Familiile si satul celor 21 de crestini egipteni martiri sunt intr-o stare de durere, dar fericiti

Citeste –

 

c

Photo credit pamelageller.com

Cei 21 de pescari egipteni creștini care au fost decapitați de Statul Islamic.

Traducere Agnus Dei – Articol de Mission Network News – Vezi video mai jos.

Un barbat egiptean al carui frati au fost omorati de ISIS in Libia saptamana trecuta prin decapitare, cand un numar de 21 de barbati au fost decapitati, a sunat la programul crestin transmis in direct, intitulat „Noi vom canta”, si a vorbit despre cei doi frati ai lui si de felul cum el si familia au primit aceasta veste trista. Redam in continuare marturia lui Maher Fayez de pe canalul de televiziune crestin SAT-7, ce apare in limba arabica.

Bashir este frate a doua dintre victime care au fost ucise in Libia prin decapitare de ISIS.

,,Bashir, spune-mi despre sentimentele tale, despre fratele tau, despre credinta ta, despre ceea ce astepti de la Dumnezeu sa faca dupa aceasta nenorocire” – a intrebat prezentatorul.

,,Nu este numai un frate… am avut doi! Doi frati, martirul Bishoy Estafanos Kamel si martirul Samuel Estafanos Kamel. Sunt mandru de ei, spune Bashir. Bishoy are 25 de ani si Samuel 23 de ani. Ei sunt o mandrie pentru crestinism,” continua Bashir, „si ei sunt mandria mea de asemenea. Ei ma face  sa umblu ridicand capul in sus de mandrie.”

,,Spune-ne mai mult despre credinta ta si despre mandria ta pentru credinta”, il intreaba prezentatorul. ,,Vrem sa invatam de la tine”

Bashir: ,,Organizatia terorista islamica (ISIS), ne-a dat mai mult decat am cerut atunci cand ei nu au sters afara partea in care ostaticii si-au declarat credinta lor si au chemat numele lui Isus Christos. ISIS ne-a ajutat sa ne intarim credinta. Credeti-ma. Le multumesc lui ISIS pentru ca nu au taiat audio-ul cand ei (ostaticii) au strigat declarand credinta lor.”

Prezentatorul unei emisiuni crestine ‘Sa cantam’ Sat-7 – Photo credit http://www.christiantoday.com

Prezentatorul: ,,Spune-mi cum este familia ta dupa aceasta tragedie?”

Bashir: ,,Crede-ma cand iti spun ca oamenii de aici sunt fericiti si se felicita unii pe altii. Ei sunt intr-o stare de durere, dar se felicita unii pe altii pentru ca sunt asa de multi din satul lor care au murit ca martiri. Suntem cu totii mandri de ei!”

Prezentatorul: ,,As vrea sa stiu cum te-ai simtit cand ai aflat despre atacurile aeriene impotriva lui ISIS si cand ai vazut trupuri de-a lor neinsufletite.”

Bashir: ,,Iti voi spune sincer. Inca de pe vremea romanilor, noi ca si crestini am fost tinta martirajului. Aceasta nu face altceva decat sa ne ajute sa induram astfel de crize, pentru ca Biblia ne invata sa iubim pe inamicii nostri si sa binecuvantam pe cei ce ne blestema. Totusi atacurile aeriene a fost un raspuns bun al guvernului, impotriva lui ISIS, dupa o asa de multa asteptare, de cand fratii nostri au disparut, si noi nu am stiut nimic despre ei. Dar daca ar fi fost omorati imediat dupa ce au fost rapiti, nu ne-ar mai fi interesat o razbunare. Dar numai durata perioadei de timp, cand nu mai am stiut nimic despre ei, justifica pentru noi atacurile aeriene.”

Prezentatorul: ,, As vrea sa-ti pun o intrebare despre credinta ta. Te-ai supara tu sau cineva din familia ta daca daca cerem iertare pentru cei ce ti-au ucis fratii?”

Bashir: ,,Astazi am avut o discutie cu mama mea, intreband-o ca ce ar face daca ar vedea pe unul din ISIS pe strada. Ea a spus asa, si repet din sinceritate, si nu pentru ca sunt in direct la acest program! Ea mi-a spus ca l-ar invita in casa pentru ca ne-a ajutat sa intram in Imparatia Cerurilor. Credeti-ma acestea sunt cuvintele mamei mele! Si ea este o femeie fara scoala, de varsta de peste 60 de ani. Am intrebat-o ce ar face daca ar vedea pe membrii de la ISIS  trecand pe strada si i-as spune ca acela este omul care ti-a omorat fiul. Ea mi-a spus ca i-ar cere lui Dumnezeu sa-i deschida ochii acelui om, si l-ar invita in casa pentru ca ne-a ajutat sa intram in Imparatia Cerurilor.  Doamne Dumnezeule, deschide ochii acestor oameni ca sa fie rascumparati si sa se lepede de ignoranta lor si de invataturile gresite de care au fost invatati. Amin.”

Prezentatorul: ,,Te rugam sa transmiti condoleantele noastre mamei tale, fratilor tai si familiei tale si vecinilor tai care sunt in doliu la fel ca si noi. Multumesc Bashir, iti multumesc dragul meu.”

Bashir: ,,Va multumesc si eu la fel.”

Cei 21 crestini Egipteni ostateci a ISIS in Libia, pozati dupa ce au fost rapiti. Photo

Cei 21 crestini Egipteni ostateci a ISIS in Libia, pozati imediat dupa ce au fost rapiti de ISIS. Photo  www.culturavietii.ro

1- Samuel Ilham Wilson
2- Izzat Boshry Nassif
3- Luqa Nagati
4- Issam Badar Samir
5- Malak Farag Ibrahim
6- Sameh Salah Farouq Manqrowis
7- Gaber Munir Adli
8- Maged Slaiman Shihata
9- Abanub Ayad Attiya
10- Youssef Shokry Younan
11- Hany Abdel Massih Salib
12- Kerollos Boshry Fawzy
13- Milad Makin Zaki
14- Makram Youssef Tawadros
15- Samuel Estefanos Kamel
16- Bishoy Estefanos Kamel
17- Mina Fayez Aziz
18- Malak Ibrahim Tanyut
19- Guirguis Milad Tanyut
20- Bishoy Adel
21- (necunoscut)

Citeste si –

8 comentarii (+add yours?)

 1. andreea4jesus
  feb. 19, 2015 @ 02:32:42

  Slavit sa fie Domnul! Binecuvantati si fericit sunt acesti martiri! El sa ne ajute sa ne pocaim mai mult, astfel incat sa fim in stare mai intai sa traim pentru El!

  • rodi
   feb. 19, 2015 @ 07:15:54

   asa este, Dumnezeul care ne-a pregatit faptele bune dinainte, El este si Cel care ne ajuta sa le implinim pana la capat. Dumnezeu, Domnul Isus si Duhul Sfant au fost acolo pe plaja cu acei 21 de tineri smeriti care L-au iubit pe Dumnezeu mai mult decat viata lor. Asta a fost cea mai tare predica in secolul si mileniul nostru. Cred ca a afectat chiar si multe inimi musulmane. Toata gloria este a singurului Dumnezeu adevarat!

 2. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Two Rows By the Sea | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: ISIS a decapitat si impuscat 30 Crestini Etiopeni – “urmasi ai crucii de la inamicul Biserica Etiopiana” | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Matthew Ayairga – African Devenit Martir, Care L-a Urmat Pe Hristos Datorita Credintei Imense Demonstrate De Cei 20 Martiri Egipteni Coptici | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Un Luptator Din Organizatia Islamica Terorista ISIS S-a Convertit La Crestinism Dupa Ce I-a Aparut Isus Intr-un Vis De Noapte | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: