Relu Moldovan – Verificarea religiei personale

Cand va verificati viata, la Cina Domnului, ce anume verificati in viata personala?Pentru ca, dupa ce am facut aceasta verificare inaintea lui Dumnezeu si urmeaza momentul special cand painea franta trece pe dinaintea noastra, cand potirul trece pe dinaintea noastra sa intindemn mana sa ne impartasim, dupa voia lui Dumnezeu, CE ANUME AM VERIFICAT?

Poate ca am inceput sa ne uitam la foarte multe aspecte din viata noastra. Relatiile din familie. Ce ne-a umblat prin minte. Cum suntem cu neamurile, cum suntem cu colegii, cu fratii din biserica. Foarte bine. Numai ca in aceasta dimineata, ap. Iacov spune ca e ceva care ar trebui sa fie in atentia noastra intr-un mod special si anume: RELIGIA NOASTRA.

Ap. Iacov zicea ca s-ar putea ca cineva sa zica la un moment dat despre sine: Eu sunt un om religios. Si spuneti, care dintre dvs. de aici n-ati spune ‘eu sunt un om religios’? Sunteti sau nu sunteti religiosi, fratii mei? Cand folosim termenul acesta, ne gandim la faptul ca suntem implicati in anumite lucruri care tin de religie. Ne ducem la biserica. Poate ne spunem rugaciunile. Citim in Scriptura, mai facem ajutorari pe ici, pe colo. Numai ca ap. Pavel zice ca exista o religie care nu foloseste la nimic. Asta nu inseamna ca este vorba despre o alta religie decat crestinismul. Sa nu credeti lucrul acesta.

Ap. Iacov a scris: ‘Preaiubitilor frati…’, nu lumii fara Dumnezeu, nu paganilor, care aveau idoli. Cand ap. Pavel, manat de Duhul lui Dumnezeu a inceput sa scrie, a scris bisericii lui Dumnezeu si a scris ‘preaiubitii mei frati’. S-ar putea sa fie cineva care zice ca-i religios si sa aiba o religie care nu-i foloseste la nimic. Adica, nu-l duce nicaieri. El se duce la biserica, el isi spune rugaciunile si intr-un final, nu-l duce nicaieri religia asta…

Este o alta religie (daca vreti) care este placuta inaintea lui Dumnezeu, care este apreciata de Dumnezeu, care te duce undeva. Te duce spre Imparatia lui Dumnezeu. Si fratii mei, in ziua cand stam inaintea lui Dumnezeu, cred ca ar trebui sa ne verificam cum e religia noastra. Una care foloseste sau una care nu foloseste. As vrea in dimineata aceasta sa predic despre ‘Verificarea religiei personale’ si fiecare din locul acesta, in modul cel mai serios, inaintea lui Dumnezeu sa ne facem aceasta verificare. Fratii mei, pentru ca nu ne-ar fi de niciun folos sa alergam o viata intreaga la biserica, sa fim incadrati intr-un anumit stil de inchinare si in final, cand Dumnezeu v-a chema pe ai Sai acasa, Dumnezeu sa ne inchida usa in nas. N-ar folosi la nimic.

Oare ce ar trebui sa verificam, dragii mei, cand vrem sa ne verificam religia personala? La ce sa ne uitam? Pe unde ar trebui sa umblam? Ce ar trebui sa luam in calcul?

Cand ne verificam religia personala, dragii mei, trebuie sa analizam statutul nostru spiritual. Daca v-as intreba n aceasta dimineata: cine suntem noi? Niste oameni care mergem la biserica. Nu? Care este statutul nostru spiritual? Ati puttea spune fiecare despre dvs. in aceasta dimineata: Eu sunt copilul lui Dumnezeu. Ati putea spune asta? Ca nu-i destul, dragii mei, sa fiu trecut intr-un registru la biserica, nici macar sa ma fi botezat intr-o zi, nici macar sa frecventez cu regularitate toate slujbele din biserica. Daca n-am acest statut care inseamna copil de Dumnezeu, nu-mi foloseste la nimic.

(Din primele 5:40 min, mai sunt aprox 25 de min din predica).

VIDEO by Credo TV

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: