= ” EU, Cel care Vorbesc cu Tine, Sunt ACELA „!!! = Ioan Burca

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
    Toata Gloria in Veci !!!

EU, Cel care Vorbesc cu Tine, Sunt ACELA„!!!

Cu cativa ani in urma calatoream cu trenul de la Arad la Timisoara, si inainte de coborare am vazut un barbat care, uitandu-se insistent la mine, m-a intrebat (pronuntand si un nume), cu ce ocazie merg la Timisoara si daca am ceva proiecte sau lucrari importante pentru acest oras. Eu am zambit, pentru ca mi-am dat seama ca el ma confunda cu cineva care era destul de cunoscut publicului, din ziare si de la televizor. I-am explicat ca  nu sunt eu ​acela ci doar semanam cu acel om. Nu stiu ​daca am reusit sa-l conving, dar am observat in privirea acelui om, respect, admiratie si satisfactie ca are ocazia sa vorbeasca cu un om important, sus-pus.

    A sta in fata unui om important, si a vorbi cu el, e un lucru deosebit si nu-i usor sa ajungi in postura asta privilegiata, pentru ca acesta nu sta de vorba cu oricine si la orice ora. Daca ai nevoie sa discuti cu el, trebuie sa-i ceri o programare, si aceasta daca se poate si cand se poate.

    Daca a sta de vorba cu un om important, care totusi e numai om muritor, e un lucru deosebit, cat de important e atunci sa stai de vorba cu insusi Fiul lui DUMNEZEU​​,​ DOMNUL ISUS HRISTOS,​despre care Biblia spune ca are toata puterea in Cer​ si pe Pamant!​

    Cu aproximativ 2000 de ani in urma, destul de multi oameni au avut ocazia sa stea de vorba cu Fiul lui Dumnezeu, fara sa fie necesara o programare, deoarece El a venit pe ​P​amant in chip de om pamantesc.  ​

O femeie dintr-o cetate numita Sihar​,​ din Samaria, a avut o astfel de ocazie, intamplare relatata de apostolul Ioan in capitolul 4 al evangheliei sale. Acolo ni se spune ca Domnul Isus, mergand din Iudea in Galilea, a trecut prin Samaria, si acolo s-a oprit ostenit langa fantana lui Iacov de unde voia sa bea apa. In timp ce se odihnea la fantana, a venit sa scoata apa femeia amintita, si pentru ca Domnul Isus i-a cerut sa bea apa din vasul ei, ea a ramas foarte surprinsa. 

Cererea aceasta a Domnului Isus a fost o mare surpriza pentru femeie, in primul rand pentru ca Iudeii n-aveau legaturi cu Samaritenii. 

“Cum Tu, Iudeu, ceri sa bei de la mine, femeie Samariteanca?” i-a zis ea.

Dar Domnul Isus a vrut sa rupa bariera care era intre Iudei si Samariteni, de aceea a continuat dialogul cu ea,  aratand ca-i stie viata din trecut si cine este ea de fapt: 

“Du-te i-a zis Isus, de cheama pe barbatul tau, si vino aici.” Femeia i-a raspuns: “N-am barbat.” Isus i-a zis: “Bine ai zis ca n-ai barbat. Pentruca cinci barbati ai avut; si acela, pe care-l ai acum, nu-ti este barbat. Aici ai spus adevarul.” “Doamne” i-a zis femeia, “vad ca esti prooroc.” (Ioan 4:16-19)  ​

Ea si-a dat seama ca are in fata ei o persoana deosebita, cu descoperiri de la Dumnezeu, si-I recunoaste calitatea de prooroc. Din discutia care a continuat, se vede ca ea a auzit de Mesia, de Cel ce trebuia sa vina: 

“Stiu”, i-a zis femeia, “ca are sa vina Mesia, (caruia I se zice Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile.” 

Acum a venit punctul culminant, cand Domnul Isus ii spune raspicat:

 Eu, Cel care vorbesc cu tine, sunt Acela.” (v.26)

    Nu stiu cum as reactiona eu intr-o astfel de situatie; as ramane fara grai, as cadea la pamant?​!​

Nu stiu. Cum crezi ca ai reactiona tu la o asa surpriza mare?! Un om pacatos, ca mine, ca oricare altul, sa te trezesti dintr-o data in fata Fiului lui Dumnezeu, pentru care nu ai cuvinte omenesti sa-L descrii, sa-I arati calitatile, puterea, maretia, sfintenia si intelepciunea. Textul ne spune ca femeia a lasat galeata acolo si a plecat in cetate sa spuna si altora despre intalnirea deosebita pe care a avut-o (v.28 si ​29). Surpriza ei s-a repercutat si asupra rudelor si a oamenilor din cetate, pentru ca ea a devenit si primitoare si aducatoare de veste buna.

    Ea s-a dus la fantana sa ia apa aceasta pamanteasca necesara si indispensabila vietii pamantesti, si a gasit si primit apa vie”​, care e indispensabila sufletului pentru viata vesnica (v.10). Apa vie era si este Cel ce vorbea cu ea, Domnul Isus, fara care nu este posibila viata vesnica. Numai prin credinta in El se poate obtine viata vesnica, pentru ca El este Imparatul imparatilor, Domnul domnilor, Domnul ostirilor, Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma, Inceputul si Sfarsitul, Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii, Medicul Suprem, Salvatorul omenirii de iad, Cel care s-a dezbracat de gloria din Cer si a venit jos pe planeta noastra luand chip de rob si facandu-se asemenea noua!

Ea n-a cautat apa vie, pe Domnul Isus, ci El a cautat-o pe ea. Nu noi, oamenii, L-am cautat pe Dumnezeu, pe Domnul Isus, ci Dumnezeu si Domnul Isus ne-au cautat pe noi, cei pierduti: 

“Pentruca Fiul omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.” (Luca 19:10)​   ​

 Oferindu-i apa vie, Domnul Isus i-a oferit de fapt iertarea de pacatele ei. Nu stiu cum o fi aparut ea in fata celor din cetatea ei, dar in fata lui Dumnezeu ea era o pacatoasa. Dupa intalnirea cu Domnul Isus, ea a devenit o pacatoasa iertata, pentru faptul ca L-a crezut pe Domnul, bucurandu-se mult de intalnirea cu El.

    Este de remarcat faptul ca Domnul Isus s-a descoperit aici unei femei obisnuite. El insa ofera iertarea Lui tuturor: si celor sus-pusi si celor de jos. In fata lui Dumnezeu nu se are in vedere fata omului, pozitia sociala, banii, pregatirea, etc.

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan 3:16)

Isus Hristos a venit pe pamant si a murit pe cruce pentru toata lumea, pentru oricine doreste iertarea, si crede in El si in jertfa Lui.

    Sa vedem care a fost atitudinea Domnului Isus fata de aceasta femeie deosebit de pacatoasa:

1.​El ii arata trecutul din viata ei care a fost mizerabil, dar ii arata ca si prezentul e la fel.

2.​ Ii explica lucruri spirituale legate de viata vesnica. Acelasi lucru il face si azi; arata omului starea lui de pacat, faptul ca-i pe o cale gresita care duce la pierzare, la iad. El insa ne arata si cum sa scapam de iad, schimband calea gresita cu cea adevarata, care este El insusi. El a zis

 Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine (Ioan 14:6).

​      Sunt foarte multi care cauta alte cai de a ajunge in locul cu verdeata, in Cer, in Rai la DUMNEZEU, dar toate celelalte cai inafara de EL, sunt Erezii, cai gresite, care duc la iad!

Foarte multi cauta, se roaga si se inchina la alte persoane, la alti sfinti,​ care sa-i ajute sa ajunga in Rai, numai ca nimeni altcineva nu poate face nimic in acest sens, inafara de DOMNUL ISUS! EL e SINGURA PERSOANA desemnata de TATAL pentru aceasta lucrare si EL e SINGURUL care MERITA sa fie in aceasta postura, pentru ca e SINGURA PERSOANA, care a venit si trait pe Pamant, fara pacat si care si-a dat viata pentru cei pacatosi, adica pentru toti cei care accepta jertfa LUI! Toti ceilalti oameni care au trait, sau traiesc pe Pamant, au avut si au pacate, care au fost, sau sunt iertate tot prin jertfa DOMNULUI ISUS!   

​3.​ Apoi, El isi dezvaluie identitatea ca e Fiul de Dumnezeu, Mesia, de trimis special al Lui Dumnezeu pe pamant pentru salvarea omenirii din pacat, de la iad (asta inseamna Mesia sau Hristos, ​ trimisul lui Dumnezeu). Te-ai fi asteptat ca Domnul Isus sa mearga sa se prezinte la cei sus-pusi, la imparati, sau la oamenii religiosi ai vremii, preoti, marele preot, ​farisei, ​carturari, intelepti, invatatori ai Legii. El insa s-a aratat la aceasta femeie care era foarte pacatoasa. De ce i se descopere El acestei femei foarte pacatoase? Unul din raspunsuri e in versetul 25:

“Stiu”, i-a zis femeia, “ca are sa vina Mesia, (caruia I se zice Hristos); cand va veni El, are sa ne spuna toate lucrurile.” 

Ea stia, avea cunostinta de venirea lui Mesia si-L astepta ca sa afle de la El toate lucrurile, tot ce au de facut. S-a bucurat foarte mult de intalnirea cu El!

Si preotii, carturarii si invatatorii Legii din vremea aceea stiau de venirea lui Mesia, dar cand Acesta a venit la ei, nu L-au recunoscut ca Fiul lui Dumnezeu, cu toate ca a facut in mijlocul lor nenumarate vindecari, minuni, invieri din morti. Dimpotriva, L-au urat mult, chiar mai mult decat paganul Pilat, care avea de gand sa-L scape pe Domnul Isus de la moarte, pe cand ei strigau:

 “Sa fie rastignit” (Matei 27:22).    ​

Deci nu conteaza in fata Domnului Isus nici calitatea ta, nici rangul, nici banii, nici pozitia sociala, nici cat stii din Biblie, ci sa crezi ca e Fiul lui Dumnezeu, Salvatorul lumii de la iad, si mai specific, sa-L primesti pe El ca Salvatorul tau de la iad si ca Domn, Stapan al vietii tale​!

​4.​El s-a descoperit acestei femei deoarece chiar pentru asta a venit din Cer pe​​Pamant; asta a fost si este misiunea Lui primita de la Tatal: 

“Sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut” (Luca 19:10)

El a venit pe pamant sa aduca vindecare si salvare tuturor fiintelor atinse de boala pacatului, asa cum El insusi a zis:

 “Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi.” (Marcu 2:17)

    Nu stiu cum te consideri, bun si bine asa cum esti, sau pacatos, cu greseli, mai mici sau mai mari, mai putine decat ale altora, sau mai multe. Domnul Isus n-a venit sa-ti masoare gravitatea pacatelor pe care le-ai savarsit, sau multimea lor​, c​i El asteapta ca tu sa crezi in El si sa-ti ceri iertare pentru toate pacatele savarsite, care daca esti sincer, trebuie sa recunosti ca sunt multe, pentru ca toti gresim in multe feluri si sa nu le mai faci.​

Daca ai mintit, ai furat, ai injurat, te-ai imbatat, ai fumat, ai urat sau invidiat pe altii, ai trait in alte pacate murdare de orice fel, sau in necredinta, sa nu le mai faci. Daca nu te poti lasa de ele singur, tot El te ajuta, numai trebuie sa-i ceri Lui sa te scape de ele. 

Deci daca te consideri un pacatos (pacatoasa), sa fii sigur ca Domnul Isus a venit pe P​amant si pentru tine, si vrea ca, asa cum I s-a descoperit acelei femei, sa ti se descopere si sa stea de vorba si cu tine. Acum El o face prin Cuvantul Sau, Biblia, dar tu trebuie s-o citesti, sa faci cunostinta cu El, sa crezi in El, sa-I​ vezi viata si suferintele Lui, sa afli cum a fost rastignit pe cruce pentru tine, in locul tau, si-n locul fiecaruia care accepta jertfa Lui, sa-L auzi oferindu-ti salvarea de la iad, si sa vezi cum trebuie sa traiesti de aici inainte, prin credinta si pocainta, ​pentru a ajunge cu El in rai! Dumnezeu sa-ti ajute! Amin!​

 Ioan Burca – robul DOMNULUI,

                            Doctor in Teologie

​P.S.:   Aceasta femeie samariteanca simpla L-a intalnit pe DOMNUL ISUS HRISTOS la ​​fantana.
            Pe link-ul de mai jos e marturia unui barbat, care s-a intalnit cu DOMNUL ISUS HRISTOS in biroul lui, pentru ca era intr-o pozitie inalta.
     ​       DUMNEZEU ii iubeste si pe cei simpli si pe cei cu scoala si functii inalte si vrea sa-i salveze de la iad.
               Ascultati aceasta marturie deosebita a intalnirii cu DOMNUL.
              Prof. Dr. Ivan Vikovan – Pastor Evanghelist, Misionar:

http://www.perlesicomori.net/index.php?option=com_avreloaded&view=popup&Itemid=3&divid=39

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!
                                              Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 
 
          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

 
               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
 
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
 
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.


Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: