Raspunsul fratelui Ton la comentariul lui Ovi S.

Fratele Iosif Ton raspunde unui comentator pe blogul fratelui Mike Olari:

Iosif TonMai întâi de toate vreau să fac câteva precizări, după care vă prezint și răspunsul fratelui Iosif Țon la comentariul și problema ridicată de Ovi S. din București.

  • Blogurile din mediul evanghelic românesc sunt urmărite de mulți oameni – în cazul nostru am înregistrat o medie de 953 accesări / zi în cele 52 de zile scurse de la începutul anului, asta in afară de Facebook – însă doar o infimă parte dintre aceștia lasă și comentarii.
  • Pe de altă parte, ne-am văzut siliți în repetate rânduri să moderăm unele comentarii, din motive lesne de înțeles. Sunt oameni și oameni, comentarii și comentarii!
  • Trebuie să spunem însă, că cei mai mulți comentatori sunt bine intenționați, și le respectăm punctul de vedere, chiar dacă acesta nu coincide întotdeauna cu al nostru.
  • Zilele trecute Ovi S. din București făcea un asfel de comentariu, ridicând într-un fel mingea la fileu prin ceea ce scria. I-am solicitat fratelui Iosif Țon un răspuns la acel comentariu, considerând că problema pusă în discuție este de un mai larg interes, iar fratele Țon a avut amabilitatea să ne răspundă, fapt pentru care îi mulțumim.

Mike Olari

Dar iată în continuare comentariul și răspunsul fratelui Iosif Țon la acel comentariu:

——-   –   ——-

Ovi S. | 19 februarie 2015 la 2:27 am | Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu (I)
Un lucru care ma intriga pe mine este acrobatia teologica a personajului dezbatut. Nu prea ma intereseaza faza cu securitatea si proaspata marturie. Personal, cred ca e binevenita. Vorba romanului: ‘mai bine mai tarziu decat niciodata’. Daca a facut’o sincer si lucrurile expuse sunt si conforme cu realitatea e un lucru bun. Cat despre reabilitare ca si slujitor in biserica parerile pot fi impartite, dar cum am mai spus, nu prea imi bat capul cu asta.
Pe I.T. l’am cunoscut personal acum vreo 20 ani, in Belgia, cand isi prezenta lucrarea de doctorat “Martiraj, suferinta si rasplatire”. In vremurile alea eram inca un crestin cu “cas la gura” si nici prea bine informat despre toate cele intamplate pe vremea lui “raposatu” in biserica. M’am nascut in Hristos in anii ’90 datorita unei “epistole vii” care se pare ca devine o specie din ce in ce mai rara in vremurile noastre. Am crescut printre penticostali, baptisti si evanghelici. I’am cunoscut pe toti si cu bune si cu rele. Am trait si printre carismatici si hiper carismatici. Teologia mi’am format’o studiind personal scripturile, citind o remorca de carti, pastrand ce’i bun si dand la o parte zgura. Teologic vorbind sunt undeva intre calvinism si arminianism, non cesationist dar cu canonul biblic inchis. Ma feresc sa’mi pun o eticheta, macar ca in prezent frecventez o biserica baptista din Bucuresti.
Pe I.T. l’am considerat un om al Cuvantului, al studiului exegetic, care nu cade in capcana scoaterii de versete in afara contextului, un om demn de luat in considerare.
Un alt personaj e Bill Johnson si faimoasa lui carte “Cand raiul invadeaza pamantul”. Acum vreo 7-8 ani mi’am zis: “gata cu literatura crestina contemporana, raman doar cu Biblia” lucru care m’a cam rupt de ce se intampla pe platforma crestina internationala. Spre sfarsitul lui 2013, cineva mi’a pus cateva pasaje din cartea mai sus mentionata in fata ochilor. Habar n’aveam cine e Bill J.. De cum am citit primele pasaje prezentate mi s’a intors stomacul pe dos. In cele din urma am citit toata cartea si m’a cam luat tremuratul. Neo gnosticism pe fata si o groaza de alte erori, lucruri pe care le’am observat personal fara sa citesc comentarii sau recenzii despre carte sau autor.
Acum, de la “Martiraj, suferinta si rasplatire” la teologia lui Bill J. e prapastie mare. Sunt lucruri atat de evidente contrare interpretarii sanatoase a Bibliei in “Cand raiul invadeaza pamantul” incat orice crestin care are cat de cat habar de Biblie ar trebui sa le poata observa imediat. Ce sa mai zic de un om de talia lui I.T.
Aici e problema mea. De unde derapajul acesta imens? Am inteles ca nici I.T. nu este un cesationist s.a.m.d. dar de aici si pana la ce promoveaza per ansamblu Bill J. & Co. e hau mare.
Pacat, dar se pare ca sfarsitul lucrarii lui I.T. si a convingerilor domniei sale nu prea suna bine.
Doamne ai mila.

Fa click sa citesti raspunsul Fratelui Iosif Ton aici

Citeste si –

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: