Nelu Brie – Problema drogurilor, frati si surori, in curand o sa fie si pe cararea noastra…

Photo credit afm.mb.ca

…trebuie sa bagam de seama  ca Isus Hristos este Domn si peste familiile noastre. Doreste sa fie Domn peste familiile noastre. Acestui barbat necajit, [indracitul din Marcu 5] Isus i-a zis, dupa ce l-a tamaduit: „Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine.” 20 El a plecat şi a început să vestească prin Decapole tot ce-i făcuse Isus. Şi toţi se minunau. Permite-mi sa pun intrebarea: este Isus si Domn peste familia ta? Cheama-L!

Daca Isus este Domn in tine, daca apartii Domnului Isus, in tine a venit o prezenta, o putere. In tine locuieste Dumnezeu, frate, sora. Si in momentul in care te-ai dus in casa ta, in familia ta, acea prezenta Dumnezeiasca din tine trebuie sa se reverse in familia ta, chiar daca nici unul din casa nu este intors la credinta.

Prezenta ta in casa aceea, in familia aceea, faptul ca esti parte, esti madular a acelei case, a familiei tale, esti mama, esti tata, fiu sau parinte, bunic- prezenta lui Dumnezeu din tine sa se reverse in casa ta. Cum a zis Pavel, cand a vorbit despre sotii credinciosi care au soti necredinciosi. Cei necredinciosi sunt sfintiti prin frati. Copiii lor sunt sfintiti prin frati. Adica, se intampla ceva acolo, spiritual. E o revarsare a prezentei lui Dumnezeu, a binecuvantarii lui Dumnezeu. E o revarsare a domniei, o exprimare a domniei lui Isus. Isus e Domn! Apoi, daca se intampla sa fii cap de familie si sa fii crestin, autoritatea este si mai mare. Si ea trebuie sa fie exprimata in numele Aceluia care a potolit furtuna si a scos demonii. Isus e Domn, slavit sa fie numele Lui!

Photo credit www.ziuanews.ro

Eu cunosc o intamplare pe care mi-a relatat-o un apropiat, un prieten pastor. In biserica in care slujeste s-a confruntat cu o situatie foarte complicata. Unul dintre copiii dintr-o familie, baiat la 16-17 ani, incet, incet, a alunecat, s-a dus in lume. Si a fost prins in cursa consumului de droguri si a comercializarii drogurilor. Era folosit de traficantii de droguri ca sa vanda droguri.

Problema asta, frati si surori, in curand o sa fie si pe cararea noastra. Deja, in liceele si facultatile, scolile din Romania, au aparut aceste probleme. Sa fim foarte atenti. In America, cine a fost si stie, e o problema mare de tot. Ei, baiatul, copilul drag, nascut din parinti credinciosi, adus la binecuvantare a fost smuls, facut traficant de droguri. Nu-l mai scapau, nu-l mai lasau. Fura din casa ca sa-si cumpere droguri. Si daca facea pret bun, primea doza pe gratis, daca vindea mai departe.

Familia necajita a venit la fratele pastor sa ceara sprijin. S-au rugat, au postit si i-a invatat sa faca ceva: „Invita pe acesti traficanti,” pe care-i stia, erau in anturajul, cercul copilului lor, „invita-i la o cina.”

I-a invitat la o cina. Au fost cinci la numar: hotarati, ingamfati, stapani pe situatie si imposibil de a fi dovediti. Au venit la masa, au mancat, si dupa ce au mancat, tatal, asa cum a fost invatat din Cuvant, a spus: „Domnilor, v-am invitat cu o mare rugaminte. Lasati-l in pace pe baiatul nostru. Noi va respectam. Faceti ce vreti voi, este treaba voastra. Nu ne amestecam in problemele voastre, dar am rugaminte arzatoare: lasati-l in pace pe baiatul nostru.”
Au ris: „Ce treaba avem noi cu baiatul tau..”
Au ris, asa, batojocoritor.
La care, tatal le-a spus: „Eu totusi insist, lasati-l in pace pe baiatul nostru.”

Si n-au vrut. Au batjocorit. Si, la despartire, cum a fost invatat, acel tata a spus: „Daca asa sta treaba, atunci, in numele Domnului Isus, care este Domnul familiei mele, se va intalni cu voi judecata lui Dumnezeu. Isus este Domnul copilului meu, daca nu vreti sa-l lasati in pace, Domnul meu imi va apara casa. Treaba voastra.”

Au plecat razand: „Mai vedem noi,” au zis ei.  Peste doua luni, in aceeasi zi, toti 5 au fost impuscati. Sigur ca nu dorim moartea pacatosului, dar cateodata, Dumnezeu care-i Domn intervine si ia viata acelora care se intersecteaza cu interesele Imparatiei Sale.

Isus e Domn. Daca e Domn in inima ta, peste trecutul tau, se rasfrange Domnia Sa si peste casa ta. Nu mai sta, temandu-te de ziua de maine, de circumstante pe care nu le poti controla, de imprejurari napraznice care pot sa se abata asupra casei tale. Isus e cu tine in casa ta, e Domnul tau. Trebuie sa te bucuri de asta si sa te odihnesti in asta si sa lasi sa se reverse aceasta binecuvantare a prezentei lui Dumnezeu in casa ta, peste copiii tai. Si cand pleaca la scoala sau la munca, sau in calatorie, sa pui peste ei numele Domnului. Si oriunde se vor duce, cu ei e Dumnezeu. Amin!

Extras din predica rostita 22 Februarie 2015 la Biserica Emanuel Sibiu.

Va urma (pe maine) predica integrala in scris…

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

6 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Problema drogurilor.. in curand si pe cararea noastra | Neclintit.com
 2. elisa
  feb. 23, 2015 @ 14:42:37

  foarte gresit..pe cararea noastra..
  .imi place fr Nelu Brie, l am si cunoscut,
  am fost la Sibiu la dansul la biserica;
  e un om a lui Dumnezeu minunat!
  dar aici se exprima cam …nu stiu cum sa spun;
  pe cararea noastra ..care este calea Domnului aceste accidente sunt
  numai ispite de care trebuie sa ne ferim….
  in curand si pe cararea noastra e ca si o invitatie..mda, cred ca e greseala de exprimare. :((

  • rodi
   feb. 23, 2015 @ 14:55:06

   Sora Elisa,
   desi oricine poate sa greseasca……eu totusi nu cred ca fratele Nelu Brie ar fi facut o greseala prin modul de exprimare, pentru ca este profesor si urmarindu-i multe predici, cred ca isi alege cuvintele cu precizie. In intelesul meu, cred ca vorbeste aici despre cararea vietii noastre, carare pe care vor veni aceste ispite si biserica va trece printr-un asemenea necaz cand se va intampla asta.
   Cum se va intampla? Cum scrie in Psalmul 119:9 Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău.
   Psalmul 119:9 denota caci cararea vietii noastre poate sa devina altfel decat curata.
   Si daca nu isi va tine [cineva] curata cararea, pe acea carare va veni problema drogurilor. Si apoi, cand va veni la tineri, deja problema drogurilor a intersectat sau a intrat si pe cararea bisericii (asa am inteles eu referinta).

   Multa pace si multe binecuvantari in Domnul!

 3. Trackback: PAGINA – Nelu Brie Predici | agnus dei - english + romanian blog
 4. dininimapentrutine
  feb. 24, 2015 @ 01:36:58

  Reblogged this on pastor ciprian barsan .

 5. Trackback: Crestinii si prafurile halucinogene | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: