Pastorul Yacubu Moussa, dintre putinii crestini care a supravietuit atacul din Baga, Nigeria, unde au murit 2000

Peste 7,300 de nigerieni s-au refugiat in Ciad in primele 2 saptamani ale anului 2015. Photo credit

Peste 7,300 de nigerieni s-au refugiat in Ciad in primele 2 saptamani ale anului 2015, potrivit Natiunilor Unite (NATO). Peste 135,000 au parasit Nigeria, iar, inca 850,000 si-au parasit orasele si au fugit in alte parti ale Nigeriei. Sursa pentru info si poza – http://www.premiumtimesng.com

Mai mulţi supravieţuitori ai atacurilor comise de gruparea islamistă Boko Haram în Nigeria au ajuns într-o tabără pentru refugiaţi din Ciad şi au povestit că militanţii „au tras în toată lumea fără distincţie, bărbaţi, femei, copii şi bătrâni”, iar în unele cazuri au ales doar bărbaţii.

– Întins în mijlocul cadavrelor –

Pentru ca Boko Haram să nu-l ucidă, el a rămas întins în mijlocul cadavrelor, aşteptând ca islamiştii să plece, apoi a mers prin iarba înaltă câteva ore, înainte de a întâlni un motociclist care l-a ajutat să fugă spre lac.

Pastorul Yacubu Moussa, în vârstă de 43 de ani, este unul dintre puţinii creştini care au scăpat din atacul asupra oraşului Baga. În noaptea de 3 ianuarie, când islamiştii au venit prin surprindere, tot oraşul dormea. „Au tras în toată lumea fără distincţie, bărbaţi, femei, copii şi bătrâni”, povesteşte el.

Întrebat despre numărul de atacatori, el ezită şi vorbeşte de „mii de oameni”, însă cifrele nu pot fi verificate. Pastorul adaugă că „erau cadavre peste tot pe străzi” când a fugit.

Două zile mai târziu, Yacubu Moussa a încercat să se întoarcă acasă pentru a-şi lua câteva lucruri. El a văzut „cadavre plutind pe apă”, iar „mirosul era atât de puternic încât se simţea de departe”.

Din oraş nu a mai rămas decât cenuşă, „au ars totul, casele noastre, magazinele, maşinile”.

În tabăra de refugiaţi, pastorul afirmă că se simte singur la ora rugăciunii, fiind înconjurat de zeci de musulmani. „Aici nu am nimic de făcut, nu am credincioşi, lăcaş de cult, nu am nici Biblie”.

Fa click pe poza sa citesti articolul in intregime.

Nigerieni, fug in Ciad Photo credit

Nigeriani refugiati in pustiul tarii Niger Photo credit www.blacknaija.com

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: