Povestea lui Viorel Ionescu (Bucuresti) – de la intuneric la lumina

Viorel Ionescu, suda la lampadarele la Casa Poporului si aici, la locul de munca, a intalnit un credincios, tata  la 12 copii. Fara sa deschida Biblia, ii cita din Biblie din memorie si-i vestea Evanghelia lui Viorel. Dupa ce un alt coleg i-a povestit lui Viorel ca a vizitat acest frate la domiciliu si ca asa de frumos au cantat acei copii, orfani de mama lor, ca se simtea de parca era in cer. Curios, Viorel i-a facut si el o vizita acestui frate. Dupa partasia in casa lor, ascultand acesti copii cantand cantari crestine, Viorel s-a hotarat sa se intoarca la Domnul si in duminica urmatoare, el a facut aceasta decizie publica in biserica unde era membru acel frate.

Povesteste Viorel: Cum am iesit din biserica si am mers spre metrou, ca sa merg spre casa, in metrouera Presedintele de Sindicat din fabrica.
M-a intrebat: ‘Ce faci? Unde te duci?’
„Ce sa fac?” am zis, „uite, am fost la biserica si sunt bucuros ca l-am primit pe Domnul Isus in inima mea. Sunt asa de bucuros!”
„Da, esti bucuros?”
„Da.”
Luni dimineata, toata fabrica stia ca Ionescu Viorel s-a pocait. Va dati seama? De la director, pana la paznic. Si au inceput represariile.

Cateva zile mai tarziu, a mers din nou la o intalnire de rugaciune in casa aceluias frate. Iar unul dintre barbatii prezenti la intalnire i-a profetit pentru prima data in viata sa. Viorel: „Din momentul in care acest frate mi-a spus aceasta proorocie, deja s-a declansat incercarea, adica boala. Va spuneam ca doua zile am fost la servici si isi bateau joc de mine. Am mers acasa. Parintii mei erau credinciosi, dar surorile mele, fratele meu, cumnatii, toti erau membri de partid.

Iar, presiunile psihice erau din ce in ce mai puternice…. a venit salvarea, a trebuit sa ma lege fratele meu de maini si de picioare, ca sa poata sa ma puna in salvare. Cand am ajuns acolo in spital, m-au bagat in salonul dusmanilor partidului si m-au bagat acolo sub cheie. Deci, nu am avut voie sa ies de acolo sub nici o forma. Un criminal sofer a omorat pe cineva in accident de masina si pentru ca era membru de partid, nu l-au bagat in puscarie, ci l-au bagat aici. Si el avea o bata mare frumoasa, cat mana, si juca beisbol cu noi. De ce va spun treaba asta? Pentru ca ei vroiau sa ne spele creierul de la medicamente. In fiecare zi, de 3 ori pe zi, ma injectau cu plegomazin. Dormeam 24 din 24 si luam doar cateva secvente intr-o ora si jumatate, in care imi aduc aminte ce s-a intamplat si cum a fost.
Am fost batut si in ’90 si in ’91.

Inca de la inceputul bolii, Viorel Ionescu spune ca a avut discernamant spiritual. Iar, Dumnezeu l-a ajutat sa nu comita lucruri pe care le-ar regreta amarnic mai tarziu. Viorel: „Aici, in urechea aceasta auzeam un susur bland: Tu esti copilul Meu, trebuie sa asculti de Mine.” Iar in stanga, urla, zbiera diavolul. Zicea: Omoara-ti sotia si copiii si ia-ti o pocaita de la tine de la biserica. Dupa mai multi ani de tratament medicamentos si apropiere de Domnul, Viorel a primit o veste extraordinara. Boala s-a a fost vindecata.
Viorel: In paralel, in acele momente in care eu citeam Biblia, stiam ca aici este o farmacie, stiam ca aici este un doctor minunat. De obicei, boala asta tine zeci de ani sau toata viata. Dar, Domnul m-a vindecat. De ce? Pentru ca am un Dumnezeu mare si un doctor maret.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: