S-a descoperit cea mai veche carte evreiasca de rugaciuni

Photo credit www.foxnews.com

Textul evreiesc, vechi de 1200 de ani poate fi văzut la muzeul ”Bible Lands” din Ierusalim.
”Atinge inima și sufletul fiecărui evreu de pretutindeni din Israel, de pretutindeni din lume, deoarece este cel mai vechi document cunoscut, document scris al unei cărți de rugăciuni”, spunea Amanda Weiss, directoarea muzeului Bible Lands.

Am avut șansa de a privi cartea de rugăciuni în privat chiar atunci când a ajuns pentru expoziție.
”Aceasta face parte din patrimoniul lor. Suntem entuziasmați să putem să o studiem mai mult, deoarece ne permite să aflăm mai multe despre tradițiile lor”, a afirmat Steve Green, președintele muzeului Bible Lands.

Photo credit www.haaretz.com

Cartea de rugăciuni va face parte dintr-o expoziție mai amplă numită ”Cartea Cărților”, care cuprinde unele dintre cele mai importante texte biblice văzute vreodată în Israel. Majoritatea exponatelor provin de la familia Green care deține una dintre cele mai mare colecții de artefacte biblice din lume. Trasează calea cuvântului scris de la manuscrisele de la Marea Moarta la Biblia Gutenberg și chiar mai departe.

”Ne spune despre rădăcinile istoriei poporului evreu, pe care în mod evident s-a clădit baza creștină, Scriptura evreiască”, afirmat Steve Green.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a văzut cartea antica înainte să fie expusă și a devenit unul dintre puținii oameni care au citit vreodată din ea. Directoarea muzeului, Amanda Weiss, a spus că această carte a fost datată din anul 820 și încă mai sunt multe de învățat din ea.

”Știm cu siguranță că provine din Orientul Mijlociu”, spunea Amanda Weiss, directoarea muzeului Bible Lands.

Compilația de 50 de pagini a fost scrisă de patru scribi. Bazată în mare parte pe cartea Psalmilor și alte cărți. Este aceeași rugăciune pe care o spun evreii din jurul lumii dimineața. Rugăciuni cum ar fi: ”Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul lui Israel, din veci în veci și toți să spună: Amin, Aleluia !”
”Îi ajută să înțeleagă mai multe despre rădăcinile lor”, a spus Steve Green, președintele muzeului.
Interesul la expoziția ”Cartea Cărților” a fost copleșitor.

”Nu am avut niciodată experiența unei expoziții apreciate așa de mult la nivel internațional de fiecare participant”, spunea Amanda Weiss, directoarea muzeului Bible Lands.

Având în vedere starea lumii de astăzi, Green spunea că mesajul Bibliei este mai important ca niciodată.
”Nu este o zi mai bună ca astăzi în care oamenii să vadă această carte. Când ai o carte care spune că rezumatul acestei cărți este să-L iubești pe Dumnezeu și să ne iubim unii pe alții, cred că este un mesaj pentru lumea contemporană și a fost un mesaj pentru lume încă de la început”, a afirmat Steve Green, președintele muzeului.
Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

JERUSALEM OLDEST PRAYER BOOK

(Oldest Jewish prayer book

unveiled in Jerusalem)

Un comentariu (+add yours?)

  1. Pelerinaj
    iun. 17, 2015 @ 15:07:04

    S-a descoperit cea mai veche carte evreiasca de rugaciuni este o pagina ziditoare pentru suflet.
    Mult spor si folos duhovnicesc!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: