Saptamana Casatoriei 2015 – Florin Ianovici – Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste

couple

Photo credit Agnus Dei

Asculta mesajul audio aici – Ciresarii.ro

Un cuvant din partea Domnului spune asa: Un lucru cer de la Domnul si-l doresc fierbinte. As vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului.

ianoviciUitati-va bine la frumusetea Domnului. Asa-i ca sunt frumosi? Asa-i ca e frumos in Casa lui Dumnezeu? Poti sa te uiti la cel de langa tine si sa spui: Frumos este Domnul si frumos este templul Lui. Daca o sa mergeti pe strada, prin metrou sau statiile de tramvai, o sa gasiti ca oamenii sunt asa de incruntati, asa de preocupati, asa de framantati. asa, cu figuri tristeSi parca tot timpul se uita pe langa tine. Dar aici, in Casa lui Dumnezeu, oridecateori intram, putem sa ne minunam de frumusetea Domnului, caci noi suntem lucrarea mainilor Sale. Si in tine, dragul meu este chipul lui Hristos. De aceea putem sa spunem: „Doamne, ma minunez de frumusetea Ta.

Cand spun ‘frumusetea Domnului’ nu ma gandesc numai la chipurile pe care le vedem in biserica, ma refer si la faptul ca, daca vreti, putem sa o spunem fara teama de a gresi cele mai frumoase cuvinte de pe pamant, Dumnezeu le-a lasat. Puteti sa cititi literatura si puteti sa mergeti la mari scriitori, oameni care sunt foarte apreciati. De ex. imi place foarte multe poemele lui Shakespeare, dar sa stiti ca niciodata, nicaieri si nimeni nu scrie atat de frumos cum scrie Domnul. Si sa stiti ca si Dumnezeu are astazi o felicitare, Cantarea Cantarilor 2:11-13:

11 Căci iată că a trecut iarna; a încetat ploaia şi s-a dus.
12 Se arată florile pe câmp, a venit vremea cântării şi se aude glasul turturelei în câmpiile noastre.
13 Se pârguiesc roadele în smochin, şi viile înflorite îşi răspândesc mirosul. Scoală-te, iubito, şi vino, frumoaso!

Asta o spune Dumnezeu. Spuneti-mi mie, veti gasi ceva mai frumos sub soare? Ceva mai frumos decat ceea ce spune Domnul: A sosit vremea cantarii? Uitati-va pe toate felicitarile pe care le puteti gasi, cu ocazii speciale, pentru nunti sau pentru alte lucruri. O sa gasiti ceva mai frumos decat atat? ‘A sosit vremea cantarii. A trecut iarna. A incetat ploaia. Se arata florile pe camp.’

As vrea sa ne gandim la un lucru deosebit. E bine sa stii ce-ti spune mama. E frumos sa stii ce-ti spune tata. E bine sa stii ce-ti spun prietenii. Dar, sa stii ce-ti spune Domnul, e mai presus de toate lucrurile. Stiti de ce? Pentru ca este scris. Pot fi momente in viata cand mama si tata sa te paraseasca. Pot fi momente in viata cand prietenii sa-ti intoarca spatele. Dar Dumnezeu din cer niciodata nu-Si ia cuvantul inapoi. Slavit sa fie numele Sau. Eu, un singur verset as vrea sa impartasesc cu dvs. astazi si cu inima mea. Geneza 2:18 – Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.”

Domnul Dumnezeu i-a spus lui Adam sa mearga si sa puna nume vietuitoarelor. Asta a fost insarcinarea pe care Dumnezeu i-a dat-o lui Adam in timpul cand Biblia relateaza despre cuvantul pe care Dumnezeu l-a rostit. Era in Eden. Acolo in Eden, dimineata nu suna autobuzul cu claxonul, sa te trezeasca. Acolo in Eden, nici ceasul desteptator nu suna si nu trebuia sa alerge repede la servici. Astea sunt inventiile noastre si plata desteptaciunii noastre. Dumnezeu, de la inceput, n-a lasat asa. Cand se trezea Adam dimineata, probabil ca o privighetoare avea mai mult drag de el, venea si-i spunea un tril, doua. Si cand se trezea dimineata, nu se ducea repede sa-si faca o cafeaca altminteri nu nimeresti usa. Lua acolo din pom un fruct , plin de energie, il manca cu bucurie si Il lauda pe Dumnezeu: Ce bine este aici. Asta era. Lucrurile pe care le traim astazi nu-i altceva decat alegerea noastra. Asa-i, ne plangem ca traim intr-un oras supraaglomerat si vreau sa va spun ca ma gandesc la Adam- nu tu probleme cu repartitia la primarie, nu tu probleme cu casa, Se uita si spunea: „Astazi, vreau sa locuiesc acolo. Si isi alegea o poienita. Maine ma duc langa un izvor. Si statea acolo si Dumnezeu ii purta de grija.

Ce spuneti de un asemenea plan pe care Dumnezeu l-a avut? Minunat, asa-i? Fara truda prea multa, fara lucruri deosebite. Asa de frumos, sa traiesti in liniste, in pace, in seninatate si in incredere, avand binecuvantarea Domnului, nu 20%, nu 50%, ci 100%. Aleluia! Nu numai ca Dumnezeu a creat lucrurile acestea, dar Isi si gasea placerea sa vina sa vorbeasca cu Adam. Si sunt absolut convins ca sa uita asa Domnul Dumnezeu la Adam si spunea: „Ce-ai mai descoperit astazi? Astazi, ce-ai mai vazut, minunat in creatia Mea?” Si Adam ii spunea, plin de incantare: „Azi am descoperit lucrul acesta.” Iubitii Domnului, Adam n-a stat mult pe ganduri, sa-i zica lui Dumnezeu: „Doamne, astazi, as vrea si eu sa stau putin deoparte.” I-a zis Domnul: „Du-te si pune nume vietuitoarelor.” S-a dus. Si interesant este ca Dumnezeu din cer isi gasea placere la Adam, sa vada ce nume va da vietuitoarelor. Si numele pe care dadea, acela ramanea. Bineinteles, se uita si se bucura de modul cum lucreaza Adam.

Si as vrea sa va spun urmatorul lucru, dragii mei, daca vreti ca Dumnezeu sa se implice in vietile dvs. Daca vreti ca intr-o zi, Dumnezeu sa zica: „Nu-i bine ca este singur sau singura, am sa-i fac un ajutor potrivit. Am sa-i trimit un ajutor potrivit,” mai intai, gandeste-te bine, daca Dumnezeu te gaseste la datorie. Dumnezeu s-a uitat la Adam si a vazut cu cata credinciosie face lucrarea lui Dumnezeu. Interesant este faptul ca Dumnezeu l-a pus pe Adam sa dea nume animalelor si nu l-a trimis in alta parte, pentru ca in momentul cand au venit vietuitoarele in fata lui si a vazut ca fiecare are o pereche, Adam a realizat ca de fapt el nu are pereche. In lucrarea lui Dumnezeu, nu o sa racesti sufleteste. In lucrarea lui Dumnezeu te imbogatesti sufleteste. Lucrand cu credinciosie in ogorul lui Dumnezeu, descoperi inaluntrul tau lucruri care poate altminteri nu le descoperi.

Ascultati-ma. Unul dintre lucrurile care se intampla astazi este ca ‘robotim’ de dimineata pana seara. Am intrat in niste automatisme, dincolo de care nici nu mai avem timp sa intrebam: cine suntem noi cu adevarat? Daca ar fi sa stam din cand in cand si macar, m-am gandit, macar Sambata daca ar sta familiile si daca ar sta oamenii, sa se opreasca din iuresul alergarii si sa spuna: „Vreau sa vorbesc cu sufletul meu.” Asa cum spunea psalmistul – Psalmii 27:8 Inima îmi zice din partea Ta: „Caută faţa Mea!” Şi faţa Ta, Doamne, o caut! In alta parte spune ca sufletul imi geme inlauntrul meu. Statea de vorba cu sufletul lui. Daca am sta de vorba macar o zi pe saptamana cu sufletul nostru, sa ne oprim din acest iures, din aceste lucrari, poate am afla niste lucruri foarte importante. Am afla cu adevarat ce simtim. Am afla cu adevarat ce ne dorim. Am afla cu adevarat unde suntem, unde am ajuns.

Cand Adam a ales sa implineasca lucrarea lui Dumnezeu, a realizat pentru prima data ca ceva lipsea vietii lui. Si acel ceva era ca pentru el nu s-a gasit un ajutor potrivit. Se uita cum vine girafa si pleca impreuna cu partenerul, cum vine leul si pleca impreuna cu leoaica, si el ramanea singur. Si si-a descoperit inlauntrul lui o dorinta de care nu fusese constient pana atunci. In lucrarea lui Dumnezeu realizezi ca ai nevoie de dragoste si de unitate. Ai nevoie de partasie. Cand lucrezi impreuna cu Dumnezeu, nu te izolezi de oameni. Cand lucrezi impreuna cu Dumnezeu si cu adevarat lucrezi cu Dumnezeu, iti dai seama cat de frumoasa este partasia unii cu altii. Asa este. Cand lucrezi cu adevarat cu Dumnezeu iti dai seama cat de importanta este sotia ta. Cand lucrezi cu Dumnezeu iti dai seama cat de importanta e familia ta. Cat de importanta e biserica ta. Cat de important e sa ai prieteni in Domnul. Omul care incepe sa se preocupe mai mult de el insusi, sa se preocupe mai mult de lucrurile acestui pamant, stiti ce se intampla? Se raceste. Se raceste de tot ce reprezinta partasie, prietenie, relatie in familie si ramane asa, ca un cuc care-si canta aria lui, de unul singur.

Primul gand pe care as vrea sa vi-l trnasmit este acesta. Dragii mei, ramane-ti toata viata voastra in lucrarea lui Dumnezeu. Si niciodata Dumnezeu in dreptul vostru, n-o sa spuna decat urmatorul lucru: Stiu de ce au nevoie si este scris- Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanriea.. Si toate celelalte lucruri, pe care le stie Dumnezeu, vi se vor da pe deasupra. Asa sa va ajute Dumnezeu si asa sa ne ajute Dumnezeu. Acum, vedeti dvs. cum e cuvantul lui Dumnezeu? Trebuie sa te uiti bine, sa te uiti atent la el ca sa-l intelegi. Geneza 2:18 – Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” As vrea sa ne gandim la un lucru. Domnul Dumnezeu a spus ca nu este bine sa fie omul singur. Omul. Dar, cine este omul? Ce este omul. Spunea omul lui Dumnezeu: ‘Ce este omul, ca sa te gandesti in fiecare dimineata la el? Ce este omul? Omul este chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Omul este creatia lui Dumnezeu si este faptura mainilor Sale.

Uitati-va astazi, ca traim intr-un timp in care umanitatea, umanismul sunt asezate pe soclu. Asa de mult se vorbeste astazi despre.. si stiti dvs., vine cate un vecin suparat la tine si spune: „Fii tu om, fii putin om, da dovada de putina omenie. Chiar nu esti om?” Vorbim asa unii cu altii cateodata. Si prin aceasta, intelegem de fapt, sa se intample ceva care sa fie un beneficiu pentru noi. Nu-i zicem vecinului sa fie om, gandindu-ne la ceea ce a facut odinioara, ci la un avantaj oarecare, care ar trebui sa-l dobandim noi. Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; si am stat si m-am gandit: cine-i cu adevarat omul? La ce te referi Tu? Va aduceti aminte ca la un moment dat, Pilat a avut o zicere in dreptul Domnului Isus Hristos? Ea este celebra si in latina: Ecce homo, zicea el. Adica, ‘Iata omul.’

Daca vreti cu adevarat ca Dumnezeu sa se preocupe de soarta noastra, daca vreti cu adevarat ca sa se preocupe de casatoria noastra, daca vrei ca Dumnezeu sa se preocupe de patenerul tau de viata, atunci intelege ca Dumnezeu iti zice ca omul niciodata nu va fi singur. Dar omul insemneaza acela care alege sa traiasca pe acest pamant dupa modelul dupa care a trait acela care a primit titlul de: Iata omul. Isus Hristos a venit si in tot locul facea bine. In tot locul raspandea mireasma cunostintei lui Dumnezeu. Si ceea ce a facut a fost sa se lepede de sine si sa traiasca o viata in daruire fata de cel de langa el.

Stau de vorba cu tinerii la consiliere. Noi avem o regula. Nici un tanar, nici o tanara nu se casatoreste in Casa Domnului pana nu vine de 5 ori la preconsiliere, ca sa putem vedea exact cum stau lucrurile. Si prima intrebare pe care eu o pun e aceasta: De ce te casatoresti. Il intreb pe el si apoi o intreb pe ea. Si el spune asa: „Pai, frate pastor, am fost destul singur. Vreau sa-mi iau si eu o sotie sa ma asez la casa mea.” E un raspuns bun, frumos. „Sa am si eu casa mea, sa am si eu copiii mei sa am si eu o mancare calda, sa am si eu cine sa-mi poarte de grija, sa am si eu un rost pe pamantul asta.” Si apoi o intreb pe ea: „Auzi, de ce te casatoresti?” Si ea imi spune: „Pai, ma casatoresc sa am si eu pe cineva care sa-mi poarte de grija, sa port si eu numele cuiva. Sa am si eu langa mine pe cineva care sa ma ocroteasca si sa ma apere.” Si-i zic: „Bun raspuns.”

Dar, pe de alta parte, raspunsul acesta, de fiecare data are aceeasi nuanta: ‘Vreau ca el sa… Vreau ca ea sa…’ Eu doresc ca ea sa faca.., eu doresc ca ea sa fie…. Si eu doresc ca el sa faca…, si eu doresc ca el sa fie… Dragii mei, pentru mine, si o spun inaintea dvs., cand un tanar vine si spune: „Vreau sa ma casatoresc,” si o tanara vine si spune, „Vreau sa ma casatoresc”, eu inteleg ca ei fac urmatoarea declaratie: „Sunt asa de plin de dragostea lui Dumnezeu, sunt asa de incarcat de prezenta lui Dumnezeu, incat vreau sa fac fericit pe cineva. In mine exista asa de multa putere de-a darui, incat vreau sa o daruiesc cuiva. Din prea plinul si belsugul inimii mele, vreau sa impartasesc cu cineva. Doamne, ai in vedere pe cineva, sa pot sa dau din prea plinul inimii mele?”

Vine un tanar la mine care are o problema. Nu se poate stapani. Una, doua, se manie. Si vine si-mi spune: „Frate pastor, mie de ce nu-mi da Domnul o sotie?” Si am zis: „Dragule, vrei cu adevarat un raspuns?” Si a zis: „Da.” „Mai, sigur, vrei cu adevarat un raspuns?” „Da,” zice el, „vreau un raspuns.” Zic: „Pentru ca Dumnezeu intarzie sa-ti dea o sotie, pentru ca vrea ca si ea sa fie fericita. Dumnezeu are in vedere si pe aceea care sta langa tine. Daca tu nu te vei lupta sa te controlezi si in inima ta sa fie pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere, Dumnezeu si El va intarzia in privinta planului Lui.” Doamne, ajuta-ne sa intelegem lucrul acesta.

Fiti omul de care vorbeste Biblia. Spun asta tuturor, ca sa se stie: Daca omul acesta, care-i scris aici, tu nu esti , sa stii ca Dumnezeu nu se implica in viata ta. Sunt astazi asa de multi oameni care doresc sa fie intr-un fel, doresc sa fie cumva. Isi aleg un model in viata si ei spun: „Stii ca cine vreau sa fiu eu?” Uite, eu lucrez la mai multe camine si am adolescenti de 15,16, 17, 18 ani. Si eu intreb pe baieti: „Mai, cum vreti sa fiti voi?” Si ei zis: „Ca Mutu (fotbalistul). Sa fiu fotbalist si sa caastig bani multi.” Si cand le intreb pe tinere: „Mai, voi cum vreti sa fiti?” Si ele zic: „Cu,”- imi scapa numele- e tanara aceea care s-a casatorit cu unul mai in varsta si bogat- nu stiu cum o cheama, foarte bine ca am uitat. Ea e o tanara mai saraca, mai frumusica; s-a casatorit cu cineva care-i mai in varsta, dar e foarte bogat. Si zice: „Eu asa as vrea sa gasesc pe cineva, ca asta, bogat si sa-mi asigur viitorul.” De nu esti omul de care vorbeste Biblia, care sa ai inima lui Hristos si sa fii imbracat cu Dumnezeu, oricine se poate implica in viata ta, dar, nu Dumnezeu. El sta deoparte. E alegerea ta. Nu ca nu poti sa-ti faci asa o casa, dragul meu. Uitati-va in lume, ca si credinciosii si necredinciosii au o casa. Numai ca Domnul roseste in dreptul celor necredinciosi: „Ai o casa, dar e degeaba.” Psalmul 127:1 – Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte.

Nu ca nu ai putea sa-ti faci si tu sa ai o slujba. Dar e degeaba. Si tot ce faci e degeaba pentru ca va veni ceasul final cand vei vedea ca tot ceai strans este absolut degeaba. Acuma, vreau sa te intreb. Sa muncesti o viata intreaga, sa te trudesti o viata intreaga si la final de viata sa primesti aceasta sentinta: degeaba. „Doamne,” spunea o cantare, „Ajuta-ne sa traim cu folos.” Si am vrea ca sa fim omul despre care vorbeste Biblia si pe care niciodata Dumnezeu nu-l va lasa. Iubitii Domnului, nu este bine ca omul sa fie singur. Am stat si m-am gandit la acest cuvant si sa stiti ca nu-l vad asa de rau. Spre exemplu, Domnul Isus Hristos, spune cuvantul Domnului, se ducea singur la o parte si se ruga. De multe ori, Domnul Isus cauta singuratatea si se ruga. Eu va spun ca chiar si in familie, nu se poate ca sotul si sotia sa nu aiba un spatiu unde sa se retraga, sa mediteze, sa se roage, sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu. Eu am o odaita. Sotia are o odaita. Si chiar daca avem o odaita impreuna, totusi odaita ei este coltul ei. Coltul meu este coltul meu. Cele mai mari si importante adevaruri despre mine le-am aflat rugandu-ma singur. De cate ori ma rog singur, eu nu primesc o felicitare de la Duhul Sfant- sa vina Duhul Sfant sa-mi spuna: „Vai, dar ce bine ai predicat! Ce om credincios esti tu!” De cate ori stau de vorba cu Duhul Sfant in rugaciune, el imi spune: „Cate mai ai de indreptat! De atatea ori te-am atentinat, te-am avertizat. Vin inca la tine sa-ti spun: Lupta ca n-ai ajuns inca in pozitia si la tinuta la care trebuie sa fi.” Deci, nu e rau sa fi singur, asa, in felul asta.

Dar, vedeti dvs. singur, in felul asta, nu se refera la faptul ca din cand in cand trebuie sa cautam intimitatea cu Dumnezeu, sa cautam sa stam sa ne verificam, sa ne cantarim. Sa vedem cat suntem, unde am ajuns, ce am visat cat am realizat, cate din cuvantul Domnului am implinit, care sunt priotitatile… Nu la asta se refera Dumnezeu. Se refera la faptul ca de cele mai multe ori se simte o insingurare. Singuratatea, ca insingurare. Cum ca, nimeni de langa tine nu te intelege. Cum ca, nimeni de langa tine nu te sprijina, cum ca nimeni de langa tine are timp pentru tine. Nu stiu daca dvs. vi se intampla, dar, mie mi se intampla ca atunci cand ma intalnesc cu cineva sau merg intr-o calatorie, am obiceiul sa provoc pe cel de langa mine, sa vorbeasca. E atat de important sa-l lasi pe cel de langa tine sa vorbeasca. Pe masura ce vorbeste si povesteste despre el si despre ceea ce a facut si despre ceea ce a visat, si despre ceea ce a realizat, simti cum se leaga relatia mai bine. Mie imi place mult sa ascult. Imi place foarte mult sa ascult. Ma rog lui Dumnezeu mereu: „Doamne, da-mi puterea sa-mi placa mai mult sa ascult, decat sa vorbesc.

Si am sa va spun acuma, dragii mei, despre un lucru. Nu-i totul ca te-ai casatorit. O sa spui: „Gata, nu mai sunt singur, ca m-am casatorit.” „Nu mai sunt singura, ca m-am maritat.” „Nu mai sunt singur, ca m-am insurat.” Dragul meu, insingurarea e o boala care o da pacatul. Pacatul te izoleaza. Pacatul iti ascunde fata lui Dumnezeu. Pacatul iti apasa constiinta. Pacatul devine povara. Nu te mai poti uita in ochii ei, nu te mai poti uita in ochii lui. Nu te mai poti uita in ochii prietenilor tai, daca in viata ta exista lucruri care te fac sa te rusinezi. Insingurarea o realizeaza pacatul. Pazeste toate familiile, Doamne, sa nu cada in pacat, pentru ca daca esti o familie cinstita si neprihanita, cu frica de Domnul si traiesti inaintea Domnului placut, n-ai teama de nimic. La orice zi si la orice ora, poate sa vina cine vrea in casa ta, sa se uite in frigider, sa se uite sub pat, sa se uite in dulap si sa stai si sa spui: „Aleluia, nu mi-e teama de nimic.” N-am ce ascunde. Totul este gol si descoperit. Uita-te, Doamne Tu, ca mai intai de toate, Doamne, esti acela care te uiti. Si, apoi omul.

Sa va spun un lucru, o ilustratie biblica, dupa care cu un ultim gand. apropiat de final. Nu stiu daca dvs., cei care cunoasteti Biblia, ca amintiti de istoria lui Acan. Acan a fost acel ostas din armata lui Iosua, care a luat aceea ce nu era ingaduit de Domnul: prada de la dusmani. Si pentru ca a luat aceasta prada de la dusmani, Dumnezeu a oprit biruinta poporului. Si a trebuit sa existe, in privinta aceasta, un sort, care a fost dat din aproape in aproape, din semintie in semintie, pana a cazut pe casa lui Acan, sa se vada cine a pacatuit. Vreau sa va spun ca am vazut ca sentinta Domnului a fost aceasta: Acan a fost condamnat la moarte, dar impreuna cu Acan au fost condamnati la moarte si cei din casa lui. Eu sunt foarte direct cu Dumnezeu si ziceam: „Doamne, iti spun cu tot dragul, mi se pare foarte aspra sentinta care ai dat-o lui Acan. Si nu inteleg de ce o sotie sau copiii lui Acan au trebuit sa plateasca pentru un pacat facut de el.” Si pentru ca Dumnezeu intotdeauna ne da raspunsuri daca-L cautam cu sinceritate, Domnul m-a ajutat sa inteleg si sa citesc mai bine. Stiti unde era ascunsa prada? In mijlocul cortului. Adica, a luat, a sapat in mijlocul cortului, a batatorit bine si toata casa lui stia ce este in mijlocul cortului. Si n-a venit sotia sa-i spuna: „Dragul meu, ne nenorocesti! Trezeste-te si du inapoi ce ai furat.” Nu s-au ridicat copiii sa se duca la Iosua sa spuna: „Parinte, uite ce-a facut tata. Lucrul asta nu e bun.” Au tacut.

Complicitatea pacatului ne mananca vietile. Complicitatea pacatului in casnicie mananca vietile. Sotia acopera pacatul, sotul acopera pacatul, si niciodata nu mai vin vremurile de inviorare. De aceea spun, dragii mei, niciodata nu veti fii singuri. De partea voastra va fii Dumnezeu, acela care pleaca astazi cu voi la drum. Dar va rog in numele lui Isus sa nu va singurati prin pacat. Pacatul te azvarla afara de pe drumul lui Hristos. Dar daca ramaneti curati, unul fata de celalalt, si impreuna, fata de Dumnezeu, totdeauna, Dumnezeu va spune: „Pasesc cu voi, cu drag. Si nu va las niciodata.” As vrea sa o spun tuturor, luati aminte, frati si surori. Dumnezeu nu ne lasa singuri. Dumnezeu isi gaseste placerea sa umble cu noi. Dar, Dumnezeu vrea case curate, vrea suflete curate. Vrea altare pe care sa fie un foc care sa nu se stinga. Asa sa ne ajute Dumnezeu pe fiecare.

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Frumos cuvant din partea lui Dumnezeu. Adica, e un cuvant deosebit. Dumnezeu a pus in noi aceasta posibilitate de a discerne. Daca intrebi pe orice sot, care cu adevarat este un sot, daca il intrebi care-i cea mai frumoasa femeie, o sa spuna: sotia mea. Si are dreptate. Fiecare sot intelept si adevarat iubitor, va spune: sotia mea e cea mai frumoasa. Si nimeni n-are dreptul sa-l contrazica, pentru ca el vede ceea ce este potrivit pentru el. Insa ideea este ca Domnul Dumnezeu, in privinta aceasta, ne-a dat un ajutor.

Stiti dvs., am stat de vorba cu unii dintre tineri si chiar dintre cei din biserica si cu tinerele din biserica, si cand le intrebi: Cam cum ai vrea sa fie sotul tau? „Pai, sa fie inalt, subtirel, frumusel, pastor daca se poate, model.” Avem in mintea noastra un model si dvs. stiti ca exista o boala, nu stiu daca ati descoperit-o. Se numeste scenarita. Adica, Naaman a facut un scenariu si mai sa plece fara vindecare pentru ca nu s-a respectat scenariu. „Eu credeam ca va iesi, ca va intinde mana, ca va rosti. Si uite asa, bolnav de scenarita ramanem necasatoriti. Facem asa de multe scenarii. Si ne gandim: Cum sa fie? Trebuie sa fie asa si asa. Si acuma, vreau sa va spun cuvantul Domnului, ca ajutor potrivit nu inseamna potrivit cu iluziile tale. Nu inseamna potrivit cu visele tale care n-au nicio legatura cu realitatea. Ci inseamna potrivit cu ceea ce tu esti, potrivit cu ceea ce tu ai adunat, si ceea ce tu esti in Domnul, cantarit fiind de El. Niciodata Dumnezeu n-o sa dea unui om pacatos o fata sfanta. Stiti de ce? Dumnezeu apara. Dragul meu, vrei sa ai pe cineva care sa fie bun, placut? Atunci insemneaza ca trebuie sa muncesti din tot sufletul tau. Niciodata Dumnezeu nu va da peste masura acest cuvant potrivit. Adica, eu sunt un om care ma duc la rugaciune odata pe luna, nu-mi da Dumnezeu o fata care se roaga pentru mine 24/24 ore.

Si am sa va spun un exemplu. Eu, in privinta aceasta, n-am treaba cu postul. Dar, Dumnezeu imi da mie o sotie care sa posteasca pentru mine non stop. Eu sunt puturos. Ma duc la piata cand sunt Pastele. Dar vreau sa am o sotie care in fiecare zi sa fie la piata. Sa-ti pui pofta in cui. Dumnezeu da potrivit cu ceea ce esti. Sa nu existe in privinta aceasta vreun alt gand. Un tanar prieten, tin foarte mult la acest tanar, un tanar credincios frecventa sala de bodybuilding. Stiti salile acelea in care oamenii fac muschi pe dinafara. Si am zis: „Dragul meu, ce preocupare e asta, sa te duci sa faci bodybuilding?” „Da, sunt tanar si sa arat asa, cum zic la tineri – minte sanatoasa/un corp sanatos.” Zic: „Mai, dar mie imi pare ca esti destul de bine asa cum te-a lasat Dumnezeu. Vezi, ai grija.” S-a dus si a facut bodybuilding. Acuma, la locul unde te duci, locul acela determina si anumite reactii. Azi asa, maine asa la bodybuilding, ca doara la bodybuilding nu-ti vine ala de la intrare cu cartea de cantari. Si acolo, cand te duci, nu-i vorba ca atunci cand te uiti, vezi in privinta aceasta chipul lui Hristos. Chipul lui Hristos nu-L vezi. Vezi, probabil, in privinta aceasta, baieti musculosi si care fac exercitii fizice. Si cand te uiti asa la exercitiile fizice, primul gand care-ti vine in gand este de postit, ei? Nu, dragii mei, primul gand care-ti vine in minte este ca se aprind niste beculete si se parind niste patimi. Ca in privinta aceasta, dupa cum se uita ochii si poftesc, asa si gandurile incep sa devina in noi, sa puna stapanire pe noi.

Si am zis: „Ai grija,ca nu-mi place si te avertizez ca ar fii bine in privinta asta sa o lasi. Vrei sa faci exercitii? Nu-i nicio problema. Uite, mai ia cate 4-5 frati din biserica si du-te dimineata si alearga, daca chiar vrei sa alergi. Du-te, alearga si fereste-te, ca nu-i un lucru bun.” Vine intr-o zi la mine si zice: „Am gasit o fata extraordinara. O fata asa frumoasa! Uite.” Mi-a aratat poza. Eu nu ma prea pricep la lucrurile astea, va spun sincer. Niciodata nu m-am priceput. Am zis: „Mai, mi se pare mie … fata… ” „Vai, e frumoasa si nu stiu cum… si i-am vorbit de Dumnezeu.” „Cum i-ai vorbit de Dumnezeu? Cand?” Zice el: „Acum, la sala.” Zic: „Mai, mare har ai tu.” Pentru ca eu nu stiu in ce masura la sala sau la internet, la Facebook si in alte locuri poti sa vorbesti despre Dumnezeu si sa fii si crezut. Inteleg sa vorbesti despre Dumnezeu intr-un orfelinat, intr-un spital, la o cantina, sa vorbesti acolo unde oamenii, vazandu-te ca faci lucrurile acelea ale milei si facand lucrurile lui Dumnezeu, oamenii sa creada ce spui tu. Dar, tu te duci la sala si vorbesti despre Hristos. Nu stiu in ce masura …[merge] Au mers dupa o luna sau doua intr-o tabara din asta care se organzieaza pentru tineri. Si el vine plin de bucurie: „S-o pocait!” „Cine?” „S-o pocait ea.” Zic: „Bun, daca s-a pocait…” Ce pot sa zic? Si zice: „Vreau sa ma insor cu ea.” „Pai, zic, „N-au trecut decat doua luni. Ce stii tu despre fata asta? S-a pocait asa repede. Cum? Si n-a trecut nici timpul. Hai sa stam de vorba.” A venit la mine, am stat de vorba, ce sa va spun, dragii mei? Si trecutul, era un trecut care era ascuns. Domnul Dumnezeu, in rugaciune, ne-a descoperit anumite lucruri si i-am spus: „Pentru ca s-a pocait, s-a pocait.” Dar de mintit, l-a mintit cu privire la trecut. Si i-am spus: „Dragul meu, asta-i descoperirea din partea Domnului. Am intrebat-o si asa a fost.” Zice: „A gresit si ea.” Nu lungesc vorba prea mult, dar s-au casatorit. Ea a venit, s-a botezat, s-au castorit. Le-am spus: „Dragii mei, voi doi nu sunteti potriviti. Dragul meu, te stiu de o viata. Ai crescut in biserica. Te-a adus mama pe brate la binecuvantare. Canti in fanfara bisericii. Ai mers la evanghelizare, te-ai rugat impreuna cu mine. Ti-am cunoscut focul din inima. Tu trebuie sa te intorci la Dumnezeu cu toata inima ca nu-i bine. Ai strans in inima ta ceva care nu mai e bun si nu vad eu bine lucrarea aceasta.” El a zis: „Nu, frate Florin, ca s-a pocait, ca s-a botezat si Domnul e cu noi.” Domnul a fost cu ei un an, dupa care ea a plecat in Italia, l-a lasat si acuma este un tanar divortat, confuz, derutat, care se intreaba: „Unde-i Dumnezeu?” Dumnezeu este acolo, la acest cuvant. Ajutor potrivit cu ce sadesti. Sadesti bodybuilding, intri in pacat. Sadesti internet cafe, intri in pacat.” Sadesti o viata traita la picioarele Domnului, primesti un copil de Dumnezeu. Domnul fie binecuvantat si El sa ne ajute. Amin.

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: