Iulian Calistru – …Biserica, la ora actuala, e stoarsa de puteri

Iulian Calistru Photo Agnus Dei

Iulian Calistru Photo Agnus Dei

…dragostea celor mai multi se va raci. Am ajuns la concluzia ca lucrul acesta se intampla in viata omului si va spun cum. Tu esti un pocait care stai pe banca adunarii si cu tine se lupta duhul de curvie. In loc sa te lupti, in loc sa te pocaiesti, in loc sa postesti, in loc sa chemi pe Dumnezeu sa te intareasca si sa te izbaveasca, accepti oferta acestui duh care incetu cu incetu te duce la … Imbraci o haina de fatarnic si predici Evanghelia si proorocesti.  Unii isi pun intrebarea: Unde-s proorocii si de ce nu descopera? La botezul cu foc, ne spune Biblia, ca focu descopera realitatea. Nu? Daca cineva sustine ca a avut o casa  si zice: Casa noastra e din caramida. Si i-a luat foc casa. Ce ramane la foc? Daca au fost peretii din caramida si placile din beton, alea toate raman in picioare la foc. Dar daca ti-a ars casa pana la temelie, nu te supara, nu mai poti sa spui c-a fost din beton. Focul da la iveala ce rezista la foc. Dumnezeu, in dreptatea Lui, (si spun unii ca n-a descoperit si este adevarat, ar trebui sa fie asa) dar,

..biserica la ora actuala e stoarsa de puteri.  Biserica, la ora actuala, e asa cum e. E zdrobita de filosofi, de oameni care traiesc in pacat, de oameni care traiesc in nelegiuiri, de tot felul de oameni. Dar Dumnezeu ramane Dumnezeu si nu se lasa inselat, spune Biblia. Am aceasta convingere ca realitatea din viata mea si din viata ta, Dumnezeu, cat vei trai in viata, o va scoate la iveala. Te-ai ascuns ani de zile. Te-ai camuflat, te-ai ascuns. Eu am ajuns la convingerea ca focul scoate totul la iveala.

..nu trebuie sa vina cineva sa-ti taie capul. Nu trebuie sa vina cineva sa-ti taie mainile. Focul- paravanul asta dupa care se ascund multi in viata prin adunari, intr-o zi iti ia foc si ramane viata ta reala, asa cum e inaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit de oameni. Ce seamana omul in viata, aceea va si secera. Cand se secera graul, trebuie sa se vada ca e grau sau neghina. Imi pun intrebarea si vreau sa-ti spun astazi: Astazi, cat mai este timp, de curvia in ascuns ce-ti conduce viata si te-ai camuflat, ai luat o haina de fariseu pe tine si mergi inainte cu indrazneala, vine ziua cand Dumnezeu te va descoperi si te va da pe fata.

De rautatea iti conduce viata, eu am vazut oameni si am o uimire pe care mi-o pun, nu va uimiti de oameni care sunt plini de rautate si ies la amvon si iti vorbesc de dragoste: „Da, fratilor, trebuie sa ne iubim, trebuie sa ne ingaduim unii pe altii.” Si el cand se intalneste cu vreun frate, i se umfla cate o vena la gat. Oameni care traiesc in destrabalare si isi permit, se ridica la amvon si vorbesc impotriva pacatului ca sa-si faca fata. Oameni care au spus ca au vazut minuni si vindecari si acasa stau la televizor cat jumate de perete si spun ca au vazut minuni si vindecari.

Isus a dovedit cu duhul sfinteniei ca era Fiu de Dumnezeu. In fata Lui se oprea marea. In fata Ta se inmultesc painile. In fata Ta invie mortii! In fata Ta se scoala ologii! Doamne, eu sunt praf! Isus vindeca bolnavii, scotea dracii, invia mortii si noaptea o petrecea in rugaciune. Toata ziua munca, toata ziua alergare, rugaciuni tot mai putine, zile de post mai putine. Solutia ar fi asta: SA NE OPRIM! Si daca nu sunt prooroci adevarati, intram in rugaciune sa scoata Dumnezeu prooroci adevarati. Daca nu sunt apostoli adevarati si toata valea-i plina de mincinosi si de oameni fatarnici, ne rugam Domnului sa scoata apostoli adevarati. Daca nu sunt predicatori adevarati si daca daca n-avem de la Dumnezeu, va spun un adevar: Problema oamenilor care seara de seara, zi de zi sunt in lucrare (nu mai vorbim asa de pastori care spun cu viata senina ca el prin harul Domnului e pastor peste 7 biserici) Am intrebat un cioban intr-o zi: „Spune-mi, omule, ca sa stiu de la sursa: se poate sa fi pastor peste 7 turme?” A zis: „Nu se poate, nu poti.Ca sa fii pastor, trebuie sa fii cu oaia langa turma, sa o vezi cand manaca, cand nu mananca, cand ii trebuie apa. Atata poti sa faci, atata se poate.”

Realiatea e asta: AR TREBUI SA NE OPRIM.

Intr-o adunare, se ridica cativa tineri care au ceva habar de Evanghelie si Dumnezeu intr-o oare care masura, in masura lor de crestere, incepe sa-i insoteasca. Faceti proba. Ii pune sa vorbeasca si dupa fiecare tanar scoate pe unul sa spuna: predicatori mincinosi. Aveti grija, e plina tara de predicatori mincinosi. A doua oara nu se mai ridica acel tanar sa vorbeasca. Tremura inima in el ca nu-i matur si altul il ucide fara sa-l intereseze. Pune la proba, se mai ridica vreunul sa vorbeasca? Uitati-va la adunarile unde batranii s-au tinut de coarnele altarului pana au inchinat steagul si nu s-a ridicat un predicator. S-a temut sa nu-i ia scaunul si l-a ucis. Cum s-a ridicat un prooroc, l-a ucis. Si astazi, strigam in gura mare: „Nu-s prooroci, nu-s predicatori.” Dar, nici cu noi nu-i bine.

Dumnezeul nostru nu sta in mine sau in tine. El are putere, a zis Isus, ca din pietrele astea sa ridice, daca nu vreau eu sa ma sfintesc, nu vrei tu, va scoate Dumnezeu intr-o zi, orfanii de la casa de copii, omul fara tara, fara mama, fara casa, fara pat, fara farfurie si se va ridica in poporul lui Dumnezeu, sa spuna lucruri pe care nu le vom putea suferi, dar care vor fii de la Dumnezeu! Slavit sa fie numele Lui! Se pune problema: noi, la ce lucram? La ce lucram? Lucram sa deosebim lucrurile? Sa oprim pe oamenii nelegiuiti si sa ajutam pe cei care sunt sinceri si pe cei care cauta pe Dumnezeu sau ii bagam pe toti intr-o oala?

Din primele 9 minute, mai sunt aprox 16 min din mesaj. (Undeva pe la min 15-16 e o mic pauza)

Vezi si

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: