= Titanicul si CORABIA =

Photo credit  www.history.com

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

                              Toata Gloria in Veci !!!

                                               “Titanicul” si … corabia

La inceputul secolului 20, a fost construit cel mai celebru vapor, al carui nume este in titlu: „Titanicul”. Oamenii de atunci au avut ambitia sa construiasca ceva cu totul deosebit; un vapor urias, cu performante tehnice deosebite si confort pentru pasageri, cum nu s-au mai intalnit pana atunci. Se zicea ca acest vapor nu se poate scunfunda si nu poate fi scufundat; ca doar de aceea i s-a pus numele „Titanic”, pentruca asa si era considerat. Prima lui cursa urma sa aiba plecarea din Anglia cu destinatia „Lumea noua”, continentul American. „Titanicul” a fost, este, si probabil va mai ramane, cel mai celebru vapor din lume.

Despre acest vapor s-a vorbit cel mai mult, s-a scris cel mai mult, si s-au facut cele mai multe filme. Celebritatea lui insa, nu se datoreaza atat performantelor sale tehnice si a confortului deosebit pe care l-a avut, ci prabusirii sau scufundarii sale, in apele oceanului Atlantic, destul de aproape de destinatia pe care insa n-a mai atins-o. Realizare de exceptie pentru acea vreme, in care omul isi pusese mari sperante, vaporul a disparut chiar la prima lui cursa!

Iata o scurta prezentare si un link unde pot fi gasit mai multe detalii:

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume când a plecat în călătoria sa inaugurală din Southampton, Anglia cu destinația New York, pe 10 aprilie 1912. La trei zile de la plecare, la ora 23:40 în data de 14 aprilie 1912, s-a ciocnit cu un aisberg și s-a scufundat la ora 2:30 în dimineața următoare, în urma căreia și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 în una din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie.

http://ro.wikipedia.org/wiki/RMS_Titanic

  1. Spuneam mai sus ca s-au vorbit si s-au scris multe despre aceasta tragedie, s-au facut si filme ca sa vedem cum s-au petrecut lucrurile. Daca ramanem numai cu documentarea, si stim doar ce, cum, cand si de ce s-a intamplat asa, nu-i suficient. Evenimentul acesta, si multe altele, si inca mai mari tragedii, ar trebui sa ne ajute sa tragem niste invataminte sa nu repetam greselile altora!

Mai intai de toate cred ca ar trebui sa ne dam seama si sa nu uitam ca suntem calatori nu numai pe ocean (cum au fost ei), pe uscat, sau prin aer, ci si prin viata aceasta. Ba mai mult, nu stim cand se termina calatoria. Poate ca se termina ca a lor, cand suntem atat de siguri ca ea va continua.

Ti-ai propus in viata aceasta sa ajungi in anumite locuri, la anumite nivele, sa realizezi anumite lucruri. Gandeste-te mereu ca s-ar putea si sa nu atingi aceste puncte. Nu ignora nici posibilitatea aceasta, pentruca stii ca ea exista. Chiar daca azi suntem mult mai dotati decat cei de atunci si zburam printre stele, sa fim totusi cu „piciorele pe pamant” si la propriu, dar mai ales la figurat; adica sa fim realisti, iar realitatea cunoscuta de noi toti e ca omul nu traieste vesnic pe Pamant, ca mai si moare pana la urma si aceasta NU se stie cand e.

  1. Sa ne oprim insa cu relatarea despre „Titanic” si sa ne ocupam putin de o alta ambarcatiune, si ea amintita in titlu – corabia. Daca „Titanicul” a fost construit la inceputul secolului 20 si a fost deosebit de impresionant, corabia de care vreau sa amintesc a fost construita in secolul 1 dupa Hristos, si desigur ca nu se poate compara cu „Titanicul” din punct de vedere tehnic, si nici in privinta confortului. O relatare scurta despre aceasta modesta corabie si pasagerii ei, o gasim in Evanghelia dupa Matei capitolul 8, de la versetul 23 la versetul 27, unde scrie

„Isus S-a suit intr-o corabie, si ucenicii Lui au mers dupa El. Si deodata s-a starnit pe mare o furtuna atat de strasnica, incat corabia era acoperita de valuri. Si El dormea. Ucenicii s-au apropiat de El, si L-au desteptat, strigand: „Doamne, scapa-ne ca pierim!” El le-a zis: De ce va este frica, putin credinciosilor?” Apoi S-a sculat, a certat vanturile si marea, si s-a facut o liniste mare. Oamenii aceia se mirau, si ziceau: „Ce fel de om este acesta, de-L asculta pana si vanturile si marea?”

Daca pe „Titanic” l-au pandit pericolele, cu atat mai mult pe aceasta modesta corabie. Aici parca furtuna statea la panda sa scufunde corabia si sa ia astfel viata pasagerilor. Vaporul era facut sa sfideze orice pericol, corabia insa parea o prada usoara pentru o furtuna puternica si parca era destinata sa piara, trebuia doar sa apara momentul. Acest moment al incercarii a venit, si corabia care parea ca suta la suta se va duce la fundul marii, NU s-a scufundat! Aparentele inseala uneori. Cel pe care noi il vedem tare, poate fi totusi slab, iar cel ce pare slab, poate fi tare in realitate. As vrea sa spun mai mult decat atat! Aceasta corabie nu putea in nici un caz sa se scufunde (cel putin in acele momente)! Ce-ati citit nu am scris gresit, si nici macar n-am exagerat. Am sa va spun si de ce nu putea sa se scufunde. Raspunsul e la indemnana oricui si se afla in versetul 23: 

Isus s-a suit intr-o corabie…”

Corabia in care se afla DOMNUL ISUS HRISTOS NU poate fi scufundata nici de cea mai puternica furtuna!

Daca vrei sa fii sigur ca pericolele si furtunile nu vor scufunda corabia in care te afli, tu si familia ta, invita-L pe Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu la bord, ba chiar la carma! Nu este asigurare mai buna decat aceasta si nici mai ieftina, deoarece e gratis! Poate ca esti mai neinsemnat in ochii oamenilor si poate crezi ca Domnul Isus n-ar urca in corabia vietii tale. Corabia aceasta in care a urcat El nu era una deosebita, imparateasca, ci una modesta, oarecare.

„Oricine se increde in El, nu va fi dat de rusine” zice Cuvantul Sfant.

Poate calatoresti prin viata aceasta la bordul unui „Titanic” puternic si luxos care s-ar parea ca n-are cum sa se scufunde. Iti cheltuiesti energiile, banii, timpul pe aceasta ambarcatiune, socotind-o invulnerabila. Aminteste-ti intamplarea cu acest vapor. Uita-te in jur si vei vedea ca multi din cei care au avut bani, pozitie sociala, onoruri, o incredere in ei si in posibilitatile care le stateau la indemana, s-au dus in abisul fara fund al Iadului, s-au pierdut pentru totdeauna, caci „Titanicul” in care s-au aflat ei s-a scufundat! In el NU era ISUS! Ei au omis cel mai important lucru pentru siguranta calatoriei lor prin viata aceasta vremelnica, prezenta Domnului Isus Hristos.

Invita-L pe Domnul Isus la bordul vasului tau. Nu astepta pana apare aisbergul, pentru ca s-ar putea ca semnalele S.O.S., sau strigatele tale sa nu mai fie ascultate de Cel ce te-ar putea ajuta! Daca din anumite motive nu-L poti invita pe Domnul Isus pe „Titanicul” tau, fa ce-au facut si ucenicii atunci:

” … ucenicii Lui au mers dupa El!” 

Schimba „Titanicul” luxos cu „corabia” modesta, pentru a fi sigur ca ajungi cu bine la tarm.

Lucruri logice, folositoare si necesare, se desprind din aceste doua intamplari despartite mult in timp, dar petrecute in conditii apropiate. 

 Unde NU e DOMNUL ISUS HRISTOS, catastrofa e IMINENTA

NUMAI unde e DOMNUL ISUS HRISTOS esti in SIGURANTA! 

Deci, ori pe „Titanic” ori pe corabie, dar NUMAI cu DOMNUL ISUS HRISTOS! 

Pana CAND sa-L ai la bord? Pana la SFARSITUL Vietii. FARA pauze, ca s-ar putea chiar atunci sa vina furtuna, care pentru multi a fost mortala si fizic, dar mai ales spiritual, adica au ajuns in iad! 

DUMNEZEU sa-ti ajute si sa ne ajute la toti sa-L avem pe DOMNUL ISUS HRISTOS la bordul vietii noastre, in PERMANENTA! Amin!

                                     Ioan Burca

                            Doctor in Teologie

                                TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

                                            Toata Gloria in Veci !!!

 Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!

      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica

  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.

  1.    1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)

     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 

 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 

sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,

care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!

  1.  2.  http://rodiagnusdei.com/2014/07/27/

                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!

                                          Cu tot respectul,
                                              Ioan Burca
                                       Doctor in Teologie
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!

                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: