Statul Islamic intra in Egipt: Masacru fara precedent in Peninsula Sinai

Statul Islamic se extinde… Vezi o harta care desemneaza tarile pe care le-a desemnata Statul Islamic a apartine Califatului Islamic, aici – Harta lumii dupa Statul Islamic – cum va arata Califatul lui Isis in 10 ani

Photo credit en.alalam.ir

Iata stirea de azi: Statul Islamic a intrat acum si a lovit in Egipt.

Presedintele Egiptului Abdel-Fattah al-Siss Photo credit http://www.haaretz.com

Totodata, mai multe puncte de control ale Armatei au fost vizate de islamisti. Pe langa cele 26 de persoane ucise, cel putin 100 au fost ranite.

Peninsula Sinai se afla sub stare de asediu din luna octombrie a anului trecut, cand un atentat asupra unui punct de control a provocat moartea a zeci de soldati.

Analistii sustin ca atentatele de vineri reprezinta cele mai mari violente antiguvernamentale din ultimele luni si demonstreaza o coordonare fara precedent a teroristilor in comiterea atacurilor.

Atacurile insurgente s-au intensificat in Egipt de cand presedintele islamist Mohammed Morsi a fost inlaturat de la putere in anul 2013.

Gruparea terorista Provincia Sinai, inspirata initial de al Qaida, dar care s-a alaturat Statului Islamic in noiembrie 2014, a facut apel la egipteni sa se rascoale impotriva presedintelui Abdul Fattah al-Sisi, fostul sef al armatei care a dus la prabusirea Fratiei Musulmanilor, controlata de Morsi.

Citeste mai mult – Ziare.com

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: