ISUS HRISTOS – Scutul si Adapostul Nostru in Necazuri – Ioan Burca

IOV Photo credit onpoint.wbur.org 

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

Toata Gloria in Veci !!!

ISUS HRISTOS, Scutul si Adapostul Nostru In Necazuri

Multe valuri si necazuri au venit si continua sa vina peste Romania (si desigur peste intreaga lume).    

 As numi cateva: frigul deosebit din iarna, inundatii in cateva randuri, boli, lipsuri, teama de razboi, etc. Apoi din nou urmeaza iarna, care de asemenea nu prevesteste nimic bun pentru multi dintre romani; astea cam in fiecare an.

    Orice lucru sau fenomen care se intampla, are o cauza. De exemplu, cineva cade si-si rupe mana. De ce si-a rupt mana? Pentru ca a cazut. Cand ni se intampla ceva, fie ca individ, familie, societate, sau natiune, trebuie sa ne punem intrebari care sa ne ajute sa descoperim cauza. Si e bine sa trecem dincolo de cauza aparenta (si-a rupt mana pentru ca a cazut) si sa mergem mai adanc la cauza reala intrebandu-ne: de ce mi s-a intamplat tocmai mie, sau noua?

     Pentru a afla cauza reala, trebuie sa ne cercetam in mod sincer viata pana in acel moment si sa facem asta uitandu-ne in oglinda care nu deformeaza realitatea, ci ne prezinta viata noastra asa cum este vazuta de Dumnezeu, nu de noi insine si nici de cei din jurul nostru. Oglinda se numeste Biblia, sau Cuvantul lui Dumnezeu.

I. Cauzele necazurilor. Ar fi multe de spus la acest capitol, insa voi arata doar cateva dintre cauze:

   1. Dumnezeu ingaduie uneori sa vina necazuri si peste cei ce-L servesc dintr-o inima curata, pentru a vedea daca-L servesc pe El si la greu, nu numai la bine. Unul dintre exemplele biblice in acest sens e Iov.

   3. Domnul a zis Satanei: „Ai văzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pămînt. Este un om fără prihană şi curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, şi se abate de la rău. El se ţine tare în neprihănirea lui, şi tu Mă îndemni să-l perd fără pricină.” 

4. Şi Satana a răspuns Domnului: „Piele pentru piele! Omul dă tot ce are pentru viaţa lui.
5. Dar ia întinde-ţi mîna şi atinge-Te de oasele şi de carnea lui, şi sînt încredinţat că Te va blestema în faţă.”
6. Domnul a zis Satanei: „Iată, ţi-l dau pe mînă: numai cruţă-i viaţa.”
7. Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului pînă în creştetul capului.
8. Şi Iov a luat un ciob să se scarpine, şi a şezut pe cenuşă.
9. Nevastă-sa i-a zis: „Tu rămîi neclintit în neprihănirea ta! Bleastămă pe Dumnezeu, şi mori!”
10. Dar Iov i-a răspuns: „Vorbeşti ca o femeie nebună. Ce! primim dela Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?” În toate acestea, Iov n-a păcătuit de loc cu buzele lui.  (Iov 2:3-10).

  2. Alta categorie a cauzelor este cea in care Dumnezeu vrea sa-si proslaveasca Numele, adica sa se foloseasca de cazul respectiv pentru a arata ca numai El poate rezolva situatia respectiva, si nimeni altul. Avem un asa exemplu in Evanghelia dupa Ioan 9:1-3:

  “Cand trecea, Isus a vazut pe un orb din nastere. Ucenicii Lui L-au intrebat: “Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?” Isus a raspuns: “N-a pacatuit nici omul acesta, nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.”

    3. Apoi, o alta cauza poate fi si pentru a pedepsi pe cei ce fac raul, asa cum ni se arata in Faptele Apostolilor 5:1-5:

  “Dar un om, numit Anania, a vandut o mosioara, cu nevasta-sa Safira, si a oprit o parte din pret, cu stirea nevestei lui; apoi a adus partea cealalta, si a pus-o la picioarele apostolilor. Petru i-a zis: “Anania, pentruce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant, si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei? Daca n-o vindeai, nu ramanea ea a ta? Si, dupa ce ai vandut-o, nu puteai sa faci ce vrei cu pretul ei? Cum s-a putut naste un astfel de gand in inima ta? N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu.” Anania, cand a auzit cuvintele acestea, a cazut jos, si si-a dat sufletul …”

   4. O alta cauza poate fi pentru a intoarce la El un om, o familie, un popor. 

“Si Eu, de partea Mea, v-am trimis foametea in toate cetatile voastre, si lipsa de paine in toate locuintele voastre. Cu toate acestea tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul.” N-am vrut sa va dau nici ploaie, cand mai erau trei luni pana la secerat; am dat ploaie peste o cetate, dar n-am dat ploaie peste o alta cetate; intr-un ogor a plouat, si altul, in care n-a plouat, s-a uscat. … V-am lovit cu rugina in grau si cu taciune; gradinile voastre cele multe, viile, smochinii si maslinii vostri i-au mancat deseori lacustele. Cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul. … V-am nimicit ca pe Sodoma si Gomora, pe cari le-a nimicit Dumnezeu; si ati fost ca un taciune scos din foc. Cu toate acestea, tot nu v-ati intors la Mine, zice Domnul… “De aceea iti voi face astfel, Israele, – si fiindca iti voi face astfel, pregateste-te sa intalnesti pe Dumnezeul tau, Israele!” (Amos 4:6-9; 11-12).

     II. Solutia sau rezolvarea problemelor si necazurilor:

     A ma uita si a ne uita in oglinda Lui DUMNEZEU si a ne curati de pacate, ca individ, familie, Biserica, popor.

    As dori sa ma opresc aici, si sa pun intrebarea la modul general: Cum arata Romania, poporul roman daca se uita in oglinda lui Dumnezeu, Biblia? Desigur ca nu este om, familie sau popor perfect, dar nu ne-ar fi de nici un folos daca ne-am uita in oglinda, ne-am vedea petele, adica pacatele, si nu le-am curata. 

    Problema mare e faptul ca foarte multi nici nu vor sa se uite in oglinda, adica nu vor sa citeasca Cuvantul lui Dumnezeu si sa stie ce zice Dumnezeu. Si necitind Biblia, necunoscand ce trebuie sa faca, pe multi se aduna tot mai multe pete, fapte rele, pacate. Pentru cei ce vor sa se curete de pacate, as vrea sa spun ca acest lucru se poate face numai cu sangele sfant si scump al Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

    Sa nu ma uit la altii cat sunt de rai si de murdari, ci sa ma uit la mine insumi si fiecare la el insusi, si apoi sa ne pocaim de relele si pacatele noastre. Nu-i putem schimba pe altii daca noi insine nu ne-am schimbat purtarea si viata. In ultima instanta, Dumnezeu, prin Duhul Sfant ii arata omului starea mizera in care se afla din punct de vedere spiritual.

      III. Vestea buna pentru cei ce se curata de pacate.

      19. Pocăiţi-vă dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină dela Domnul vremile de înviorare, …

 (Faptele Apostolilor 3:19).
       
Sa vina vremuri de inviorare pentru individ, familie, Biserica, natiune! Asta dorim cu totii!
    
         IV. Prin CINE vin vremurile de inviorare? Prin cine poate si vrea sa le dea, ISUS HRISTOS, DOMNUL domnilor si IMPARATUL imparatilor!

    Necazuri au fost, si necazuri vor mai veni. Este insa o veste buna pentru toti cei ce trec prin necazuri de orice fel, oricat de multe si mari ar fi ele. Cel nascut in Betleem acum aproximativ doua mii de ani, Fiul Lui DUMNEZEU, ISUS HRISTOS care are puterea sa opreasca orice val, oricate valuri si oricat de mari ar fi ele. El declara in Evanghelia dupa Matei 28:18:

 “Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant…”

     Vino la Domnul Isus Hristos cu toate necazurile si nevoile tale pentru ca El iti promite, prin Cuvantul Sfant, ca nu te va izgoni. El se indura de multi direct, dar si indirect prin cei ce au o inima simtitoare si ajuta in Numele Lui pe cei nevoiasi.

     As vrea sa indemn pe fiecare sa-si faca o preocupare continua in a ajuta pe cei saraci, orfani, bolnavi, pentru ca si ei, ca si noi, adica de cei care necazuri, care au nevoie de hrana, haine, etc. pe tot parcursul anului. DUMNEZEU aduce vremuri de inviorare si prin cei ce au si dau si altora. Desigur ca asta costa, reprezinta un sacrificiu, dar Dumnezeu ne va rasplati pe toti, sau chiar ne-a rasplatit deja, dandu-ne viata, sanatate, putere, bunuri materiale (cei bolnavi, sau in varsta ar vrea sa mai poata lucra).

    In incheiere as vrea sa mai spun ca pentru a ne salva de la iad, Domnul Isus Hristos a platit un pret foarte mare: S-a dezbracat de gloria pe care o avea la Tatal din cer, a luat chip de rob facandu-se asemenea noua oamenilor, a suferit, a fost batjocorit, scuipat, si la urma crucificat, fara sa aiba nici o vina. Toate astea pentru pacatele noastre, ale fiecaruia care accepta jertfa Lui.

    Pentru a potoli furtunile din viata ta, apeleaza la El cu credinta si pocainta, si atunci Isus Hristos va fi scutul si adapostul tau!

    Dumnezeu sa-ti ajute!

                    Ioan Burca – robul DOMNULUI,

                            Doctor in Teologie

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 
 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

 
               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
 
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
 
 
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                   
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
 
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
 
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”
 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: