Femei care au scapat din captivitatea gruparii SIIL

Photo credit news.vice.com

În încercarea lor de a domina Orientul Mijlociu, teroriștii SIIL au ucis, violat și abuzat mii de femei în Siria și Irak. Acum, unele dintre supraviețuitoarele curajoase vor să spună lumii întregi despre experiența lor. Gary Lane, corespondentul pentru știrile internaționale CBN, a mers în Irak pentru a sta de vorbă cu trei femei care s-au ridicat împotriva cruzimii SIIL.

Este vorba despre trei femei care au suferit pierderi personale din cauza războiului împotriva SIIL. Toate trei au luptat din greu să depășească experiențele dureroase. Una dintre ele este soldat, alta este o tânără yazidită, iar alta este o refugiată siriană. După o vară plină de teroare, SIIL este acum în defensivă. Kurzii irakieni spun că datorită atacurile americane aeriene, au reușit să oprească avansarea SIIL. Atacurile americane aeriene au avut cu siguranță un impact devastator asupra luptătorilor Statului Islamic. Mai tare, însă, decât de bombele americane, SIIL se teme de luptătoarele Peshmerga care au arme în mâini.

Veți face cunoștință cu femeile care formează Batalionul 2, batalion ce se ocupă cu protecția Kurdistanului Irakian. Peste 500 de femei sunt parte din această unitate. Nasreen Hamlawa este comandantul adjunct al batalionului.

”Aceste femei sunt cele mai bune exemple ale Peshmerga. Sunt femei foarte curajoase. Când vorbim despre a fi erou, nu există diferențe între bărbați și femei”, a afirmat Nasreen Hamlawa.

Nu este străină de război, luptând ani la rândul împotriva lui Saddam Hussein și împotriva Iranului. Și-a convins membrii familiei să se alăture și ei armatei. Aceasta însă, a costat-o scump.

”Era o fată foarte bună, un exemplu pentru celelalte fete. Era foarte isteață și curajoasă. S-a dat pe sine însăși ca sacrificiu de dragul Kurdistanului”, mărturisea cu tristețe Nasreen Hamlawa.

Toamna trecută, un lunetist a ucis-o pe Rangin, fiica de 26 de ani a lui Nasreen Hamlawa. Aceasta a lăsat în urmă un soț și doi copii.

”Cel mai greu este pentru nepoții mei, cărora le este dor de mama lor. De obicei când îi văd, încep să plâng”, mărturisea Nasreen Hamlawa.

Lacrimile au început să-i curgă pe obraji când a vorbit despre faptul că nepoții ei vor crește fără mama lor. Durerea a părut să se mai diminueze când a început să explice cu mândrie faptul că fiica ei și-a dat viața pentru patria sa. Nasreen spunea că este mai hotărâtă ca niciodată să oprească răpirea, vinderea și abuzarea sexuală a femeilor.

”Dacă cineva trebuie să lupte împotriva SIIL, acestea sunt femeile”, spunea Nasreen Hamlawa.
O tânără yazidită, căreia îi vom spune Shanar, a fost una dintre miile de femei răpite de militanții SIIL. S-a întâmplat în luna august a anului trecut, când mulți yazidiți au fugit pe Muntele Sinjar pentru a scăpa de militanții SIIL. Au capturat-o pe Shanar și au pus-o într-un loc unde se aflau alte 100 de fete dintre yazidiți, unele de numai 10 ani. Le forțau pe fete să se convertească la islam și să se căsătorească cu membri SIIL.

”Ne loveau peste picioare, peste mâini și peste cap și ne cereau să le slujim sau vom fi folosite ca sclave sexuale”, mărturisea Shanar.

Shanar ne-a spus că luptătorii SIIL intrau în casă și le plăteau pe fete pentru sex, multe dintre ele fiind vândute și pentru un singur dolar.

”Erau foarte deciși să ne provoace suferință. Ne-au abuzat și o făceau cu satisfacție. Cele mai multe și-au dorit să moară”, spunea Shanar.

Multe dintre fete au încercat să se sinucidă pentru a scăpa de abuzuri. Un număr alarmant chiar a reușit. În luna noiembrie a anului trecut, Shanar a reușit să ia legătura în secret cu un unchi ce a scăpat-o pe ea, pe sora ei mai mică și pe alte cinci fete. Însă libertatea nu i-a adus prea multă bucurie.

”Nu am putut să mă bucur deoarece, după ce am fost salvată și am reușit să trec granița în Turcia, am realizat că 27 dintre membrii familiei mele lipseau”, mărturisea Shanar.
Shanar ne spunea că, deși viața este dificilă fără ei, cel puțin se bucură că a putut să ajute și alte fete să scape din captivitatea SIIL:
”Le-am ajutat mult. Sunt foarte fericită că am reușit să o ajut pe sora mea și pe aceste fete care erau cu mine să scape.”

Hanifa a reușit să fugă din Siria după ce, în urma războiului dintre Guvernul Siriei și Statul Islamic, a rămas fără casă. Ajunsă acolo, a găsit de lucru la o organizație creștină și a început să citească Biblia.

”Am aflat foarte multe lucruri despre Isus. El nu este o ființă obișnuită. El este Dumnezeu. El mi-a iertat păcatele. Eram moartă, dar acum am o viață nouă”, mărturisea Hanifa.
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 60 – decembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: