Ultima caricatura a saptamanului Charlie Hebdo provoaca violenta impotriva crestinilor evanghelici in Niger si in alte 4 tari

Protestele continua Sambata – Photo credit www.bbc.co.uk

Proteste violente au erupt in Niger (nu Nigeria), Algeria, Sudan, Iordan si Pakistan dupa publicarea ultimei reviste saptamanala de satira Charlie Hebdo. Publicarea miercuri a unei caricaturi cu Profetul de catre Charlie Hebdo a declansat manifestatii de furie in intreaga lume musulmana. Cele mai brutale proteste au avut loc in Niger unde 4 persoane au fost ucise vineri si a continuat sambata, cand inca 3 persoane au fost ucise si cel putin 7 biserici au fost arse complect in orasul Niamey, capitala Nigerului. Intr-una din biserici au fost descoperite 2 corpuri arse.

Sursa – http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4616040,00.html ( Multumim lui Paul Ion pentru link!)

Niger and Nigeria. Photo credit

Niger and Nigeria. Photo credit http://country-facts.findthedata.com/

Read more here – http://country-facts.findthedata.com/compare/10-167/Niger-vs-Nigeria

StirileProTV informeaza:

AFP, citata de Mediafax, anunta anterior ca trei biserici au fost incendiate si ca Ambasada Frantei si-a indemnat cetatenii „sa evite orice iesire”.

Cele sapte lacasuri de cult – majoritatea biserici evanghelice, dintre care unele functionau in mici vile, fara niciun semn religios distinctiv – au fost incendiate pe malul stang al Niamey, potrivit unei jurnaliste AFP, citata de Mediafax, care a vazut manifestanti indreptandu-se si catre malul drept al capitalei, pe care exista, de asemenea, numeroase biserici.

Potrivit unei surse din domeniul securitatii, sase grupuri de 200-300 de protestatari au fost numarate, care seamana haosul in Niamey.

Pakistan – In schimb, in Pakistan mii de manifestanti au denuntat vineri publicarea unei noi caricaturi cu Mahomed de catre Charlie Hebdo, miscarea de contestare transformandu-se intr-o infruntare in fata Consulatului francez de la Karachi, unde un jurnalist AFP a fost grav ranit prin impuscare. Pakistanul, a doua cea mai populata tara musulmana din lume (200 de milioane de locuitori), a condamnat saptamana trecuta atacul sangeros de la saptamanalul satiric francez.

Aproximativ 15.000 de persoane s-au adunat sambata in Ingusia, o republica rusa din Caucazul de Nord, pentru a protesta.

Aproximativ 3.000 de persoane din Turcia ar intretine legaturi cu gruparea islamista Statul Islamic, se estimeaza intr-un raport al serviciilor turcesti de informatii, care avertizeaza ca exista riscul comiterii unor atentate impotriva intereselor occidentale in aceasta tara, relateaza AFP, citata de Medaifax.

Citeste mai mult aici – http://stirileprotv.ro/stiri/international/trei-biserici-incendiate-la-niamey-la-manifestatiile-contra-charlie-hebdo-protestatarii-arunca-cu-pietre-in-politisti.html

VIDEO by UsNewsMedia

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: