Florin Ianovici – Tirania nimicului

Photo Cuvantul Adevarului Florin Ianovici

Photo Cuvantul Adevarului Florin Ianovici

Scriitorul francez Leon Daudet descrie un general care a venit să inspecteze un spital militar aflat în spatele frontului. Colonelul comandant al spitalului l-a condus pe general în dreptul patului unde zace un ofiţer care şi-a pierdut în luptă braţele şi picoarele. Generalul privea cu atenţie trupul amputat şi părea dus pe gănduri. Se reculege, desigur, se înfioară. Se pregăteşte să rostească vorbe de compătimire. Vorbe de duh, de glorificare. Dar nu, se întoarce către colonel şi spune:

– Bine, bine dar de ce nu e tuns? Regulamentul prevede că spitalizaţii trebuie să fie tunşi! De astfel de orori creştinului îi este silă şi groază. Trăim un timp de triumf al mărunţişurilor. O tiranie a nimicului. Visele noastre sunt pline de haine de firmă, maşini, cărnaţi şi fantasme. Discuţiile se învărt în jurul Elodiei, a nenorocirii de a fi în România, a corupţiei generalizate. Două sintagme nenorocite gătuie orice bine:”să nu se pară că…”, „să nu se spună că”! Dumnezeu este simplicitate, bunătate, compătimire şi URGENŢĂ! Caut urgent creştini urgenţi! Gata să facă binele nu mâine ci ieri! Hic et nunc, adică aici şi acum! Suspendaţi între cuvănt şi faptă ne deşirăm zilnic. Înghesuiţi de reguli stupide, asediaţi de condici de prezenţă, topiţi sub ochii necruţători ai bucherismului, ajungem să lăsăm nimicul să ne facă ucenicii lui.Ţineţi piept îngustimii şi răutăţii!. Demolaţi regulile care ne transformă în momâii umblătoare. Hristos în noi nădejdea slavei. El e Biruitorul. El a vindecat azi deşi unii au aflat mâine. Noi vom afla mâine că azi nu am făcut nimic!

Omorâţi fanatismul logic care confundă odihna cu neintervenţia şi prudenţa cu frica. Unde e durere se impune leac. Amin şi atăt! Că o fi sau o păţi…! Că unii zic iar alţii ba…să nu fie treaba ta! Foamea altuia e problema ta. Foamea ta e problema Domnului! Tu eşti leacul lui Dumnezeu. Nu mai aştepta sticluţa aceea mincinoasă cu o etichetă colorată. Izvorul nu îşi face reclamă. Curge şi se oferă.

Oameni buni şi sfinţi! Numiţi mărunţişurile, mărunţişuri şi nu daţi nici o greutate nimicului. Lăsaţi-l să fie ceea ce este. Nimic! Dezumflaţi-l pe tiranul nimic întorcăndu-i spatele şi ocupăndu-vă de milă, jertfire şi multă, multă dragoste de semeni!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: