Florin Ianovici – Pilda nuntii fiului de imparat

Photo credit www.lookandlearn.com

Pilda nuntii fiului de imparat – cea mai frumoasa poveste si, daca vreti, cu cel mai frumos gand care s-a nascut in inima lui Dumnezeu. Istoria lumii este in 3 nunti: o nunta stricata, o nunta imperfecta si o nunta desavarsita care va urma.

Pilda nuntii fiului de imparat: Dumnezeu a adus una dintre cele mai frumoase pilde cu privire la ce ne asteapta sus in cer. Deseori, mi-am dat seama ca pe pamantul acesta suntem deznadajduiti pentru ca singurul lucru pe care-l vad e doar pamantul. Pana si cei care au credinta in Dumnezeu, tare greu le este sa explice ce asteapta ei cand vor fi sus. Foarte multi dintre oamenii pe care-i cunosc, daca-i intreb cum va fi locul pe care-l astepti, locul unde vrei sa te duci, daca e sa vorbim despre raiul lui Dumnezeu, daca ar fi sa vorbesti despre locul acela unde te duci tu, locul de odihna, numeste-l cum vrei, cand ii intrebi pe oameni cum va fi acolo sus, foarte putini oameni stiu sa spuna. Va fi bine, vom canta. Va fi bine. Vom fi… si ne oprim aici. Tare putine stim de ceea ce vine si de ceea ce ne-a pregatit Dumnezeu.

De aceea, in dupa amiaza aceasta, iubitii Domnului, am ales sa vin la dvs. cu cea mai frumoasa poveste si, daca vreti, cu cel mai frumos gand care s-a nascut in inima lui Dumnezeu. Nu toti am avut un tata dupa cum am meritat. Nu toti am avut o familie asa cum noi ne-am dorit. Dar fiecare, in inima lui, poarta un dor ca intr-o zi sa gaseasca pe cineva care sa-l iubeasca sau s-o iubeasca. Orice fetita, care o vei intreba de mica, vei vedea ca se gandeste la ziua casatoriei ei: o rochie alba, ce viseaza o fetita de cand e mica, sa se duca la altar. Sigur, ce viseaza un baietel, de cand este mic, sa aiba o masina. Visele noastre sunt diferite.

Dar Dumnezeu stia ca fiecare dintre noi avem nevoie, ca sa traim pe pamantul acesta, de iubire. Si atunci, Dumnezeu a venit si a spus: Imparatia cerului se aseamana cu un mire si o mireasa. Un mire care isi cheama mireasa la nunta. M-a intrebat odata cineva, intr-o imprejurare: Pastore, poti sa-mi rezumi istoria lumii? Cum va fi? Ca am auzit ca exista o carte sfanta, de la Geneza la Apocalipsa. Cum va fi viitorul? Cam care-i istoria, asa, condensata? Si i-am spus acelui profesor: „D-l profesor, pentru mine istoria e in 3 nunti.

  1. O nunta care a inceput in Eden si pe care a stricat-o cel rau
  2. O a doua nunta a fost cand a coborat Fiul lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu, la nunta din Cana, s-a descoperit pe Sine insusi ca fiind Mesia Cel asteptat. Binecuvantat sa-I fie Numele!Dar nici nunta aceea n-a fost perfecta, ca in mijlocul nuntii a avut o criza. S-a ispravit vinul, ca asa-i pe pamant.
  3. De aceea, Dumnezeu ne invita la ultima nunta care va fi sus in Imparatia Lui.

Istoria lumii este in 3 nunti: o nunta stricata, o nunta imperfecta si o nunta desavarsita care va urma. Aceasta este ceea ce Dumnezeu ne spune in aceasta dupa amiaza si vreau sa va spun, iubitii Domnului, de ce-i frumos sau de ce Dumnezeu a dorit ca  ea, credinta, sa fie prezentata ca o nunta. Iubitii Domnului, vreau sa spun un lucru, sunt anumite lucruri care le aduce varsta. E un privilegiu pe care ti-l aduce varsta. In dupa amiaza aceasta as dori ca Dumnezeu sa ridice in Pitesti oameni plini de putere. Traim un moment a unei lehamite nationale, intr-un moment de aproape lipsa de vis. Oamenii nu mai au motivatie sa se ridice din pat si sa mearga sa faca ceva. Si Dumnezeu din cer ne spune: Viata nu este altceva decat o invitatie la nunta. Dar, Mirele nostru este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat si lumina din lumina adevarata. (Din primele 7 minute, mai sunt aprox 42 min. din mesaj).

Emisiunea Pastorul Cel Bun – Duminica 2 pm pe NASU TV (Predica din Pitesti)
Realizator: Dan Damian

VIDEO by aciducip

Video

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: