Obama la Micul dejun cu Rugaciune de la Washington: „Niciun dumnezeu nu tolereaza teroarea”

Este o tradiție care unește republicani, democrați și lideri religioși din întreaga lume. Printre invitații de marcă ai Micului dejun cu Rugăciune din anul acesta s-au numărat Dalai Lama și doctorul Kant Brantly, supraviețuitor al virusului Ebola. Este prima dată când președintele Obama și Dalai Lama participă la un eveniment comun. China îl vede pe Dalai Lama drept o amenințare pentru că dorește ca Tibetul să fie liber de sub conducerea chineză. Regele Iordaniei Abdullah nu a mai participat la eveniment după ce un pilot iordanian a fost omorât de către militanții SIIL.

Lumea se aștepta ca președintele Obama să aibă un discurs despre importanța libertății religioase din lumea întreagă, în schimb acesta a vorbit despre cum credința poate fi denaturată și cum se fac lucruri îngrozitoare în numele religiei.

”De la o școală din Pakistan la străzile din Paris… am văzut violență și teroare comise de cei care pretind că susțin credința. Pretind că susțin Islamul, dar de fapt îl trădează. Dacă ne uităm la SIIL vedem în el brutalitate și un cult al morții, acte de barbarism săvârșite în numele religiei”, spunea Barack Obama, președintele SUA.

Președintele Obama a continuat să spună că trebuie să vorbim împotriva celor care folosesc în mod greșit religia pentru a justifica opresiunea sau violența:
”Niciun dumnezeu nu tolerează teroarea. Nicio nedreptate nu scuză curmarea unor vieți nevinovate sau asuprirea celor care sunt mai slabi sau mai puțini. Ca oameni ai credinței, ni se cere să ne împotrivim celor care încearcă să ne denatureze religia, orice religie, pentru scopurile lor nihiliste.”

Președintele Obama a subliniat că Islamul nu este singura religie care instigă la violență:
”Dacă suntem aroganți și credem că acest lucru nu se întâmplă și în alte cazuri, să nu uităm că în timpul cruciadelor și al Inchiziției s-au comis fapte îngrozitoare în numele lui Hristos. În țara noastră a existat sclavie, legile Jim Crow, fapte groaznice săvârșite în numele lui Hristos.”

Președintele a fost atacat de către comentatori și de către media din cauza acestei afirmații, în timp ce alții afirmă că încă așteaptă să vadă un răspuns puternic al Statelor Unite în fața grupării SIIIL.
Stire difuzata in Mapamond crestin 553 – februarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: