Florin Ianovici – Trei ipostaze ale pustiului – Evanghelizare la Biserica Betania Arad – Gradiste

Trairea cu Dumnezeu: Vin in viata noastra situatii dincolo de care intrebarea mea este aceasta: „Doamne, cum ai vrea sa inteleg lucrurile? Doamne, ce anume ai vrea sa-mi spui prin aveste lucruri? Despre ce ne vorbesti Tu noua, atunci cand se intampla in viata [diferite] lucruri? Si Biblia spune ca Dumnezeu din cer are un plan in inima Lui si planul lui Dumnezeu este acesta: „Te voi ademeni. Te voi atrage.” Si cei mai multi dintre noi credem ca viata de credinta este o continua atragere a lui Dumnezeu intr-un loc splendid, al grijilor care lipsesc, a unor situatii care sunt limpezi, ale unor situatii care sunt clare. Ori, Dumnezeu, uitanduse la poporul Lui, uitandu-se la [Biserica locala] Betania in aceasta seara, spune Domnul: „Dorinta mea este ca sa te atrag pe Tine, sa te ademenesc intr-un loc al pustiului.”

Ianovici Betania„Pai, de ce nu mi-ai spus asta, Doamne, cand am facut primul pas in credinta? De ce nu mi-ai spus asta, ca dorinta Ta este sa ma tragi in pustiu, in momentul in care m-am pocait?” Desi, daca predicatorul care mi-a strapuns inima prin cuvintele lui Dumnezeu ar fi fost drept, ar fi trebuit sa-mi spuna ca Domnul Isus Hristos, dupa ce S-a botezat, a doua zi a fost luat de Duhul si dus in pustiu. Dar, de ce, Doamne, vrei ca oamenii Tai sa ajunga in pustiu? In aceasta seara voi vorbi despre „Trei ipostaze ale pustiului „.

1. Pustiul incercarilor – Un pustiu pe care nu mi-l doresc. Niciodata n-am crezut in viata mea ca eu voi pasi acolo. Dar Dumnezeu din cer, ascultati iubitii Domnului, pe niciunul dintre noi nu ne va duce in gradina binecuvantata fara ca mai intai sa ne treaca prin acest pustiu al incercarii. Nici unul dintre noi nu va ajunge in raiul lui Dumnezeu fara sa treaca prin acest pustiu al incercarilor. Nu seamana incercarile intre ele, nu sunt toate la fel. Dar Dumnezeu alege aceeasi cale pentru fiecare dintre noi.

La un moment dat, m-am dus la serviciu. Am si un orfelinat de care port grija si in mijlocul curtii, numai ce vad un copil care plangea. L-am auzit de cand am intrat in curte. Plangea!! M-am apropiat de el si i-am zis: „Ce ai? Ce s-a intamplat?” Era un prunc din asta de vreo patru ani. Dar el, tot asa plangand, nici nu m-a bagat in seama. Si plangea si statea cu capul in jos. L-am mangaiat pe crestet: „Dar, ce se intampla? Ce ai?” La care, el si-a ridicat privirea inlacrimata si a zis: „Te pricepi sa dezlegi noduri?” Tot incerca sa-si lege sireturile, nu putea in nici unfel, ca el asa le innodase. Si am zis: „Da cum, cum sa nu ma pricep sa dezleg noduri?” Si am stat cu el cam mult. Si am luat asa, nod cu nod si l-am dezlegat. Si la sfarsit i le-am legat frumos, s-a ridicat cu o fata senina, a sarit pe gatul meu: „Multumesc,” si a fugit cat a putut el de tare.

Era o zi obisnuita, dar, in nici mai putin de 15 minute au venit peste mine niste valuri cum nu m-am asteptat. Ca uneori nu trebuie sa treaca luni ca sa se faca valuri de la furtuna. Se poate face si in 15 minute. Si in momentul acela, cand stateam si ma gandeam cu groaza incotro ma duc, stiti ce mi-am adus aminte? Mi-am adus aminte ca i-am zis acestui copil ca pot sa-i dezleg nodurile. Am ridicat si eu ochii in sus si am intrebat: „Tata, Te pricepi sa dezlegi noduri? Ca ma simt atat de innodat. Ma simt atat de fara raspuns si fara reactie in fata vietii.”

De ce, Doamne, Tu alegi aceasta cale? De ce, Doamne, trebuie sa ne ademenesti si sa ne aduci in acest pustiu? De ce, Doamne, trebuie sa ne dai intalnire acolo in pustiu? De ce trebuie sa avem in biserica, in familie, in viata de zi cu zi, incercari din astea care sunt atat de grele pentru sufletul nostru? De ce, Doamne, vrei lucrul asta? Si in aceasta seara, vreau sa va spun, iubitii Domnului, ceea ce Dumnezeu ne spune. Noi nu mai vorbim cu El. Noi nu mai vorbim cu El pentru ca grija noastra este sa ne ocupam de gradina numita VIATA. Si fiecare are fradina lui, dupa gustul lui si fiecare are preocuparile lui. Si Dumnezeu ne spune: „Te chem in pustiu. Pentru ca in pustiu, n-ai nimic altceva de facut, decat sa astepti sa vina El. In pustiu e o liniste cum nu ti-ai dorit-o niciodata. Pentru ca nimeni nu te mai suna. Nimeni nu-ti mai spune o veste buna. Nimeni nu este alaturi de tine. Dar Dumnezeu iti spune: „Te chem in pustiu pentru ca pustiul este locul unde auzi bine si unde pot sa stau de vorba cu Tine.” Este locul in care Dumnezeu din cer sta de vorba cu noi.

Daca exista vreo dimensiune neglijata a vietii noastre, daca ceva din Dumnezeu ar vrea sa ne spuna Duhul Sfant in aceasta seara, e ca noi am uitat sa stam cu Dumnezeul cerului de vorba. Un Dumnezeu cu care ne intalnim ocazional, un Dumnezeu cu care dialogam din cand in cand, dar nu un Dumnezeu cu care sa avem o intalnire constanta. Dumnezeu spune: „E nevoie sa te trag in pustiu pentru ca in pustiu, toate lucrurile vietii tale dispar. Dispar preocuparile care nu sunt importante. Dispar oamenii care-ti mananca timp. Dispar afacerile care-ti apleaca umerii. Dispar lucrurile care te distrag de la Mine. In pustiu ramane unul singur care paseste. In pustiu este unul singur care vine la viata noastra. Si Dumnezeu uneori va trebui sa faca liniste, chiar daca pustiul asta inseamna uneori un pat de spital pe care nu ti l-ai dorit. Chiar daca uneori inseamna sa se darame in viata ta planuri care n-ai crezut ca o sa le vezi daramate. Dumnezeu din cer spune: „Imi doresc atat de mult -„pentru ca spune Biblia: nu-i pustiu mai mare decat pustiul acesta al absentei lui Dumnezeu din viata noastra.

Biblia spune un verset pe care vreau sa vi-l citez in aceasta seara, spune Biblia in Ieremia 2:2 –„Du-te şi strigă la urechile cetăţii Ierusalimului: „Aşa vorbeşte Domnul: „Mi-aduc aminte încă de dragostea pe care o aveai când erai tânără, de iubirea ta, când erai logodită, când Mă urmai în pustiu, într-un pământ nesemănat. Zice Domnul: „Mi-aduc aminte,” Dumnezeu, privind spre mine, nu-ti pasa pe ce calci, nu-ti pasa de ce e in jur, nu-ti pasa de ce imbraci, nu-ti pasa ce mananci, nu-ti pasa ce se intampla cu tine. Ochii tai erau pe El. Bucuria ta era El. Cantecul tau era El. Si mergeai dupa El indiferent ce se intampla in viata ta. Dar acum nu se mai poate. Dumnezeu trebuie sa ne duca in pustiul incercarilor  pentru ca gradinile noastre arata bine, dar nu-L mai au pe gradinar. Pentru ca lucrurile noastre arata bine, dar Dumnezeu ne spune in aceasta seara: „Eu imi doresc sa intelegi ca mai presus de orice este sa cultivam relatia cu Dumnezeu. Sarac nu-i cine n-are bani. Sarac nu-i cine n-are paine. Sarac nu-i cine n-are casa. Sarac e cine l-a pierdut pe Dumnezeu. Acela-i cu adevarat sarac in viata.

Si Biblia spune: „Pustiul acesta nu-i locul pe care Eu L-am gandit pentru tine, dar trebuie,” spune Dumnezeu, ” sa te atrag in locul acesta.” Pentru ca Dumnezeu vrea ca relatia noastra cu El sa fie fierbinte. Sa fie in clocot si sa ai lacrimi fierbinti pe obraz cand stai de vorba cu Dumnezeu si Dumnezeu ne spune in aceasta seara ca pustiul e singurul loc in care conteaza declaratia de iubire. Ai un sot? Sigur ca de ziua ta iti da o floare. Dar aia nu se pune, ca oamenii sunt formali. Dar pustiul, spune Biblia, este locul in care declaratia ta de dragoste conteaza. Stiti de ce? Pentru ca n-o faci in fata oamenilor. Pentru ca n-o faci in fata bisericii. Pentru ca n-o faci in fata unui microfon. Ci o faci in fata unui Dumnezeu care iti vede lacrimile. (Din primele 18 min)

Predica – Florin Ianovici

 Trei ipostaze ale pustiului

VIDEO by Biserica Betania Arad

Betania Media :

Am pregătit o listă de redare dedicată înregistrărilor și predicilor din cadrul programelor, pe canalul nostru de YouTube. O puteți accesa la link-ul afișat mai jos.

Nu uitați să vă abonați și să distribuiți și altora! Multumim!
http://www.youtube.com/playlist?list=PLhQVDNCEwKbMz3L6st6ax3hIfgGM5Ok1d

PAGINA Florin Ianovici PREDICI

 

4 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
  2. Geanina Butaru
    feb. 07, 2015 @ 15:47:44

    Ce as putea sa spun decat ca D zeu isi glorifica numele prin d stra,,sa va tina D zeu in viata sa ne ziditi ca asta faceti d stra ,am ascultat predica ,mai bine zis am sorbit tot ce ati spus ,D zeu sa ma ajute sa pun in practica n viata mea,frate Florin sunteti o mare binecuvantare pentru mine si cu siguranta nu numai pentru mine,e un mare privilegiu ca va avem,fiti binecuvantat !

  3. Trackback: Florin Ianovici – Evanghelizare in Glina | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: