Ridicarea SIIL si cea mai crunta persecutare a crestinilor din ultimele secole

Photo credit www.cbn.com

Unul dintre cele mai importante reportaje de anul acesta a fost despre creșterea persecutării creștinilor. Unii o numesc ”curățarea etnică a creștinilor din Orientul Mijlociu”. Din Orientul Mijlociu până în Africa Subsahariană, creștinii îndură persecuții din cauza credinței lor ca niciodată până acum.

”Persecutarea creștinilor este reală, adesea extrem de violentă, răspândindu-se cu o viteză nemaiîntâlnită în epoca modernă”, a afirmat dr. David Curry.

Photo credit wikipdeia

Dr. David Curry este președintele organizației Open Doors, organizație ce realizează studii privind libertatea religioasă în lume. El spunea că, în anul 2014, creștinii au fost persecutați din cauza credinței lor mai mult ca în orice alt an din istoria recentă:
”Am văzut cele mai cumplite atacuri asupra creștinilor din era modernă.”

Open Doors raportează că 4 344 de creștini au fost uciși pentru credința lor în anul 2014, dublu față de anul 2013.

”Acești creștini nu sunt victimele colaterale ale unui război mai mare. Sunt persoane ce mor pentru că aleg să I se închine lui Isus și să citească Biblia, ceea ce mi se pare șocant”, a afirmat dr. David Curry.

Miercuri, grupul a prezentat lista anuală cu primele 50 de țări în care creștinismul este cel mai persecutat. Coreea de Nord se află în capul listei pentru al 13-lea an la rând, cu un număr raportat de 70 000 de creștini închiși în lagărele de prizonieri.

”Guvernul acelei țări este foarte reticent în fața oricărei ideologii ce pare a amenința cultul venerării liderului lor, astfel că au clasificat dușmanii statului. Creștinii sunt principalul dușman al Coreei de Nord”, a afirmat dr. David Curry.

Primele 10 cele mai violente țări în acest sens sunt Somalia, Irak, Siria, Afganistan, Sudan, Iran, Pakistan, Eritreea și Nigeria.

Însă în majoritatea țărilor, potrivit lui Curry, amenințarea cea mai mare pentru creștini o reprezintă elementele unei singure religii.

”Extremismul islamic reprezintă forța motoare în 40 din cele 50 de țări de pe lista noastră”, spunea dr. David Curry.

Anul trecut, majoritatea actelor teroriste au avut loc în Nigeria, unde numărul răpirilor și crimelor comise de către gruparea islamică Boko Haram în rândul creștinilor s-a ridicat la 2 484.
Demeris Atson a experimentat direct furia grupării Boko Haram. În anul 2010, soțul ei a fost înjunghiat mortal de către luptătorii islamici. Ea ne spunea că doar harul lui Dumnezeu a ajutat-o să îi ierte pe criminalii soțului ei:
”Dacă eu nu iert, nici Domnul nu mă poate ierta pe mine. Trebuie să iert, fiindcă Isus ne învață să ne iertăm unii pe alții.”

Deocamdată, gruparea teroristă Statul Islamic sau SIIL continuă să scoată cu forța sute de mii de creștini din Siria și Irak. Curry se teme că succesul lor
în terorizarea credințelor minoritare va încuraja și alte grupări radicale din întreaga lume la fapte similare.

”Tacticile și metodologia Statului Islamic sunt adoptate de către Boko Haram, Al-Shabbaab și de către alții. Dacă anul acesta a fost cel mai cumplit de până acum, se prevestesc ani și mai grei”, a afirmat dr. David Curry.

Open Doors spune că lista realizată de ei este un avertisment în ce privește suferința creștinilor din întreaga lume.

”Trebuie să ne rugăm pentru Biserica persecutată și să o susținem, deoarece asistăm la un adevărat genocid”, a afirmat dr. David Curry.
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 59 – decembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: 70 de biserici incendiate / distruse in Niger, in protestele fata de caricaturi cu Mahomed | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Crestinii din Niger ii iarta pe musulmanii care au incendiat 69 de biserici | agnus dei - english + romanian blog
 5. octavpelin
  aug. 05, 2016 @ 02:40:09

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 6. Ioan
  aug. 14, 2016 @ 07:58:01

  Germanii obligati sa-si ascunda BIBLIILE, francezii darama mosheile, Erdogan in Turcia darama Biserici Crestine si terorizeaza crestinii, musulmanii din Orientul Mijlociu omoara crestinii, si cu toate astea conducatorii Romaniei vor sa le costruiasca MEGA (!) moscheea, iar Poporul Roman tace …deocamdata! Cand se va trezi, sa nu fie PREA TARZIU!

  16. Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, şi să-l arunce în groapa cu lei. (Daniel 6)

  Dupa cum se vede, Daniel nu si-a adus leii in casa si nici nu a intrat de buna voie in groapa cu lei , ci a fost aruncat! Leii erau hraniti de la distanta, nu le dadeau mancarea din mana!

  Doamna Merkel a facut altfel, spre nenorocirea multora si fizic si spiritual! Se pare ca nu a citit cartea „Daniel” din BIBLIE, cu toate ca parca pretinde a fi crestina. Nu cumva sa fie si ea nevoita sa se ascunda de …lei, nu numai BIBLIILE!

  Mare lucru si Intelepciunea venita de sus, scrisa in…BIBLIE, pe care ea nu o are, spre nenorocirea multora din Europa!

  Ce sa mai zicem si de Romania si conducatorii ei, care o iau pe urmele lui Merkel cu MEGA (!) moscheea, pe care francezii s-au convins ca trebuie …daramate, NU construite, cum vor Nastase, Ponta, Iohannis si alti …interesati financiar de comisioane grase, adica mita mare, spre nenorocirea poporului Roman!! Toti cei enumerati si alti sustinatori ca ei, pretind a fi crestini, care „crestini” sunt interesati de profituri persinale, chiar daca dupa ei vine…potopul de nenorociri!

  Iata ce zice Cuvantul Lui DUMNEZEU – BIBLIA: 3. Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sînt pedepsiţi. (Proverbe 22).

  DUMNEZEU sa aiba mila de Romania, Europa, America si Lume, ca de la oameni nu sunt sperante!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: