Florin Ianovici – Lasati biserica sa fie biserica

Florin IanoviciAm fost aseara la o Evanghelizare. A venit primarul, au venit multi oameni. Fratele care era acolo, pastorul, erau si fratii care cantau, si la un moment dat au zis: „Frate, stii, facem Evanghelizare, sa nu mai facem rugaciune.” Am zis: „In veci sa nu mai zici lucrul asta.” „Dar ce sa facem?” „Sa fim penticostali din primul minut, pana in ultimul minut.” Sa facem exact rugaciunea care o facem mereu.

Pentru ca, oameni buni, daca noi vrem sa fim relevanti si pentru asta trebuie sa ne adaptam si pentru asta trebuie sa ne schimbam obiceiurile bune si pentru asta trebuie sa ne rugam intr-un fel si pentru asta nu mai putem sa lasam biserica sa fie biserica, ce fel de pocainta vor avea oamenii care vor sa se pocaiasca?

Eu imi aduc, de exemplu, ma uit la Ramona: „N-am vorbit noi despre Remus?” Stiti cum s-a pocait Remus? La o seara de veghe. Eu am zis: „Fereasca Dumnezeu, Ramona, sa nu cumva sa-l duci la o seara de veghe. Ca nu se intelege om cu om. Eu, cateodata, ma ispitesc la o seara de rugaciune. Acolo, l-am vazut, statea in baraca, chiar langa usa din dreapta, cum a stat aproape o ora cu genunchii plecati si cu capul plecat. Si a plans si in seara aceea s-a predat lui Dumnezeu. Lasati biserica sa fie biserica! Si Dumnezeu sa lucreze!

Relevant inseamna sa fii un om care sa citesti, un om care sa te instruiesti, dar biserica n-are nevoie de adaptari, de ajustari. Biserica n-are nevoie de modernisme. Biserica este a lui Hristos. Este mireasa Lui. E trupul Sau si El e capul. Marire lui Dumnezeu. Eu nu trebuie sa fiu relevant, aducand in biserica noi mode, noi curente. Va spun, in mod deosebit, nu ne trrebuie curente noi sau cantece noi, ne trebuie UNGERE in ceea ce facem.

Canti un cantec mai tanar, canti un cantec mai vesel, mai optimist. Sau canti un imn crestin. Nu asta conteaza, ci conteaza ungerea, UNGEREA, ungerea lui Dumnezeu. Fratii zic: „Trebuie sa fim relevanti, trebuie sa ne schimbam.” Dar, nu vreau sa schimb nimic. Sa ramana Dumnezeu pe temeliile Lui. Sa ramana Dumnezeu pe calea Lui. Laudat sa fie Domnul!

Sa lasam harul lui Dumnezeu sa rupa orice paganatate, pentru ca asta este o paganatate. Fratii mei, va sperie faptul ca Duhul Sfant conduce biserica aceasta? Nu vreti ca Duhul Sfant s-o conduca? Dvs. iubiti lucrarea Duhului Sfant? Fratilor, va spun un lucru: cand Dumnezeu descopera, sunt lucruri la care mintea omului n-ajunge. Sunt lucruri care numai Dumnezeu le tine in taina Lui. Nu va fie teama, lasati Duhul lui Dumnezeu sa lucreze. Lasati Duhul lui Dumnezeu sa lucreze. Lasati Duhul lui Dumnezeu sa lucreze! Lasati ca darurile Lui sa lucreze.

Am avut anul acesta experienta unei intalniri cu Domnul, supranantural. M-am intalnit cu un om a lui Dumnezeu care mi-a spus niste lucruri, nu le stia nimeni. A zis: „La trei ani de zile, Satana a vrut sa-ti ia viata.” N-a stiut nimeni. Mama stie, ca atunci cand am fost mic a sarit un cocos si era sa-mi smulga ochiul si daca nu sarea cineva, eu astazi nu mai traiam. Si am trecut prin aceste furtuni si mi-a spus, pas cu pas, cum Dumnezeu m-a ocrotit si m-a protejat. Stiti ce s-a intamplat cand mi-a spus trecutul? Atunci cand mi-a vorbit despre viitor am primit pentru ca numai Dumnezeu stia taina inimii mele. Si Dumnezeu mi-a spus lucruri pe care numai El poate sa mi le spuna. Nu vreti ca Dumnezeu sa lucreze prin Duhul Lui? Nu va fie teama.

Stateam de vorba cu fratii baptisti, care stiti ce ziceau? „Frate, e adevarat ca noi vedem ca biserica penticostala are viata, e clar ca rugaciunea voastra e insufletita. Si dintre noi sunt oameni care imbratiseaza ideea aceasta a darurilor, dar ni-e frica, frate. Vin unii si altii si incep..” Oameni buni, daca vor veni 10, poate ca unul nu e de la Dumnezeu, dar Dumnezeu isi apara lucrarea. Dumnezeu este cel care ne ocroteste, ne protejeaza. Ca nu-i a mea biserica si nici a ta. Suntem parte in ea, dar e condusa de Domnul Dumnezeu.

De aceea, va spun astazi sa lasam paganatatea mintii noastre. Traiasca Domnul! Sa lasam libertatea Duhului lui Dumnezeu. Sigur, cu oameni intelepti. Sunt oameni aici, prezbiteri, stim Biblia. Sunt aici diaconi, sunt oameni care cunosc din pruncie Sfintele Scripturi. Nu va temeti, Dumnezeu va conduce. Dar asta-i paganatate. Vrem o rugaciune inspirata de Dumnezeu. Vrem o rugaciune cu ungere. Vrem semnele si minunile lui Dumnezeu si pentru asta nu vreau adaptare, nu vreau relativizare, nu vreau sa inlocuiesc lucrurile lui Dumnezeu cu lucrurile omului. Ci vreau ca Dumnezeu din cer sa lucreze cum vrea El. A Ta-i biserica, Doamne. A Ta-i biserica.

Vezi mesajul aici – Florin Ianovici – Adevaratul har

PAGINA Florn Ianovici PREDICI

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: