Saptamana Casatoriei 2015 – Patru Motive Pentru Care Casatoriile Sufera

Scris de Leon Brown la Reformation21. Citeste articolul in Limba Englesa aici – http://www.reformation21.org/blog/2014/07/4-reasons-why-marriages-suffer.php (Traducere Blogul Agnus Dei)

Patru Motive Pentru Care Casatoriile Sufera

de Leon Brown (Reformation21)

Sunt multe motive pentru care casatoriile sufera. Va prezint patru din ele.

1. A cazut in dragoste cu altcineva.

Adulterul, pornografia, si toate celelalte modalitati ale poftei trupesti, furnizeaza unei alte (altor) persoane, ceea ce trebuie sa fie numai intre cei doi casatoriti. Si atunci intimitatea scade, apropierea pe care altadata ai experimentat-o este inlocuita cu raceala si urcusul si coborasul unei altfel casatorii bune, incepe sa se degradeze saptamana de saptamana.

2. Impreunarea sotilor este retinuta.

Apostolul Pavel a scris: ,,Sa nu va lipsiti unul pe altul de datoria de soti, decat doar prin buna invoiala, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea; apoi sa va impreunati iaras, ca sa nu va ispiteasca Satana, din pricina nestapanirii voastre” (1Corinteni 7:5). Ca pastor, am privilegiul sa dau sfatul multor cupluri casatorite. Una din nemultumirile pe care le aud ca au loc in mod consistent este lipsa de implinirea datoriei de soti, unul fata de altul. O persoana o doreste mai mult decat cealalta, si din moment ce regularitatea nu este asa cum acea persoana o vrea, casatoria, cel putin din punctul de vedere a persoanei care vrea mai multa impreunare, sufera.

3. Casatoria este despre copii.

Fie ca este vorba despre gatit, sau sa-i duci la scoala, participarea la un eveniment sportiv de-al lor, sau citindu-le, copiii iti necesita timpul tau. Asa ca nu este greu sa-ti aranjezi casatoria in jurul lor. Totusi, cand in cele din urma copiii pleaca de la casa parinteasca, amandoi sotul si sotia, nu mai stiu cum sa comunice unul cu celalalt pentru ca fundatia casatoriei lor a devenit copiii lor.

4. Nu este timp pentru Scriptura si rugaciune.

Tot mai mult aud nevestele ca se plang de barbatii lor ca nu iau initiativa de a le invata din Cuvant si la rugaciune in timpul saptamanii. In unele situatii nevestele solicita aceasta barbatului, dar el refuza. Astfel, Deuteronom 8:3 nu gaseste loc in casa aceia.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: