De ce se confrunta creștinii cu probleme sexuale – Intentia lui Dumnezeu pentru sexualitatea umana

Geneza 1:27 –  Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.

Intentia lui Dumnezeu pentru sexualitatea umana

Sunt adesea intrebat ce spune Biblia despre pozitia lui Dumnezeu fata de sexualitatea umana. Si ma bucur, deoarece aceasta intrebare necesita un raspuns, daca vrem sa fim eliberati de povara sexuala.  Daca intelegeti de ce am fost creati barbati si femei, veti putea rezista tentatiilor care vin, deoarece exista un scop bine definit  pentru a trai in acesti parametri.

In omniscienta Sa, Dumnezeu face ca toate actiunile Lui sa aiba un scop si un plan. Un lucru pe care Dumnezeu nu-L poate spune este „oops”. Tot ce face Dumnezeu este plin de omniscienta, este de o intelepciune desavarsita, are sens si scop. El ne-a creat barbati si femei pentru un motiv foarte important. El a cunoscut toate problemele  care vor exista. Priviti haosul din relatiile conjugale de azi, si totusi El ne-a creat astfel. Inseamna ca motivul pentru care a actionat astfel este mult mai important.

El da o explicatie clara in primele doua capitole din Geneza. Noi am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu, barbati si femei, cu scopul de a intra in relatii heterosexuale monogame pentru a fi un simbol al dragostei lui Hristos fata de Biserica si al casatoriei finale care va avea loc la a doua venire a lui Hristos.

In primele doua capitole din Geneza ni se spune ca Eva a fost luata din coasta lui Adam. In acest pasaj scrie: „Din aceasta cauza…” Pentru ce cauza? Deoarece Eva a fost creata din coasta lui Adam, cei doi trebuie sa redevina un singur trup. Daca in natura separam un lucru care in mod natural este un intreg, el va avea tendinta naturala de a se reuni, de a reveni un tot unitar. In acest fel, cand Dumnezeu a luat pe Eva din coasta lui Adam, El a stabilit tendinta de reunire a celor doi. De aceea, capitolul 2 din Geneza spune ca cei doi  trebuie sa redevina una. De ce? Eva a fost luata din coasta lui Adamde aceea trebuie sa se intoarca la el, sa devina un singur trup cu el.

Este o chemare la monogamia heterosexuala. Pentru aceasta, este nevoie de un barbat si o femeie. Un barbat si o femeie devin un singur trup. Monogamia heterosexuala a fost de la inceput. O vedem in primele doua capitole din Geneza.

Isus a subliniat aceasta porunca in Matei 19, evidentiind ca cei doi trebuie sa devina un singur trup. Chiar a reluat pasajul de la Geneza 2. Dumnezeu condamna orice abatere de la acest model, din cauza efectului asupra societatii, asupra trupului nostru si a imaginii Sale in noi.

Sexualitatea fizica este punerea in actiune, in plan uman, a unei realitati spirituale mai marete, aceea a lui Hristos si a Bisericii, Mirele si Mireasa. Satan vrea sa perverteasca nu doar imaginea lui Dumnezeu si a sexualitatii, ci si cea a lui Hristos si a Miresei. Actul sexual din cadrul unei casnicii trebuie sa fie tot atat de spiritual precum este fizic.

Dina cest motiv ne ataca vrajmasul mintile cu imagini sexuale degradante si coreleaza sexualitatea, in mintea noastra cu taramul intunericului, loc in care Dumnezeu este negat, temut si ignorat.

In cadrul relatiilor conjugale monogame fidele, noi fundamentam in mintile  si inimile noastre tiparul fidelitatii intime, dand lumii un exemplu de urmat. Noi aducem astfel glorie imaginii lui Dumnezeu. Portretizam imaginea lui Dumnezeu pe acest pamant.  prin sexualitatea umana. si anticipam nunta lui Hristos cu mine si tine, Mireasa Lui, la reintoarcerea Sa.

De ce se confrunta creștinii cu probleme sexuale

Aceste probleme persista si  daca intelegem de ce, problema este pe jumatate rezolvata. Daca te lupti, aliniaza-te la restul umanitatii  si la ceilalti din biserica, fiindca va vom prezenta cateva motive pentru care suntem vulnerabili fata de problemele sexuale:

1. Suntem creaturi decazute. Daca un om este in Hristos, este o faptura noua, cele vechi s-au dus si toate lucrurile devin noi. Sensul original din limba greaca nu este „dintr-o data”, „complet, in intregime”. Este mai degraba asemenea unei sarcini. Cand suntem mantuiti, procesul transformarii este initiat, dupa care va continua. Trebuie sa intelegem ca noi ramanem niste creaturi cazute, care trebuie sa traiasca prin credinta, deoarece imbatranim , ne imbolnavim, murim, iar pe acest drum ne impiedicam. Slava Domnului ca avem un Mare Preot care a trait in trup ca al nostru, la care putem sa alergam. Si El intelege conditia noastra umana. Cuvantul lui Dumnezeu spune ca putem alerga la El in vremuri de nevoie. Daca esti o fiinta umanavei fi (ramane) dependent de Dumnezeu, datorita naturii tale cazute care te predispune la confruntari sexuale. Tu esti slab, El este tare. Ecuatia aceasta probabil nu se va schimba, dar poate fi in favoarea ta, daca alergi la Dumnezeu, in loc sa fugi de El.

2. Traim intr-o lume cazuta. Oameni decazuti creeaza o cultura decazuta, asemenea unui Pied Piper, cultura moderna ne poate clatina pe drumul nostru.  Multi oameni sunt slabi (inlauntru), dar sunt impinsi la limitadeoarece cultura incurajeaza sexualitatea. Cultura ne in curajeaza sa traim condusi de sentimente. Adesea ne hranim  din aceasta cultura prin media, an dupa an, care ne modeleaza intr-un mod subtil, sensul vietii. Daca esti in aceasta situatie si asculti Pied Piper, atunci asculta de Dumnezeu, de Cuvantul Sau si umbla in lumina Sa. Ai curaj sa revii pe calea care te va proteja pe tine si pe altii, iar cand Pied Piper iti ofera calea gresita, tu o sa alegi cea buna. Aceasta ne aduce la al treilea motiv.

3. Alt motiv care determina lupta noastra cu sexualitatea este Satana. El nu te poate obliga sa faci ceva, dar iti ofera ocazii de a alege. Noi le numim ispite. Satan vrea ca sa cauti dragostea in mod gresit. Daca ai crescut fara iubire, Satana va crea ocazii sa primesti iubire. Daca ai crescut fara tata, el va trimite un barbat in viata ta. Daca ai cresuct flamand dupa pretuire, se va asigura sa primesti mangaiere. El cunoaste nevoile tale. El este foarte priceput in a ne insela.

Noi rationalizam ce vrem.  Pastorul fuge cu secretara si spune: „Dumnezeu chiar a spus ca n-am voie sa fiu cu ea?” Da, Dumnezeu chiar a interzis adulterul. Una este sa spui ca vrei un lucru cu orice pret si il vei obtine. Cel putin aceasta nu este rationalizare. Cand pui insa la indoiala ceea ce a spus Dumnezeu, zicand: „Dumnezeu chiar a spus ca n-am voie sa fiu cu ea?” , sunt ingrijorat, ca si pastor si incep sa ma intreb daca rationalizezi ceea ce iti doresti, lucru care te face slab in fata inselaciune. Auzim din nou vocea din gradina [Edenului]: „Oare a zis Dumnezeu cu adevarat ca nu aveti voie?” Satana ne poate ispiti si insela.  Ajungem la cel de-al patrulea motiv al luptelor sexuale.

4. Hormonii. Poti scapa de toti demonii, insa nu vei scapa de hormoni. Motivele confruntarii cu probleme sexuale sunt foarte evidente. Suntem creaturi sexuale, iar nevoia biologica de implinire sexuala ne curge prin vene. Este declansata in anii adolescentei, cand hormonii nostri sexuali cresc cu 600%. Nu e surprinzator ca simtim o mica presiune! Nu vine de la diavolul, nu e datorita copilariei anormale, este doar presiunea sexuala, iar Dumnezeu nu se scuza pentru ea. Cati nu vin si spun: „Doamne, scapa-ma de aceste sentimente sexuale!” Dumnezeu spune ca nu v alua aceasta presiune, ci pacatul si vina si El spune: Tu trebuie sa-ti insusesti  harul si poruncile Mele din Cuvant, sa te supui si sa fi ascultator.” Deci, trebuie sa ne stapanim firea , sa ne controlam dorinta de implinire sexuala, sau ne va controla ea pe noi. SI hranind-o, ea devine tot mai mare.

5. Mai exista inca un motiv pentru lupta noastra cu sexualitatea. Este probabil cel mai raspandit. Cu toti tanjim dupa iubire. Toti care ma ascultati, la fel ca si mine, vreti sa va simtiti iubiti, apreciati si acceptati. Cu toate acestea, marea parte dintre noi am experimentat o copilarie lipsita de iubire. Suna a cliseu, insa chiar Scriptura a afirmat acest lucru cu mii de ani in urma in Proverbe 27:7, unde scrie: Sătulul calcă în picioare fagurele de miere, dar pentru cel flămând toate amărăciunile sunt dulci. In limbajul modern, dragostea gresita este mai buna decat nimic. Multi din familia lui Dumnezeu merg la biserica, citesc Biblia, se roaga, postesc, fac lucrul potrivit la timpul potrivit. Nimic gresit, insa ele nu te fac sa te simti neaparat iubit. Singurul lucru care te ajuta sunt relatiile sanatoase, mai intai cu Dumnezeu si apoi cu altii, Dumnezeu intrupat. Totusi sunt multi care au activitate religioasa de weekend, fac ce e bine, insa inimile lor nu sunt hranite, fapt cei ii face vulnerabili in cautarea dragostei. Si astfel, vocile si alegerile din trecut inca au putere asupra noastra.

Daca noi intelegem aceste 5 motive care determina lupta, cu atat mai mult Dumnezeu. Putem alerga la El, deoarece El intelege cauza problemelor noastre. La El gasim har si ajutor in vremuri de nevoie.

VIDEO by Alfa Omega TV

2 comentarii (+add yours?)

 1. Cristina
  feb. 10, 2015 @ 04:40:29

  As veni si eu cu o rugaminte. Se poate crea un buton de search. Ca eu personal cam simt nevoia de unul. De multe ori caut ceva si nu mai stiu nici perioada si doar anumite cuvinte sau ideea in sine. Multumesc

  • rodi
   feb. 10, 2015 @ 12:56:09

   Cristina,
   am o singura optiune cu bara de cautare si este sa o pun doar chiar sus unde am linkurile la pagini cu biserici live, carti, etc. si atunci imi ia loc din acele linkuri. Dar, iti spun o metoda si mai eficienta decat bara interna de wordpress pentru cautare. Daca intri pe pagina de cautare google aceste doua intrari:
   (1) rodiagnusdei.wordpress.com
   si pui un spatiu, iar apoi scrii
   (2) ori titlul unei postari, ori cuvinte cheie sau nume, sau ce vrei sa cauti si Google iti va da rezultatele

   Eu folosesc metoda asta pentru articolele proprii cateodata, cand nu-mi apar la cautarea interna (care este doar pentru noi) si imi da rezultate mai bune google decat wordpress.

   Daca nu gasesti ceva cu metoda care ti-am descris-o, poti oricand sa ma intrebi si pe mine si pot sa-ti caut eu linkul. Nu e absolut nici un deranj. God bless you Cristina!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: