Obama va cere Congresului autorizare pentru „un război de trei ani” cu ISIS

0000000

Presedintele Obama cu liderii Democrati si Republicani ai Congresului discuta declaratia de razboi impotriva ISIS. Photo credit nypost.com

Preşedintele american va cere în următoarele zile aprobarea formală a Congresului dominat de republicani pentru „folosirea forţei împotriva Statului Islamic” în timp ce analiştii consideră că o astfel de iniţiativă politică va reprezenta o adevărată provocare.

SUA efectuează de anul trecut lovituri aeriene împotriva ISIS în Siria şi Irak şi a reuşit să constituie o coaliţie formată din state occidentale şi ţări arabe care participă, de asemenea, la atacarea ţintelor ISIS în Irak.

În august, când avioanele SUA au lansat primele atacuri asupra jihadiştilor, Barack Obama nu a cerut aprobarea Legislativului; el a invocat o precedentă autorizare dată de Congres fostului preşedinte George W. Bush pentru acţiuni militare după 11 septembrie 2001 şi a susţinut că o nouă pronunţare a congresmanilor în această chestiune nu este necesară. Criticii actualului preşedinte au numit poziţia de atunci a lui Obama drept „un abuz de lege”.

Acum, după ce republicanii au ajuns să controleze ambele Camere legislative în urma alegerilor de la jumătatea mandatului, Casa Albă spune că doreşte „o nouă autorizare cu sprijin bipartizan (republican şi democrat)„, relatează Fox News.

osh Earnest, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a confirmat intenţia lui Obama dar nu a spus pe ce perioadă s-ar întinde autorizarea de a utiliza forţa militară, ce arie geografică ar urma să acopere şi dacă va prevedea posibilitatea de a trimite trupe la sol în zona de conflict – o opţiune împotriva căreia preşedintele s-a pronunţat public de mai multe ori.

Earnest a spus doar că „aceste detalii urmează a fi stabilite”.

Şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, s-a pronunţat în favoarea ideii ca Obama să primească aprobarea Congresului.

Citeste articolul in intregime aici – http://www.paginadepolitica.ro/obama-va-cere-congresului-autorizare-pentru-un-razboi-de-trei-ani-cu-isis/

President Obama expected to step up war against ISIS

VIDEO by WNYT13

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: