NIGER: Acesti Crestini Se Bucura In Mijlocul Persecutiilor De Moarte Din Partea Islamistilor Radicali

Photo credit Charisma News

Traducere Agnus Dei- Sursa: Charisma News – http://www.charismanews.com/world/48029-these-christians-are-rejoicing-amid-radical-islam-s-deadly-persecution

Crestinii din Niger se regrupeaza si se inchina cu pasiune dupa ce militantii islamici le-au ars bisericile din temelii la mijlocul lunii Ianuarie trecut.

,,Aseara, membri bisericii s-au adunat pentru rugaciune in timp ce Pastorul, care tinea o lanterna in mana, i-a incurajat nu numai ca sa ramana tari, dar si sa mearga inainte si sa stie ca acest atac venit asupra lor va face ca Biserica sa creasca”. ,,Camera in care erau adunati era in intunerec, dar cu toate acestea, era plina de lumina, datorita focului din inimile poporului Sau, chiar daca de afara se aruncau cu pietre pe acoperisul incaperii.”

Mai mult de 70 de biserici au fost arse din temelii de-a lungul capitalei din regiunea Zinder din Niger, omorand peste zece oameni, datorita protestului de felul in care Charlie Hebdo l-a prezentat pe Mohamed in 16 Ianuarie.

Presedintele Bisericii Evanghelice din Republica Niger, Reverend Mai’aki Kadaidai, a declarat ziarului Morning Star News ca atacurile s-au extins dincolo de capitala.

,,Aceasta este pentru prima data cand suntem martorii unor violente de asemenea proportii impotriva bisericii si a crestinilor,” a spus Kadaidai. ,,In total, 68 de biserici au fost distruse de-a lungul a cinci regiuni din Agadez, Damagaram, Diffa, Maradi, Zinder si in capitala tarii noastre, orasul Niamey. Manifestantii violenti au distrus cinci biserici care apartin de organizatia noastra, au distrus patru case ale pastorilor nostri si multi din membri nostri au fost afectati in mod negativ.”

In ciuda persecutiilor, crestinii merg marsaluind inainte, propovaduind Evanghelia in timp ce isi reconstruiesc comunitatile.

Musulmanii numara 98 la suta din populatia Nigerului, si au trait relativ in pace cu un numar minuscul a minoritatii de crestini de 0,3 la suta din totalul populatiei. Cu toate ca elementele extremiste islamiste sunt in crestere, putini au fost aceia din Niger care se asteptau sa auda scandandu-se cu gura mare ,,Omorati infidelii, Omorati-i pe crestini.” (Sursa Morning Star News.)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: