Florin Ianovici – Cronica Crucii: Adevarat iti spun azi vei fi cu Mine in rai

Iubitii Domnului, isi iubea foarte mult un nepotel bunicul si vroia sa-l copieze in toate. Si bunicul era un om cucernic care in fiecare zi citea Biblia. Si nepotelul acesta, care avea vreo 12-13 ani s-a gandit si a zis: „Pai, sa fac si eu ce face bunicu si asa sa ii intru la inima.”
Si citea si el Biblia. Dar, la un moment dat, copilul e copil, cinstit. Stiti?
S-a dus si a zis: „Bunicule, nimic nu inteleg. Eu nu inteleg de ce tu citesti in fiecare zi Biblia. Ce folos ai tu de la faptul ca te stiu de ani de zile. N=ai invatat-o inca?”
Si atunci, bunicul, un om intelept, i-a zis: „Auzi, nepoate? Vezi tu cosul ala de carbuni?”
„Da, il vad.”
„Ia, du-te tu si adu niste apa din rau.”
„Dar, cosul asta nu-i etans.” Adica, curgea apa prin el, cu alte cuvinte.
Si a zis: „Da. Tu il iubesti pe bunicu?”
„Da.”
„Du-te si fa cum ti-am spus.”
COpilul s-a dus, a luat apa in cos, pana sa ajunga, toata era jos.
Atunci a zis: „Bunicule, nu ti-am zis ca nu merge?”
„Dar, poate daca o sa alergi, poate ca va ramane ceva apa.”
Copilul s-a dus mai entuziast. A umplut cosul odata, de doua ori, a alergat cat a putut de repede si intr-un sfarsit a venit si a zis: „Bunicule, nu se poate. Nu tine apa cosul asta.”
Si i-a zis: „Ia, uita-te tu in cos.”
S-a uitat copilul in cos si a zis: „Uau, era negru si a fost mai alb. S-a mai spalat cosul de carbuni.”

Sunt oameni care vin si intreaba: „Oameni buni, dar Duminica de Duminica, zi de zi, tot ascultati Cuvantul lui Dumnezeu. La ce folos?” Pai, va spun eu la ce folos: Tot carand apa lui Dumnezeu, ma fac si eu mai alb. Tot trecand apa lui Dumnezeu prin sufletul nostru, ne mai curateste. Laudat sa fie Dumnezeu si binecuvantat sa fie E in vecii vecilor. Amin

Episodul 2 din Cronica Crucii. Dupa ce data trecuta am vorbit despre Cuvantul care Domnul Isus Hristos l-a adresat „Tata, iarta-i, ca nu stiu ce fac”, Iata in dimineata aceasta binecuvantata, a doua luna din an vom poposi asupra unui cuvant mare, asupra unui uriasDac an-ai stii nimic din tot ce tine de Domnul Isus Hristos si ce-i cunoaste povestea talharului de pe cruce, tu ai sa fii cel mai bun evanghelist care exista. „Adevarat, adevarat iti spun, astazi vei fii cu mine in rai.” Asta spune Cuvantul lui Dumnezeu.

Iubitii Domnului, primul cuvant pe care Domnul Isus Hristos l-a adresat – „Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac”, a fost un cuvant general. Cand Dumnezeu ii vorbeste unei multimi, depinde de urechile celui care asculta. Domnul Dumnezeu a spus privind spre lumea intreaga: „Tata, iarta-i ca nu stiu ce fac.” Dar, de data aceasta, Biblia ne invata ca acest al doilea cuvant e pentru urechile celui care vrea sa asculte, pentru ca acest cuvant este un cuvant daruit talharului. Este un cuvant spus lui. E un raspuns la cuvintele talharului. Si stiti ce imi doresc? Sa trecem de la general la particular. Sa trecem de la „noi stim”, in general, la „noi Il cunoastem pe El si puterea invierii Lui.” Dumnezeu sa ne ajute si Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

Iubitii Domnului, Domnul Isus Hristos a intrat in lumea aceasta si a iesit din lumea aceasta  intr-un chip in care cei mai multi dintre noi probabil nu ne-am dori. Cand s-a nascut a fost inconjurat de animale, de dobitoace. Si cand a iesit din lumea aceasta a fost inconjurat de talhari. Unul in stanga, unul in dreapta. Asa a venit Mantuitorul nostru, asa a plecat Mantuitorul nostru si ma gandesc astazi asa: binecuvantata sa fie dragostea Lui. Binecuvantata sa fie smerenia Sa. Intri in lume inconjurat de dobitoace, tu care esti Dumnezeul cerului si al pamantului si iesi din lume, inconjurat in stanga si in dreapta intre talhari. Vedeti, putea sa-L rastigneasca pe Domnul Isus Hristos si asa ar fi fost firesc cumva, sa-L rastigenasca langa talhari, nu intre talhari, pentru ca talharii se cunosteau. Trebuia sa fie ei doi si apoi Domnul Isus. Dar, era o profetie ca El a fost pus in numarul celor faradelege. Si Biblia s-a implinit.

As vrea, iubitii Domnului, de asemenea, sa va spun in aceasta zi ca ar trebui sa citim aceasta propozitie diferit. Dvs. stiti ca in limba ebraica nu exista semne de punctuatie. Nu exista virgula si ar trebui sa citim, nici prepozitia ‘ca’. Ea nu apare in textul original. Ar trebui sa citim asa: ‘Adevarat, adevarat iti spun, astazi vei fi cu mine in rai’. Adica, poate fi citita: ‘Adevarat, adevarat iti spun astazi vei fi cu mine in rai.’ Ca sunt oameni care se poticnesc si zic: Cum a ajuns talharul in ziua aceea in rai? Nu, n-a ajuns talharul in rai. Ca El s-a coborat sa ia moartea, sa ia robia roaba. A coborat sa calce pe moarte, a luat cheile locuintei mortii si asa s-a suit la cer. Asa ca noi putem citi: ‘Adevarat, adevarat iti spun astazi, vei fi cu mine in rai’. Binecuvantat sa fie Domnul, ca nimeni sa nu fie incurcat.

In Deuteronom 9:18 spune asa M-am aruncat cu faţa la pământ înaintea Domnului, ca mai înainte, patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi, fără să mănânc şi fără să beau apă, din pricina tuturor păcatelor pe care le săvârşiserăţi, făcând ce este rău înaintea Domnului, ca să-L mâniaţi. E acelas mod de constructie a propozitiei. ‘Va spun hotarat azi’. Nu: ‘azi veti pieri.’ Ci rostirea mea este astazi pentru voi. La fel se adreseaza talharului si spune: rostirea Mea pentru Tine astazi e ca vei fi cu Mine in rai.

Trei lucruri simple as vrea sa le invatam de la acest Cuvant pe care Mantuitorul Il rosteste, ca un cuvant personal.

 1. Aveti prêt in ochii lui Dumnezeu.
 2. El dezleaga cele mai grele noduri.
 3. Puteti alege

Iubitii Domnului, atat de mult imi doresc in dimineata aceasta ca Domnul sa-ti vorbeasca tie. Si asa de mult imi doresc in dimineata aceasta ca Domnul sa-ti adreseze un cuvant personal. Nu stiu in ce mod, Domnul i-a vorbit fratelui Costel.Dar, m-am bucurat ca Domnul Dumnezeu i-a trimis lui, sufletului lui un raspuns. Spunea dansul ca de un an de zile se afla intr-o anumita amaraciune si  astepta un raspuns de la Domnul. Ei, cand Dumnezeu iti vorbeste tie, e cu totul altceva. Cand Dumnezeu iti vorbeste tie, sufletul tau capata putere. Si sa multumim lui Dumnezeu si sa ne rugam lui Dumnezeu ca Dumnezeu sa ne vorbeasca azi fiecaruia in parte.

1. Aveti prêt in ochii lui Dumnezeu.

Primul lucru pe care vreau sa vi-l spun e urmatorul. Biblia spune in Luca 23:39 urmatoarele cuvinte – Unul din tâlharii răstigniţi Îl batjocorea şi zicea: „Nu eşti Tu Hristosul? Mântuieşte-Te pe Tine însuţi şi mântuieşte-ne şi pe noi!” Fratii mei, surorile mele, ce ne invata acest cuvant rostit pe cruce? Cel de-al doilea cuvant: adevarat, adevarat iti spun astazi vei fi cu Mine  in rai? De unde atata incrancenare in oameni? V-ati pus intrebarea: de unde atata rautate intre oameni? Este inspaimantator gandul ca pe patul de moarte nu vei putea fi nimic altceva decat ceea ce ai adunat o viata intreaga in suflet.  Sa nu crezi ca trecerea spre vesnicie vine cu miracolul schimbarii noastre. Numai Satana ne leaga in iluzia ca ne vom schimba pe ultima suta de metri. Mi-e frica sa ma gandesc la acest aspect si ma rog Domnului, nu maine, ci astazi eu o sa ma schimb, daca trebuie ca sa ma schimb. Si tu, astazi sa te schimbi daca trebuie sa te schimbi.

Un talhar care era rastignit pe cruce, de fapt, Biblia spune in Marcu ca de fapt amandoi L-au batjocorit in prima faza pe Domnul Isus Hristos. Tu, rastignit pe cruce, n-ai alta treaba decat sa hulesti, sa batjocoresti, sa ocaresti pe cel care sufera de aceeasi moarte ca si tine? Ar trebui sa fie o solidaritate, macar in suferinta, sa avem cat de cat macar o solidaritate in suferinta.(9:29) De unde atata incrancenare? Fiti atenti, de unde atata incrancenare intre oameni? De unde? Va spun de unde este aceasta incrancenare. Cel putin asa cum ne permite Biblia sa intelegem din acest text. Adica, sa fi tu rastignit, sa fi si tu batjocorit in acelas fel, alta treaba n-ai decat sa-l batjocoresti pe nevinovatul Isus? El nu stia ca e nevinovatul Isus. Stia sau isi inchipuia ca este unul vinovat ca si el. Probabil.

Dar nu-i omenesc, n-ar trebui sa stea in natura omului, ca omul care sufera sa se apuce sa loveasca in aproapele lui. Si a devenit astazi un fel de a fi ca nemultumirea noastra, durerile noastre, de vina sunt toti ceilalti din jur. De vina e tot din jurul tau. Si oamenii lovesc. Si oamenii nu se mai uita in stanga si oamenii nu se mai uita in dreapta si au impresia ca suferinta lor, durerea lor, necazul lor, se datoreaza altora. Si nebunia asta de comportmanet uman o regasim si in relatiile noastre de zi cu zi. De unde vine lucrul acesta? Fratii mei, surorile mele, a reusit Satana sa faca un lucru extraordinar de bun pentru el si extraordinar de rau pentru noi. Ascultati ce va spun. Ce a reusit Satana sa faca? Sa ne minta intr-un mod ingrozitor.

In momentul in care Satana a reusit sa pacaleasca lumea aceasta, ca noi suntem un ciclu in evolutie, ca noi venim de undeva din neant si ne indreptam undeva spre neant, din acel moment, omul cand se uita la el insusi, el nu se mai vede pe el insusi puratatorul unui destin. Pai, stai d-le, daca am venit la intamplare si ma duc intr-o intamplare, daca dupa ce se termina totul voi fi in neant, atunci de ce sa mai imi pese mie de cel de langa mine? De ce sa mai imi pese mie de omul de langa mine? De ce sa mai imi pese mie de cineva? Omul care nu traieste cu un scop, omul care nu realizeaza  ca este nascut cu un scop, si in dimineata aceasta ma rog lui Dumnezeu ca orice inima sa fie luminata si sa auzi soapta Duhului Sfant care spune: Tu esti faptura mainilor lui Dumnezeu. Pe tine te-a trimis Dumnezeu pe pamantul acesta. Tu ai un nume pamantesc. Tu ai o nastere pamanteasca. Tu ai un loc unde te-ai nascut. Dar destinul tau ere harazit de Dumnezeu. Destinul tau e in mana lui Dumnezeu.

La un moment dat, citeam o intamplare  ca niste tineri au spart un magazin. Si ce au facut? Nu au furat nimic. E foarte interesant ce le-a trecut prin cap. S-au dus si au schimbat preturile la toate produsele. Daca vrei sa cumperi un aparat foto cu pret de 1000 Euro, il cumparai cu 5 Euro, cat o grebla. Pana la doua ore de la deschiderea magazinului nu si-a dat nimeni seama. Asa ceva, ce biznis au facut unii, extraordinar. Au zis: ce pomana e aici. Adica, o batista costa pe la 5.000 dolari si un inel costa 5 dolari. Pana si-au dat seama de paguba, ca preturile-s preturi. Au pierdut foarte mult cei din magazin. Tinerii s-au dus si aveau in minte un lucru. Stiti care? Omul nu se mai uita la lucrurile din jurul lui. Da bani multi pentru lucruri care sunt de fapt foarte ieftine inaintea lui Dumnezeu si plateste extrem de mult pentru lucruri care niciodata nu vor incalzi sufletul.

Biblia spune in Isaia 55:2 – De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? De ce vă daţi câştigul muncii pentru ceva care nu satură? Ascultaţi-Mă, dar, şi veţi mânca ce este bun, şi sufletul vostru se va desfăta cu bucate gustoase. Dar, despre ce vorbeste Domnul aici? Despre suflet. Si continua, spunand in versetul 3 – Luaţi aminte şi veniţi la Mine, ascultaţi, şi sufletul vostru va trăi: căci Eu voi încheia cu voi un legământ veşnic, ca să întăresc îndurările Mele faţă de David. Pe ce pui tu pret, Doamne? Pe bucatele gustoase care le dau sufletului tau. Eu pun pret, spune Domnul, pe faptul ca sufletul tau trebuie sa traiasca. Iata de ce Dumnezeu vrea sa faca legamant cu tine.

Iubitii Domnului, cum e Romania zilelor noastre? …Ce se intampla cu lumea asta? Lumea asta nu are conduita morala, fratilor. Lumea aceasta nu mai are valori si a luat-o la vale. De aceea va spun in dimineata aceasta: sunteti a lui Dumnezeu, sapati in mainile lui Dumnezeu. Voi apartineti lui Dumnezeu. Spune sufletului tau: Eu apartin lui Dumnezeu. Sunt fiu de Dumnezeu, sunt fiica de Dumnezeu. Eu traiesc pentru onoarea lui Dumnezeu si vreau pe pamantul acesta sa fac totul dupa codul moral al legii Sale. Binecuvantat sa fie Domnul.

(Din primele 16 min, mai sunt 26 min din mesaj)

VIDEO by Biserica Betel

4 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  feb. 03, 2015 @ 06:11:57

  Ziditoare predica si incarcata de Duh Sfint si putere,ce transcede fiinta ,intr-o dimensiune noua,dincolo de perceptia fireasca ,in duh .Toata slava si cinstea sa-I fie aduse lui Dumnezeu Tatal ,prin Domnul nostru,Isus Hristos.si al Duhului Sau cel Sfint,Amin. M-am bucurat mult cind misiona impreuna cu fratele Pustan,si trebuie sa recunosc faptul ca, am avut multe lucruri bune de invatat de la ei,insa tare mult mi-ar placea,sa evolueze in cunostinta ADEVARULUI ELIBERATOR,prin servirea de hrana „gustoasa”si „vinuri vechi si limpezite”,pentru cresterea, insanatosirea si intarirea „turmelor pipernicite”,ratacite prin pustiul arid al lumii religioase ce formeaza noul si marele BABILON.(Apocalipsa 18;1-5)
  Fiti binecuvintati.

 2. Trackback: Florin Ianovici – Trei ipostaze ale pustiului – Evanghelizare la Biserica Betania Arad – Gradiste | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Florin Ianovici – De ce cântăriţi argint pentru un lucru care nu hrăneşte? | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: