Leea și Valentine’s day – Nicolae.Geantă

Photo credit gardenofpraise.com

Dimineața ridica perdeaua cortului și-l privea cum face înviorarea. Era frumos, înalt și atlet. Un pachet de mușchi. Aerul său de șmecher ce venise din Occident emana ceva ce nu mirosise la nimeni dintre cunoscuți. Flăcăul o fascinase. Dar, cum să ai pretenți ca un făt-frumos să se uite la o fată cu strabism? Ea n-avea ochi buni, el n-o privea cu ochi buni. Când nu privești cu ochi buni, frumosul e totdeauna urât.

Era invidioasă pe soră-sa. Nu pentru că era frumoasă ca o gazelă și avea ochi ageri ca de vultur, ci pentru că-i făcea ochi dulci străinului. Ce noroc pe capul ei! Iar el îi cumpărase… un inel.

Într-o seară tatăl a venit grăbit în cortul ei: „Nu-i așa că-ți place străinul? Nu vrei să fi soția lui?”. Era lozul ce-l așteptase de atâta vreme! Și oarba, orbită de dragoste acceptă căsătoria în orb. „Am să-i îndeplinesc orice dorință. Am să mă sacrific pentru el. Și, sigur o să mă iubească”. Apoi, se vârî pe întuneric în patul lui.

Când s-a crăpat de ziuă și s-a trezit din mahmureală, iubitul a văzut strabista la el în culcuş. Apoi i-a pus trolerul în brațe și a trimis-o la plimbare, fără bilet de întors. Atunci, Leea a înțeles că după o căsătorie Valentine’s day, tot străină poți rămâne. Alături de cel iubit!

A sperat că o să-l câștige prin fii. Și i-a născut pe Ruben (Vedeți fiu). Dar Iacov, căci așa se cheamă înșelătorul pe care l-a înșelat, n-a avut deloc ochi pentru ea. Și nici pentru Ruben. Apoi i-a născut pe Simeon (Ascultare). Căci Iacov nu mai avea urechi pentru ea. E greu să iubești când nimeni nu te-ascultă. I-a mai născut pe Levi (Alipire). Dar pentru soț tot n-a găsit lipici. A mai născut trei băieți, și la urmă o fată, Dina (Judecată). Ultimul mesaj al ei a fost resemnarea. „Iacove, să te judece Dumnezeu”.

Noi credeam că Valentine’s day e doar păcătoasa aia de căsătorie a tinerilor, făcută în tramvai, grăbit, pentru o zi. Apoi, fiecare cu ciorba lui. Dar meditând mai adânc am înţeles că multe femei, dar şi bărbaţi, trăiesc Valentine’s-ul Leei. Adică, sunt fericiţi decât în noaptea căsătoriei. De-a doua zi începe… iadul. Chiar dacă rămân împreună.

Căsătoria Valentine’s e atunci când el e cu alta, deşi în buletin e cu tine. Când ea doarme cu tine în pat, deşi banii ţi-i mănâncă cu “iubi”. E atunci când tu dormi în dormitorul mic şi el în sufragerie, sau împarţi acelaşi pat dar garaţi spate în spate. Tu, cu faţa la perete. E atunci când oricât te-ai chinui să pari atrăgătoare, el nu te vede, când îi vorbeşti câte-n lună şi stele şi el e prezent cu trupul dar mintea îi zburdă pe maidane, când oricâte flori i-ai pune în glastră pentru ea nu mai miros, când oricâtă miere ai mânca, pentr el nu mai eşti dulce.

Atâtea Lee sunt astăzi pe străzi, în gări. Dar şi în case. Şi-atâţia Iacobi, nepăsători. Fără lipici. Dar cu certificate de căsătorie semnate. Au semnat şi el, şi ea, cu ochii închişi. În orb. Au închis ochii înainte şi i-au deschis după, vorba fratelui Pustan.

Fugiţi de căsătoria «Leea şi Valentine’s» ! Şi nici nu vă alegeţi partenerul la lumina lumânării! Oricât de orbiţi de dragoste aţi fi.

Citeste blogul lui Nicolae Geantă aici – nicolaegeanta.blogspot.com

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: