Un Oras Strategic Din Nigeria Cade In Mainile Lui Boko Haram

Photo credit http://www.bbc.com

Vezi alte stiri recente din Nigeria –

Traducere Agnus Dei – Surse: Vocea Americii si CNN.com

Kano, Nigeria (CNN) – Sute de insurgenti din gruparea terorista Boko Haram au lansat un atac inaintea zorii diminetii asupra orasului Maiduguri din Nigeria si au purtat o batalie feroce cu trupele guvernamentale in periferia orasului care s-a soldat cu sute de morti, potrivit relatarilor armatei si a locuitorilor din zona.

Militantii au lansat de asemenea un atac simultan asupra orasului Monguno si aparent au avut succes in preluarea controlului orasului  si a cazarmilor militare, a spus la CNN, un ofiter militar nigerian din Maiduguri.

,,Soldatii nostri au respins initial atacurile teroristilor, dar ei au mobilizat luptatori mai multi si au venit inapoi in plina forta. Ne-au coplesit trupele care au fost fortate sa se retraga,” – a spus ofiterul.

Monguno, un oras de peste 100 de mii de locuitori din partea de nordest al Nigeriei, este un oras la o distanta de 135 de km de Maiduguri. Amandoua orasele sunt la granitele cu Ciad si Cameroon.

Manguno, cu cazarme militare uriase, este de o importanta strategica majora folosit pentru a opri avansarea lui Boko Haram inspre Maiduguri. Caderea lui inseamna ca Boca Haram este in buna pozitie sa avanseze inspre Maiduguri, ceea ce ei intentionaeza de luni de zile.

Sute de trupe nigeriene s-au reinarmat si au fost trimise in Jintilo, care este la 5 km de Maiduguri in timp ce avioane militare bombardeaza pozitiile lui Boko Haram.

De asemenea Vocea Americii raporteaza ca Armata nigeriana poarta batalie cu Boko Haram pentru a recuceri cazarmele din Monguno.

Boko Haram isi asuma responsabilitatea de cucerire a orasului Baka care este langa orasul Monguno, unde sunt bazele militare ce au fost acaparate si au declarat ca au pus stapanire pe destule arme incat pot ca sa „anihileze Nigeria”.

Atacul asupra orasului Maiduguri a avut loc in timpul vizitei a lui John Kerry, Secretarul de Stat al Americii cu presedintele Nigeriei, in dreapta, Jonathan Goodluck. Photo credit bbc.com

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: