Florin Ianovici – Fraților, să nu nimicim harul!

Fraților mei

Photo Cuvantul Adevarului Florin Ianovici

Photo Cuvantul Adevarului Florin Ianovici

Filipeni 4:1 „De aceea, preaiubiţii şi mult doriţii mei fraţi, bucuria şi cununa mea, rămâneţi astfel tari în Domnul, preaiubiţilor!”

Nimeni nu a fost interesat să stea de vorbă cu Dina, omul care era cel mai lovit și rușinat din toată povestea cu prințul Sihemului (Geneza 34).

Uneori parcă și numele îți este predestinat amărăciunii și suferinței. Dina înseamnă judecată. Oare ce o fi gândit Leea, mama ei, când a ținut-o în brațe și a numit-o judecată?

Cum o fi crescut Dina alături de frații ei care purtau nume ca: fericire, noroc, vedeți fiu, ascultare, alipire, lăudat să fie Domnul? Poate a simțit, ca mulți dintre noi, că am aterizat pe un pământ ostil, într-o casă plină de războaie. Casa părintească nu e doar locul unde mănânci și dormi ci mai ales locul unde înveți dragostea și deprinzi știința de a trăi.

Naiva Dina a crezut că faptele prinților lumii sunt pe măsura vorbelor lor dulci. Când s-a trezit a aflat cu durere că prinții lumii vorbesc frumos și trăiesc urât. Și totuși Dumnezeu are soluția în nenorocire: harul lui tămăduitor. Tot Sihemul s-a convertit. Prințul Sihem și Dina puteau ajunge la altar. Dar frații au schimbat povestea: l-au trimis pe Sihem în mormânt și pe Dina au îmbrăcat-o cu o rochie pestriță.

Harul poate fi oprit și viața transformată în nenorocire atunci când frații sunt loviți de turbare: Geneza 49:7 „Blestemată să fie mânia lor, pentru că a fost prea turbată, şi furia lor, căci a fost prea sălbatică! Îi voi împărţi în Iacov şi-i voi risipi în Israel.”

Harul poate fi oprit și viața transformată în nenorocire atunci când frații sunt vicleni: Geneza 34:13 „Fiii lui Iacov au răspuns şi au vorbit cu vicleşug lui Sihem şi tatălui său, Hamor, pentru că Sihem necinstise pe sora lor, Dina.” Pănă la urmă a contat mai mult prada și bogățiile Sihemului decât inima sorei lor Dina.

Isus Hristos nu mai moare. Dar harul lui poate fi oprit când frații sunt turbați și vicleni. Cu Dina cine mai stă de vorbă?

Suntem chemați să fim bucurii și cunună pentru semeni și nu săbii care ucid.

Fraților, să nu nimicim harul!

 PAGINA Florin Ianovici PREDICI

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: