Iosif Ton – Sa experimentam adunarea – Emanuel Church Portland 8 Februarie 2015

TEXT 1 Corinteni 12:27- cap. 13, cap. 14, cap. 16:14

27 Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
28 Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tămăduirilor, ajutorărilor, cârmuirilor şi vorbirii în felurite limbi.
29 Oare toţi sunt apostoli? Toţi sunt proroci? Toţi sunt învăţători? Toţi sunt făcători de minuni?
30 Toţi au darul tămăduirilor? Toţi vorbesc în alte limbi? Toţi tălmăcesc?
31 Umblaţi, dar, după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună.

Capitolul 13, cap 16:14

1 Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.
2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
3 Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
4 Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
9 Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte;
10 dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi.
11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
12 Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
13 Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.

14 Tot ce faceţi să fie făcut cu dragoste!

 Se pare ca Romanii au uitat ce-i aia adunare, inmultire si stiu numai impartire. Si incercam sa reversam acest proces. Sa vedem daca-i posibil. Incercam. Vreau sa pun, in dimineata aceasta, bazele acestei incercari.

Si pentru aceasta, vreau sa ne ducem multi multi ani in urma, pe vremea cand vorbeam la Europa Libera si cand am inceput sa proorocesc ca comunismul se va prabusi. Ca Uniunea Sovietica se va destrama. Si toti expertii spuneau invers: Comunsimul va birui in toata lumea si ca Uniunea Sovietica va stapani lumea. De obicei, proorocii adevarati is putini. Uitati-va in Biblie, cei mai multi erau falsi. Acuma, eu spuneam asa: „Problema voastra, care ziceti „nu se poate”, problema voastra este ca voi vedeti numai dusmanul. Eu vad deasupra dusmanului pe Tata.  Si intr-o zi, Tata va face cu mana asa si comunismul se va prabusi.” Si intr-o zi, Tata a facut cu mana asa.  Si dintr-o data, asa ca la un domino, au cazut toate piesele. S-a prabusit comunismul.

Eu am promis ca indata ce se va prabusi comunismul, ma voi intoarce inapoi in tara. Lunea l-au impuscat pe Ceausescu si Miercurea i-am spus lui Petrica Lascau, care era angajat la noi, la Societatea Misionara: „Fa-ti bagajele, ca maine plecam in Romania.” Dupa ce am plecat noi, cineva i-a spus, i-a dat telefon lui sotia: „Spune-le sa nu vina, ca pe aici inca se mai impusca.” Dar noi eram deja in avion. Sunt 25 de ani de atunci.

Toate astea au fost o introducere sa ajung la evenimentul acesta. Dupa ce am stat vreo 3 zile in Oradea, am plecat la Bucuresti. La Bucuresti m-am intalnit cu cativa prieteni buni: Silviu Cioata, de la Crestini dupa Evanghelie, Emil Bulgar de la Penticostali,  si Vasile Talos, de la Baptisti. Le-am spus despre dorinta mea de a crea o alianta evanghelica. Le-am spus principiile. Ei au fost de acord. Si le-am spus: „Uite, eu plec inapoi in America, ma intorc peste 2 luni si ceva si uite, pe data de 25 martie, adunati lideri de la toate cultele evanghelice pentru o zi intreaga de discutii. S-au hotarat, au stabilit sa ne intalnim la Biserica Baptista de pe strada Iuliu Van – la ora 8 dimineata, si daca nu ma insel, erau 42 din toate cultele evanghelice. Le-am explicat din nou ca noi avem foarte multe in comun si foarte putine lucruri care ne despart. Si am spus: „Astazi, urmeaza sa stabilim tot ce credem impreuna la fel si sa stabilim impreuna ce nu credem la fel. Nu vom dezbate, ci doar sa identificam- ce credem la fel si ce credem altfel. Unii m-ati mai auzit povestind lucrul asta, dar, astazi, e foarte important sa recapitulam. (Din primele 10 minute ale mesajului)

Formarea Aliantei Crestine din Romania 1989.
2/8/15 at Emanuel Church Portland, OREGON
Mesajul incepe la minutul 51:50

Video

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: