Legamantul Casatoriei (Subtitrare in Limba Romana)

Nu ai niciodata o relatie mai buna cu Dumnezeu decat cea pe care o ai cu sotul/sotia tau/ta. Si nu ai un concept mai profund despre Dumnezeu decat ai despre casnicie. Deoarece casnicia este o imagine in oglinda a relatiei cu Dumnezeu, si El a creat-o astfel ca noi sa putem intelege dinamica relatiei de legamant si modul in care trebuie sa relationam unul cu altul. Si astfel, casnicia functioneaza doar pe baza legamantului. Si daca nu e pe baza legamantului, atunci nu functioneaza de loc.

„Mai functioneaza casatoria azi?” Rapsunsul este „DA”, atunci cand o facem dupa voia lui Dumnezeu. Voia Sa este pentru noi sa avem un angajament de durata (legamant) bazat pe dragostea care nu se sfarseste. Astazi vorbim despre una dintre cele mai importante baze pentru casnicie: stabilirea unui legamant cu sotul/sotia dvs.

Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al legamintelor si fiecare relatie din Biblie pe care o stabileste Dumnezeu cu oamenii, o stabileste pe baza unui legamant. Biblia are doua parti: legamantul cel vechi si legamantul cel nou. Tot ce a facut Dumnezeu in Biblie a facut pe baza  relatiilor unui legamant.

Casnicia este cea mai clara relatie de legamant pe pamant,  care sa reflecte relatia noastra cu Dumnezeu. Unul din principalele motive pentru care Dumnezeu a creat casnicia a fost cel de a ne ajuta sa intelegem  relatia noastra cu El. Ascultati Efeseni 5, cel mai graitor text din Biblie, oriunde in lume, cu privire la casnicie. Efeseni 5:29 – Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica; 30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui

Va amintiti cand Dumnezeu a luat coasta lui Adam si a creat femeia. Adam s-a uitat la Eva si a zis: „Os din oasele mele,  si carne din carnea mea?” Aceeasi fraza este folosita si despre noi si Isus, ca noi suntem os din oasele Lui si carne din carnea Lui. Acelasi nivel de intimitate pe care Dumnezeu l-a creat pentru Adam si Eva. Nu era o intimitate exterioara. Ci, tu esti osul meu si carnea mea. Eu sunt parte din tine si tu esti parte din mine. Exact asta spune Biblia despre noi si Isus. Ea spune: „De aceea,

30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui. 31 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup.”32 Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică). – 33 Încolo, fiecare din voi să-şi iubească nevasta ca pe sine; şi nevasta să se teamă de bărbat.  

Cand apostolul Pavel vorbeste despre Isus si  biserica si casnicie este interschimbabil. Acum crezi ca vorbeste despre casnicie si apoi revine. Insa el vorbeste despre Isus si biserica. Si ceea ce el spune este ca aceasta taina este mare. ‘Va arat o taina mare’. Adica, ce anume? Casnicia este imaginea relatiei noastre  de legamant cu Dumnezeu. Exact cum ne relationam noi unul cu celalalt, asa ne relationam cu Dumnezeu. Ascultati-ma! Nu ai niciodata o relatie mai buna cu Dumnezeu decat cea pe care o ai cu sotul/sotia tau/ta. Si nu ai un concept mai profund despre Dumnezeu decat ai despre casnicie. Deoarece casnicia este o imagine in oglinda a relatiei cu Dumnezeu, si El a creat-o astfel ca noi sa putem intelege dinamica relatiei de legamant si modul in care trebuie sa relationam unul cu altul. Si astfel, casnicia functioneaza doar pe baza legamantului. Si daca nu e pe baza legamantului, atunci nu functioneaza de loc. Deci, iata ce inseamna cuvantul „legamant” – o intelegere solemna care leaga partile impreuna in relatii permanente, definite. O intelegere solemna. Un legamant este o intelegere solemna pe care o realizam in prezenta lui Dumnezeu, care leaga partile impreuna in relatii permanente, definite. Acestea sunt cuvinte puternice, tari.

Acesta este un legamant. Este cel mai puternic agent de legare.  de pe pamant care leaga oamenii impreuna in relatie. In casnicie primesti ceea ce ai platit. Daca doresti o relatie usoara, astazi prezenta, dar maine disparuta in care mutarea hainelor talein casa persoanei este baza relatiei voastre, atunci ai ceea ce ai platit. Si mutarea hainelor afara va fi la fel de usorca mutarea hainelor in acea casa. Insa, daca-ti doresti o relatie solida, vesnica, tu vrei un legamant. Asta iti doresti. Iata cele trei caracteristici ale legamantului.

„Legamant” inseamna sa tai relatie sacrificala care ne leaga impreuna in relatii permanente, definite. Exista trei caracteristici in fiecare legamant.

1. Promisiunile si juramintele – Nu poti face un legamant fara a face promisiuni. Acesta este, apropo, motivul juramintelor casniciei. In Evrei 8:6 ni se spune ca Noul Testament este un legamant mai bun, intemeiat pe promisiuni mai bune. Aceasta este, apropo, tara ta promisa , sute de promisiuni in Biblie. Iar Biblia ne spune ca in Isus, toate fagaduintele lui Dumnezeu sunt ‘da’ si ‘amin’. Dumnezeu vine si ne promite toate aceste lucruri in Biblie, iar legamantul Sau este bazat pe Cuvantul Sau netagaduit fata de noi. El va face tot ceea ce spune.

2. Peceta si semnul – A doua caracteristica a legamantului este ca fiecare legamant pe care Il face, Dumnezeu are o pecete si un semn. Dar casnicia? Ea nu e semnul lui Dumnezeu, este semnul nostru. Eu port un inel. Cred ca e ceva tare. Cred ca cine a venit cu ideea aceasta, e o idee buna. Dar acesta nu este semnul.  lui Dumnezeu pentru casnicie. Pecetea si semnul casniciei sunt sexul. Desavarsim juramintele legamantului nostru prin sex. Si ceea ce am facut ca societate este ca am luat sexul de la Dumnezeusi din casnicie, si ceea ce am spus este ca „voi face sex cand vreau, unde vreau, cu cine vreau si-n oricare mod in care vreau eu si e in regula asa, pentru ca e in controlul meu.” Iar Dumnezeu spune: „Ai grija! Ai grija! Este un legamant cel de care vorbesti si Eu sunt foarte, foarte sensibil atunci cand e vorba de semnele legamantului, iar atunci cand te vad purtand acel semn al legamantului in mod cinstit, te voi binecuvanta asa cum nu ai fost binecuvantat vreodata. Te voi face ca Avraam, cea mai binecuvantata persoana de pe fata pamantului. Insa, daca iei acel semn al legamantului si il porti in mod nesincer, ai grija! „Pentru ca este semnul legamantului Meu si ai de-a face cu un Dumnezeu al legamintelor.”

Dati-mi voie sa va spun ceva. Trebuie sa-mi dati dreptate. Suntem o societate caracterizata prin promiscuitate si suntem blestemati. Si suntem blestemati. Exista un duh de adulter printre oamenii lui Dumnezeu. Nu e vorba numai de cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Exista un duh de imoralitate sexuala si adulter pentru ca Satan uraste legamantul si vrea sa il distruga, iar sexul este pecetea si semnul legamantului, ca sa ne distruga vietile. El nu vrea sa faci legamant. El nu vrea sa intelegi legamantul. El nu vrea ca tu sa porti semnul legamantului partenerului tau in casnicie. De fiecare data cand faci sex, nu te bucuri doar de placere, ci  ii spui sotului/sotiei: „Imi amintesc, imi amintesc de angajamentul facut tie. Imi amintesc ca te-am ales dintre toti ceilalti si am crezut ca Dumnezeu ne-a pus impreuna.” Si atunci cand facem sex nu e vorba numai despre mine si despre a fi satisfacut. Este vorba despre noi si ceea ce iti spun este ca ma relationez in mod corect. Traiesc ca sa te multumesc si sa-ti implinesc nevoile si sa-L onorez pe Dumnezeu. Si iti voi fi credincios/credincioasa in privinta sexului tot timpul vietii mele. Acest semn al legamantului este al tau!

(Din primele 9 minute, mai sunt aprox 20 min din mesaj)

VIDEO by trinitytv3

Video

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: