Teroriştii de la gruparea Stat Islamic revendică DECAPITAREA a 21 de egipteni creştini

VEZI si

Photo credit www.nbcnews.com

UpdateTRADUCERE Blogul Agnus Dei – Sursa de stiri BBC News Worldhttp://www.bbc.com/news/world-31481797

Au fost rapiti in luna Decembrie si Ianuarie. Jihadistii islamisti au precizat clar ca au decapitat pe cei 21 de  egipteni pentru ca erau crestini. Ca urmare a acestui act, presedintele Egiptului Abdel Fattah al-Sisi a declarat ca Egiptul isi rezerva dreptul sa raspunda acestei atrocitati in orice mod pe care-l crede de cuviinta.

Egiptul si intreaga lume sunt  intr-o batalie feroce impotriva grupurilor extremiste care aplica o ideologie extrimista si au acelasi scop, a declarat presedintele Sisi. Decapitarile au  fost descrise ca fiind ”barbarice” de catre Al-Azar, o institutie teologica foarte apreciata din Egipt. Biserica Coptica a raspuns ca este confidenta de faptul ca Egiptul va folosi retributia cea mai potrivita acestui atac.

Egiptul a declarat sapte zile de doliu national.Acest video de cinci minute arata ostaticii imbracati in combinezoane de culoarea portocalie, fiind marsaluiti de-a lungul plajei, fiecare din ei fiind acompaniat de un militant mascat. Barbatii au fost pusi sa ingenuncheze inainte de a fi decapitati simultan.

Cei mai multi erau dintr-un sat sarac din partea Egiptului Superior, unde unii dintre rude cand au auzit vestea au cazut in lesin. Subtitrarea care insoteste acest videoclip arata clar ca acesti ostatici au fost rapiti pentru credinta lor de crestini. S-a referit la victime ca fiind ,,oamenii crucii, urmasi ai bisericii egiptene ostile.”

Exista speculatii ca Egiptul considera sa foloseasca forta aeriana dincolo de granita. Presedintele Abdel Fattah al-Sisi a mai spus in trecut ca militantii din Libia sunt un pericol nu numai pentru Egipt, ci si pentru  intreg Orientul Mijlociu.

Photo credit article.wn.com

Stirea prima aparuta – Sursa http://www.antena3.ro/

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia, informează The Telegraph în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Potrivit imaginilor postate pe internet, bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executaţi recent în Siria de către SI, sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, după care sunt decapitaţi.

Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranţi, au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: