Florin Ianovici – Cuvant de rugaciune: Unitatea frateasca

P

Photo credit heritagegrace.com

Ioan 17

21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis.

Florin IanoviciCei mai multi oameni cu care am stat de vorba, sa stiti, ca nu sunt atat de dezamagiti de faptul ca au in viata necazuri, pentru ca stim ca in lumea aceasta vom avea necazuri. Cei mai multi oameni sunt dezamagiti pentru ca necazurile vin dintr-o directie la care nu se asteapta. Asta-i dezamagirea noastra cea mai mare. Suntem constienti de faptul ca necazuri vom avea. Dar, faptul ca necazul vine de la cine nu te astepti, asta-i cea mai mare dezamagire. Fie ca vine din partea copiilor, din partea sotului sau poate ca vin din partea fratilor si a surorilor. Asa este. Da, asa este. Asta-i dezamagirea noastra cea mai mare. Si uitati ce spune Domnul Isus Hristos si as vrea in aceasta seara sa constientizam. Iubitii Domnului, sunt multe lucruri care ni se spun, dar noi trebuie sa luam ce este scris in Biblie.

Domnul Isus Hristos si-a ridicat ochii spre cer si a zis: „Ca voi sa fiti in unitate, aveti nevoie sa stati de vorba unii cu altii. N-a zis lucrul asta Domnul. E gresit? Nu. Nu ti se spune astazi cel mai des: Noi nu comunicam. Si pentru ca nu comunicam, de aia nu suntem noi in unitate. Vedeti? E drept, dar pana la un punct. N-a zis Domnul Isus Hristos ca unitatea tine de a vorbi unii cu altii. Nici de faptul de a ne vizita. N-a zis Domnul Isus Hristos: pentru ca nu va vizitati unii pe altii, de aia n-aveti unitate, desi e buna vizita si e buna partasia. Si e bine sa stim unii de altii. Dar Domnul Isus Hristos a zis asa Tatalui ceresc: Tata, ma rog ca ei sa fie una. „Ma rog”, pentru ca, iubitii Domnului, orice am face fara rugaciune, nu duce la unitate.

Poti sa bei cafele, poti sa bei ceaiuri, poti sa vorbesti, poti sa te impartatsesti, poti sa faci ce vrei tu, daca nu te rogi cand faci lucrurile acestea si nu esti uns cu un untdelemn al rugaciunii, pana si binele pe care vrei sa-l faci poate sa fie interpretat ca fiind ceva rau. Dumnezeu a zis caci cheia unitatii nu sta in faptul de a vorbi cu celalalt, desi e bine. Nici in faptul de a ne vizita, desi e bine, ci in rugaciune. Vrei sa fii in unitate cu cei de langa tine? Roaga-te. Vrei sa fie pace in casa ta? Roaga-te. Vrei sa fii bine cu fratii si surorile? Roaga-te. Pentru ca daca nu te rogi si ce spui s-ar putea sa fie gandit intr-un mod in care sa nu aduca zidire. Pana si vizita in casa cuiva poate sa fie inteleasa ca fiind: ce cauta si asta la mine? Dar, daca te rogi, Dumnezeu le pregateste pe toate. Daca te rogi, Dumnezeu face sa ajunga cuvantul tau unde trebuie. Daca te rogi, Dumnezeu deschide mintea aceluia cu care esti. Si de aceea, sa ne rugam, iubitii Domnului.

Acuma, sa va spun un lucru, multi avem tendinta aceasta  si spunem asa: Sa ma rog pentru cei ce nu-mi sunt prieteni. Si ne rugam: Doamne, lucreaza la mintea lui. Dar, fratii mei, rugati-va pentru cei ce va sunt prieteni in primul rand. Rugati-va pentru cei ce sunt aproape de dvs., ca Dumnezeu sa-i tina asa. Nu va rugati doar pentru cei care sunt departe, ca Biblia spune ca Domnul Isus Hristos s-a rugat pentru ucenici si au zis: „Doamne, sa fie una. Ma rog pentru ei sa ramana una.” Era bine? Era bine. Era in unitate? Era in unitate. Dar El s-a rugat pentru ei. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne rugam, si daca-i bine acasa si daca ai relatii bune cu cei de langa tine, roaga-te sa le tina Dumnezeu asa pentru ca numai prin puterea rugaciunii lucrul acesta se poate tine. Laudat si binecuvantat sa fie Dumnezeu. Sa ne rugam zi de zi si sa spunem: Doamne, lasa untdelemnul Tau peste relatiile noastre. Si Dumnezeu sa ne binecuvanteze. Amin.

Exista un lucru pe care Domnul Isus Hristos ne spune in aceasta seara. „Doamne, eu ma rog ca ei sa fie una, dupa cum Eu cu Tine suntem una.” Cu alte cuvinte, unitatea noastra este modelul ceresc. De multe ori spui: „Mai, dar omul asta nu ma place.” Dar, de ce ar trebui sa te plac? Ce ar insemna sa te plac? Ce ai vrea as fac ca sa te plac? Ce inseamna pentru tine sa te plac? Sa-ti cant in struna? Sa te laud? Sa-ti spun? Ce sa-ti spun? Ce inseamna sa te plac? Sa stau cu tine mai mult decat cu altii? Cand vii tu si vorbesc cu cineva, sa-l opresc pe respectivul ca sa-ti dau tie prioritate? Ce inseamna sa fim una? Ce inseamna sa ne placem unii pe altii? Ce inseamna dragostea frateasca? Dupa cum Hristos e una cu Dumnezeu Tatal, asa si noi trebuie sa fim in unitate. Si in ce a constat acest una? Cum a fost Domnul Isus Hristos una cu Tatal? Pai, in toate, L-a cinstit pe Dumnezeu. In toate, S-a lepadat de sine. In toate, a dat prioritate lucrarii lui Dumnezeu. De fiecare data, Domnul Isus S-a uitat pe El insusi, S-a lepadat de El insusi, ca sa implineasca voia Celui ce L-a trimis.

In ce consta unitatea noastra? In lucrarea lui Dumnezeu.  In ce consta unitatea noastra? In jertfire.  In ce consta unitatea noastra? In a ne lepada de noi insine si a trai dupa voia lui Dumnezeu. Amin. Domnul, in seara aceasta ne-a spus prin cuvant de descoperire sa renuntam la gandurile noastre, sa renuntam la dorintele noastre, ca numai asa poti sa fii una, cand te golesti de ambitii desarte, cand te golesti de asteptari care nu sunt potrivite cu voia Domnului. Atunci poti sa te unesti in Domnul. Nu-mi spune ca vina e numai cel de langa tine: „Uite, ala de langa mine e rau, dle.” Dar in ce sens e rau, ca tu esti cu dorinte care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu si pentru ca nu-ti gasesti ecoul in cel de langa tine, spui: E un om rau. Nu e un om rau. Noi trebuie sa ne unim cand ne-am lepadat de noi insine. Eu va spun un lucru: smeritul va iubi smeritul. Credinciosul va iubi credinciosul. Omul care iubeste rugaciunea va iubi pe omul care iubeste rugaciunea. Si intotdeauna cand vom cauta lucrarea lui Dumnezeu, ne vom gasi acolo. Hristos a zis: „N-am venit sa fac voia Mea, am venit sa fac voia Celui ce M-a trimis. Mancarea mea este sa fac voia Celui ce m-a trimis.” Si Domnul Isus Hristos, in toate, S-a lepadat de El Insusi.

Fratii mei, surorile mele, si eu vreau sa fiu una cu dvs. Si noi vrem sa fim una in Hristos. Dar pentru aceasta, noi trebuie sa ne lepadam de noi insine. Niciodata nu o sa ne putem iubi in Domnul, daca nu ne lepadam de noi insine. Haideti, in aceasta seara, sa-L rugam pe Dumnezeusa ne ajute sa ne lepadam de noi insine, pentru ca de multe ori asteptarile noastre, dorintele noastre, visele noastre, modul in care privim viata, modul in care avem astepatri de la cel de langa noi, ne face sa nu ne putem uni. Eu va spun un lucru: cine duce jugul lui Hristos, n-are nevoie de multe vorbe. Cine sta in spartura, n-are nevoie de multe vorbe, pentru ca ii vei recunoaste usor pe oamenii care sunt asemeni lui Dumnezeu. Domnul sa ne binecuvanteze si sa ne dea putere. Ma rog in aceasta seara, cand vorbim despre dragostea frateasca si despre unitate, ma rog ca Domnul sa ma ajute sa lepad tot ceea ce nu este dupa voia lui Dumnezeu. Amin.

Iubitii Domnului, Biblia spune ca dragostea frateasca, unitatea frateasca are un scop: „Eu ma rog ca ei sa fie una, dupa cum Noi suntem una, pentru ca lumea sa vada, sa cunoasca, sa creada ca tu m-ai trimis. Niciodata, lumea nu va crede mesajul unui om care se cearta cu altul. Niciodata, oamenii nu vor primi mesajul dragostei din Dumnezeu, cand ei vad ca tu esti un om conflictual. Sa va spun o ilustratie frumoasa. Un  cersetor s-a dus la usa unui om pe care-l stia ca-i crestin. Si a zis: „Daca in alta parte nu voi gasi, aici probabil ca-mi va da ceva sa mananc.” Si a sunat la usa si a iesit. Si s-a uitat crestinul nostru din cap pana in picioare la cersetor si i-a zis: „Vino la usa din spate.” Avea o usa de servici. Si s-a dus la usa din spate si acolo a venit omul cu o sacosa de mancare si a zis: „Eu iti dau aceasta sacosa de mancare, dar inainte sa ti-o dau, vreau sa te rogi cu mine rugaciunea Tatal nostru. Atunci, cei doi au stat si asta a zis: „Repeta dupa mine, Tatal nostru, care esti in ceruri…” si asta, saracul a zis: „Tatal lui, care esti in ceruri…” „Nu, zice, ca e si al tau,” zice, „fii incredintat, Tatal nostru… nu spune ‘Tatal lui'”. Si i-a zis: „Repeta dupa mine: Tatal nostru, care esti in ceruri..” la care el spune: „Tatal lui, care esti in ceruri…” Si i-a zis: „Nu-ti cer lucru mare. Zi rugaciunea asta ca nu-i lucru mare. Si i-a zis: „Tatal nostru, care esti in ceruri..” la care cersetorul a zis: „Tatal lui, care esti in ceruri…” Si i-a zis: „Mai, dar de ce spui asa?” „Pai, daca era Tatal nostru, ma primeai la usa din fata. Nu ma chemai la usa din spate.” Pai, cum sa fie Tatal nostru, daca tu faci deosebire? Si cum sa creada oamenii despre Dumnezeu cand tu te certi cu ala si te certi cu ala.

Fraii mei, surorile mele, vreau sa va spun un lucru, eu nu cred ca un om care vine din lume in biserica, intelege mult din predica care noi o tinem. Eu nu cred ca inteleg prea mult nici din versurile pe care le avem la cantece. Eu nu cred ca intelege  prea mult din ce se intampla intr-o rugaciune. Dar stiti ce va vedea? Va vedea cum ne purtam unii cu altii si cum ne puram cu El. Si atunci, Biblia se va implini. Fratii mei, surorile mele, dvs nu vedeti cum e lumea aceasta? Nu se intelege om cu om. Toti se cearta, toti oamenii sunt cum sunt. Si daca noi vom fii in unitate, atunci nu numai ca lumea va intelege. Dar, lumea va intelege si pentru faptul ca Duhul Sfant a lui Dumnezeu este cu acela care traieste in pace cu aproapele lui. Laudat sa fie Domnul! Stiti pentru ce trebuie sa fim noi in unitate? Ca lumea sa cunoasca ca mesajul nostru este autentic. Sa cunoasca ca mesajul nostru despre Dumnezeu e din Dumnezeu. Tine la aproapele tau si Dumnezeu din cer te va binecuvanta. Amin.

Dragostea frateasca si dragostea de aproape are un combustibil

Am sa va mai spun un lucru in aceasta seara si Domnul sa ne dea putere ca sa ne rugam si ca sa cautam aceasta unitate frateasca si dragoste din Dumnezeu. Iubitii Domnului, vreau sa va spun in numele Domnului Isus Hristos ca intotdeauna, dragostea frateasca si dragostea de aproapeare un combustibil.  Si combustibilul care Dumnezeu il are pentru dragostea frateasca este acesta: le-am dat cuvintele Mele. Un om sarac de cuvintele lui Dumnezeu nu poate iubi. Un om care nu citeste Biblia, nu stie sa iubeasca. Un om care nu cunoaste adevarul lui Dumnezeu iubeste dupa capul lui. Dar Biblia spune ca intotdeauna dragostea frateasca creste prin puterea Cuvantului lui Dumnezeu. Domnul Isus Hristos a zis: „Le-am da cuvintele Tale si atunci ei trebuie sa stea in unitate. Pentru ca, fratii mei, Biblia, e numai pentru mine Biblie? Pentru toti? Nu ma ajuta cuvantul pentru toti. Mie mi-ar fi placut sa ziceti: „E si pentru mine, frate.” Daca Biblia spune: Supuneti-va unul altuia, nu-i zi numai celui din fata ca-i Biblia pentru el. Supune-te si tu in Domnul, ca Biblia in mod egal mi se aplica si mie si Biblia in mod egal ti se aplica tie. Cand spune „supuneti-va unii altora in dragoste”, de ce te uiti numai la unul? Uita-te si la tine si Biblia de ce spune „le-am dat cuvintele Tale ca sa ramana in unitate”? Pentru ca Biblia este indreptarul invataturii sanatoase pentru fiecare dintre noi si in primul rand, Biblia ar trebui sa mi se aplice si ar trebui sa mi-o insusesc. Ajuta-ne, Doamne si binecuvanteaza-ne.

Fratii mei, mai este un lucru care ni-l spune Biblia. Oridecateori tu citesti din Biblie, tu afli un lucru, ca Biblia te invata sa traiesti pentru Imparatia lui Dumnezeu. Va aduceti aminte de acum o duminica? „Harul lui Dumnezeu care ne-a invatat s-o rupem cu paganatatea si cu poftele lumesti, ne invata sa traim in veacul de acum cu cumpatare, evlavie si dreptate, asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Mantuitor.” Cand traiesti potrivit cu Biblia, tu traiesti in asteptare, tu traiesti pentru o imparatie care va sa vina. Eu va intreb pe dvs.: Nu va este usor sa iertati si sa iubiti cand cititi Biblia si aflati ca sunteti straini si calatori? Daca noi suntem straini si calatori, nu ne incurcam cu treburile vietii si iertam usor. Doamne, oricum, eu ma pregatesc pentru intalnirea cu tine.

Biblia este aceea care ne invata sa traim in dragoste frateasca, pentru ca ce spune Biblia este urmatorul lucru: Pentru tine e scris adevarul asta, nu pentru colegul de langa tine si in al doilea rand, Biblia ne pregateste pentru Imparatia care va sa vina. Oameni buni, sa ne fie teama de lucrul acesta, sa nu-l luam cu usurinta. Sa nu luam cu usurinta lucrul asta, pentru ca deseori il luam cu usurinta. Vreti sa va spun un lucru? Eu asa il simt. Pe pamantul acesta, poate de multe ori, in raportul tau cu Dumnezeu, cu viata de rugciune, viata de citire a Cuvantului lui Dumnezeu, viata de lepadare de sine, poate ca nu-i chiar cum ai vrea tu. Dar sa stiti un lucru, Dumnezeu te poate ajuta sa remediezi usor lucrurile acestea. Cine nu se roaga cat trebuie, sa puna mana, sa se roage cat trebuie. Asta poti sa o schimbi acum. Acum, secunda asta poti s-o schimbi. Daca tu vrei sa devii om al rugaciunii, nu trebuie sa-ti ia cinci zile. Acuma, deci, poti sa incepi sa traiesti o viata de rugaciune. Poate ca incepi sa te judeci si spui: N-am mai deschis Sfanta Scriptura. Pai, stai la noapte si citeste pana cand ai citit si simti ca-ti este.. Asta se poate schimba usor in relatia cu Dumnezeu. Poate spui: Nici n-am mai postit. Intra in post de maine si poti schimba lucrul asta.

Dar, ia cearta-te tu cu cineva. Daca moare ala? Cand mai schimbi? Biblia ne avertizeaza, oameni buni, neiertarea este motiv pentru care nu vezi fata lui Dumnezeu. Si chiar daca ai vrea sa-ti ceri iertare, nu ai cand. De aceea, in relatiile dintre noi, paziti-va, ca niciodata nu stiti cand Dumnezeu ne cheama acasa. Si daca ai lasat ceva nerezolvat, tu nu mai ai cum sa le rezolvi. Orice poti schimba, in aceasta seara, daca simti ca ai alunecat si ai o patima care te mistuie, in numele lui Isus poti sa-i pui capat. Dar in relatia cu oamenii, ce n-ai zidit la vreme, ce n-ai rezolvat la vreme, te urmareste. De aceea, eu in numele Domnului Isus Hristos iti spun: Vegheati, fiti atenti, aici, diavolul poate pe multi sa ne pacaleasca. Fratii mei, surorile mele, va explic inca odata. Noi trebuie sa veghem in inima noastra, ca nu cumva fata de un frate de al nostru, fata de un semen de al nostru sa avem o aversiune, pentru ca diavolul e siret si ne alimenteaza mintea cu tot felul de argumente. Oameni buni, dar nu-i lupta lui. E lupta ta.

Tu trebuie sa fii curat inaintea lui Dumnezeu. Tu trebuie sa fii un om care n-ai de impartit nimic cu nimeni. „Sa nu datorati nimic nimanui”, spune Biblia. Ce daca se poarta rau, daca se poara rau, Dumnezeu  o sa-l ajute sa se schimbe. Ce daca e un om care-ti raspunde  ce nu trebuie? E problema lui inaintea lui Dumnezeu. Dar, problema ta e sa nu cumva sa lasi in inima ta vreo samanta care sa incolteasca si mai apoi sa dea un rod care sa nu fie de la Domnul. Paziti-va inima, paziti-va. Domnul Isus Hristos s-a rugat si a zis, in momentele acelea extraordinare cand a vazut ca sunt ucenicii amarati, nu s-a rugat pentru nimic altceva. Erau multe subiecte. Putea sa se roage pentru multe- ‘da-le paine’… Dar, El s-a rugat si a zis: „Doamne, ma rog ca ei sa fie una,” pentru ca asta va fi cea mai mare lupta a bisericii. Asta va fi cea mai mare lupta a vietii si a inimii noastre.

Mare surpriza si n-as dori sa spun asta, mare surpriza vom avea in cer. Dumnezeu ne stie inima. Si noi, care ne uitam si ne iertam usor unii pe altii si avem impresia ca lucrurile sunt asa. Oameni buni, cine are o samanta acolo, care nu-i pusa de Dumnezeu, sa se teama si sa-l roage pe Dumnezeusa il lecuiasca. Nu numai ca sa zici ‘n-am nimic cu el’ sau nu, nu nu, dimpotriva, cand cineva are ceva cu tine, tu sa te duci sa spui: „Dar, eu n-am nimic cu el.” Ba da, sa ai- sa te rogi, ca Dumnezeu din cer sa-l schimbe si sa-i dea puterea sa nu te intinezi cu amaraciune. Ajuta-ne, Doamne si biencuvanteaza-ne.

Orice se poate recupera: rugaciunea, postul, sfintenia, orice. Dar, daca relatiile nu sunt cum trebuie, s-ar putea sa nu mai ai sansa. Ganditi-va la atatea lucruri care se intampla astazi. Acuma, in weekendul acesta am fost la Timisoara si am stat de vorba cu un parinte si cand am terminat, m-a luat special in masina ca sa vorbeasca cu mine. Copilul e de 19 ani. Acum un an de zile a plecat cu masina de acasa, a intrat intr-un tir si a murit pe loc. Stiti ce imi spunea omul acesta, in toata perioada cand vorbea in masina, plangand? Imi spunea: „Ii multumesc lui Dumnezeu de un lucru. Multumesc lui Dumnezeu ca in ziua aceea, in saptamana aceea, cat am vorbit cu copilul meu, in tot timpul am stat de vorba despre Domnul si l-am incurajat. Si in ziua respectiva, cand a plecat, i-am zis: „Tu stii cat te iubesc? Stii ca te iubesc?’ A zis: „Tata, stiu ca ma iubesti.” Mama, ca intotdeauna mama are un clopotel in inima, mama i-a zis: „Asculta-ma, ai grija cum conduci.” La care, el a zis: „Lasa, ca si daca mor, ma duc la Domnul.” La care, tata, om intelept, i-a zis: „Tu, chiar esti pregatit?” La care a zis: „Am zis si eu, asa.” I-a zis: „Sa nu mai zici asa.” Si asa a fost. Asa a fost. Si stiti ce imi spunea omul acela? Zice: „Am asa o multumire in suflet, ca as fi fost distrus ca in ziua respectiva sa ma cert cu el, sau in saptamana respectiva sa nu fiu impacat cu el.” Si ma uitam la el si atunci m-am rugat si am zis: „Doamne, asa e orice om.” Eu stiu pe cati va mai vad din seara asta? Eu stiu cati ma mai vedeti pe mine? Cine poate sa garanteze ca ne mai vedem si maine? Cine poate sa mai garanteze ca noi vom fii maine seara la rugaciune ? Nu poti sa stii. Nu? Acu, se intampla ceva si ai plecat.  De aceea, in seara aceasta sa zicem: Roaga-te Doamne Isuse Hristoase  si mijloceste pentru noi, pentru ca vrem sa fim una.

Ne pacaleste cel rau. Noi avem in inima noastra lucruri care nu sunt rezolvate si ne gasim tot felul de argumente. Ma rog in aceasta seara, ca prin Duhul Sfant a lui Dumnezeu, orice inima sa fie vindecata. Sunt multi oameni amarati. Sunt multi oameni impovarati. Sunt multi oameni care se simt apasati. Sunt multi oameni care sunt tristi, nu din pricina necazurilor. Eu pot sa inteleg necazul. Ce, daca nu mai ai paine pe masa? Nu trebuie sa mergi la Dumnezeu satul. Ce-i daca nu-ti merg lucrurile pamantesti, ca nu trebuie sa te duci la Dumnezeu cu lucrurile pamantesti rezolvate. Dar, cand un om nu se mai impaca cu tine, ti-a rupt inima. Nu mai poti dormi, nu mai poti adormi. Cand te trezesti, ti-e gandul acolo. Cel mai greu e sa fi certat cu cineva.

Sa va spun un lucru in numele Domnului Isus Hristos: Exista in lume oameni care sunt mai buni decat noi la cantat, nu la ce canta. Exista oameni care pot organiza lucruri mai frumoase decat le organizam noi si locuri mai frumoase decat e sala aceasta, dar nimeni n-are ceea ce Dumnezeu ne-a daruit: unul pe altul. Nu-i mai mare bogatie. Cand ma duc la masa la cineva, niciodata nu binecuvantez in mod deosebit, nu ca n-ar fi bine sa binecuvantez mancarea. Nu am uitat niciodata sa spun Domnului „iti multumesc ca mana Ta ma hraneste”. Dar, stiti care-i rugaciunea mea? Multumesc, Doamne, pentru ca am pe cineva langa mine cu care sa mananc. Ca nu-i bogatie mai mare decat aceea de a fi impreuna. Si nu-i comoara mai mare decat in a ne avea unii pe altii. Haideti, in numele Domnului Isus Hristos, sa-l rugam pe Domnul sa ne pazeasca inima, sa ne pazeasca mintea si sa ne iubim unii pe altii. Fratii mei, surorile mele, asta-i biserica lui Dumnezeu.

Intr-o biserica in care oamenii sunt in unitate, nu-i nevoie de nimic altceva, fiindca Duhul Sfant lucreaza. Duhul Sfant duce biserica aceea exact unde trebuie ea si noi sa nu spunem ca n-avem probleme. Daca cineva spune ca n-avem probleme, se minte singur. Sunt probleme, o sa spui: „Nu le-am creat eu.” Posibil. Dar, pazeste-ti inima. Sa nu te intristeze lucrul asta. Sa nu te doboare lucrula cesta, ci, sa ramai credincios lui Dumnezeu. Stiti ce a spus Domnul Isus Hristos? „Tata, ma rog ca ei sa fie una,” cu ochii ridicati spre cer, nu spre om. Nu te ruga cu ochii inspre omul care te-a suparat. Uita-te la cerul lui Dumnezeu ca de acolo vine raspunsul. S-a rugat si a zis: „Ma rog ca ei sa fie una., dupa cum Noi suntem una, pentru ca lumea sa cunoasca ca Eu sunt in Tine, Tu esti in Mine si ca mesajul Meu este adevarat.”

Si a zis un lucru Domnul Isus Hrisos: „Ca ei sa fie una, Eu ma rog- si nu doar sa fie una dupa cum Noi suntem, dar Ma rog sa-i pazesti de cel rau care domneste in lume.  Nu-i lua din lume, dar pazeste-i din lume.” Stiti de ce? Vreti sa stiti care e cel mai mare inamic al relatiilor stricate? V-ati gandit vreodata? Prima data cand cineva, era un heruvim, un inger de lumina, s-a certat, primul conflict care a aparut in cer si relatiile s-au ruinat pentru totdeauna, din ce pricina a aparut? Pentru ca cineav a zis: „Vreau sa fiu mai presus, cu un scaun de domnie mai presus.” Vreti sa va spun care este radacina tuturor relatiilor stricate? Mandria. Si stiti care este pacatul nr. 1 al lumii? Mandria. Stiti ce spun cei doi fii ai lui Zebedei? Vine mama fiilor lui Zebedei si spune: „Unul la stanga si unul la dreapta.” Stiti, de fapt, ce i-a spus Domnul Isus Hristos? Nu va mai ganditi la pozitii, la stanga si la dreapta.  Multumiti-va ca sunteti cu Hristos.”

Cand esti cu Hristos nu te mai gandesti cine-i la stanga, cine-i la dreapta, cine-i in fata, cine-i in spate. Cand esti cu Hristos, nu te mai intereseaza pozitia, bine e ca esti cu Hristos. Pe mine ce ma intereseaza unde ma aseaza Domnul in cer, numai sa fiu cu Hristos in cer,Sa fiu cu Hristos pe pamant, e totul. Asta e o gandire fireasca. El le-a spus: „Vedeti ca fii oamenilor acestora, imparatii lumiigandesc in felul asta: cine-i la stanga, cine-i la dreapta, cine-i primul, cine-i al doilea, cine-i al treilea. Dar intre voi, spune El, sa nu fie asa. Cel care vrea sa fie mai mare este robul tuturor. Sa priviti la cei de langa voi mai presus decat voi insiva. Asta spune Dumnezeu.

(Pana la minutul 22:03, mai sunt aprox 25 de min din mesaj)

VIDEO by Prodocens Media

Ce e NOU a PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: