Nelu Brie – Cine este Isus ? Cine este Acesta ? 22 Februarie 2015

Jesus

Photo credit www.jesusislord.org

TEXT Marcu 5:1-20

1 Au ajuns pe celălalt ţărm al mării, în ţinutul gadarenilor.
2 Când a ieşit Isus din corabie, L-a întâmpinat îndată un om care ieşea din morminte, stăpânit de un duh necurat.
3 Omul acesta îşi avea locuinţa în morminte, şi nimeni nu mai putea să-l ţină legat, nici chiar cu un lanţ.
4 Căci de multe ori fusese legat cu picioarele în obezi şi cu cătuşe la mâini, dar rupsese cătuşele şi sfărâmase obezile, şi nimeni nu-l putea domoli.
5 Totdeauna, zi şi noapte, stătea în morminte şi pe munţi, ţipând şi tăindu-se cu pietre.
6 Când a văzut pe Isus de departe, a alergat, I s-a închinat
7 şi a strigat cu glas tare: „Ce am eu a face cu Tine, Isuse, Fiul Dumnezeului celui Preaînalt? Te jur în Numele lui Dumnezeu, să nu mă chinuieşti!”
8 Căci Isus îi zicea: „Duh necurat, ieşi afară din omul acesta!”
9 „Care-ţi este numele?”, l-a întrebat Isus. „Numele meu este „legiune”, a răspuns el, „pentru că suntem mulţi.”
10 Şi Îl ruga stăruitor să nu-i trimită afară din ţinutul acela.
11 Acolo, lângă munte, era o turmă mare de porci care păşteau.
12 Şi dracii L-au rugat şi au zis: „Trimite-ne în porcii aceia, ca să intrăm în ei.”
13 Isus le-a dat voie. Şi duhurile necurate au ieşit şi au intrat în porci; şi turma s-a repezit de pe râpă în mare: erau aproape două mii, şi s-au înecat în mare.
14 Porcarii au fugit şi au dat de ştire în cetate şi prin satele vecine. Oamenii au ieşit să vadă ce s-a întâmplat.
15 Au venit la Isus, şi iată pe cel ce fusese îndrăcit şi avusese legiunea de draci, şezând jos îmbrăcat şi întreg la minte; şi s-au înspăimântat.
16 Cei ce văzuseră cele întâmplate le-au povestit tot ce se petrecuse cu cel îndrăcit şi cu porcii.
17 Atunci au început să roage pe Isus să plece din ţinutul lor.
18 Pe când Se suia El în corabie, omul care fusese îndrăcit Îl ruga să-l lase să rămână cu El.
19 Isus nu i-a dat voie, ci i-a zis: „Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine.”
20 El a plecat şi a început să vestească prin Decapole tot ce-i făcuse Isus. Şi toţi se minunau.

Nelu Brie aE posibil, ca si ucenicii, sa cunoastem la aceasta multe raspunsuri. Ucenicii au putut raspunde la intrebarea „Cine este Isus” cu multe afirmatii, dar experienta noua, revelatia noua, minunea lui Dumnezeu descoperita in acea zi,  i-a adus in circumstanta nestiuta si nebanuita de ei, de a privi cu uimire si inspaimantare  inspre Isus si de a nu mai putea altceva sa spuna, decat: „Cine este acesta, de Il asculta si vantul si marea?” Sfanta Scriptura declara ca Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu. Asa este scris. Si demonii, legiunea de demoni L-au recunoscut.

Este uluitor si in acelasi timp tulburator sa observam ca  persoana demonizata, manata cu putere de acea legiune de demoni care stapanea, care locuia in el, l-a adus pe acest barbat in fata lui Isus si Cuvantul ne spune ca a alergat si I s-a inchinat. Iata ce au facut demonii, dar n-au facut-o cu gand bun. Ei au vrut sa evite exorcizarea. N-au putut, pentru ca Isus este Fiul lui Dumnezeu si El nu cere parerea demonilor. El, Domnul Isus este Dumnezeul adevarat. Scriptura declara ca El e Dumnezeul adevarat si viata vesnica. Toma i s-a inchinat cu cuvintele ‘Domnul meusi Dumnezeul meu’. Isus este declarat ca fiind Domn. Ap. Pavel aduce cuvintele prin care arata ca Dumnezeu i-a dat un nume care este mai pe sus de orice nume, pentru ca in numele lui Isus sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant si orice limba sa marturiseasca spre slava lui Dumnezeu, ca Isus Hristos este Domnul.

De asemenea, Scriptura declara ca Isus Hristos este Mantuitorul. Ioan, in ep. 1 Ioan, face declaratia: „Dumnezeu a trimis in lume pe Fiul Sau ca sa fie Mantuitorul lumii.” Privita in general, intrebarea ‘cine este Isus’, raspunsurile sunt acestea, patru la numar:

  1. Fiul lui Dumnezeu
  2. Dumnezeu adevarat
  3. Domn
  4. Mantuitor

Asa Il marturisim, asa Il recunoastem si Il urmam. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne binecuvanteze.

Privita insa intrebarea aceasta in detaliu, adus raspunsul in domeniul experientei noastre personale si a vietii de zi cu zi, raspunsul la intrebarea ‘cine este Isus’ se nuanteaza, se adanceste. Devine personal, iti incalzeste inima. Te umple de bucurie. Te incarca de speranta, de curaj. Spulbera frica, indoielile, temerile. Si mergi inainte hotarat, stiind cu cine te-ai intovarasit si pe cine urmezi. Cine este Isus? Sau ca sa pun altfel intrebarea:

Cine este Isus pentru tine?

Cine este Isus, obiectiv vorbind, am aflat: Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeul adevarat, Domnul si Mantuitorul. Dar, cine este Domnul Isus pentru tine? Ti-a facut ceva? El e viu, e activ, e prezent. E prezent in chip real printre noi,  in viata noastra de zi cu zi, la biserica sau in viata de acasa sau de la scoala. Ocupa toate spatiile, prezent pretutindeni, Atotputernic, numele Lui sa fie binecuvantat. Dar, cine este Isus pentru tine? In ce ma priveste si cred ca in ceea ce ne priveste pe cei mai multi, daca nu pe toti, Domnul Isus inseamna mult mai mult decat aceste adevaruri obiective si pe care le-am declarat ca introducere.

Isus este Domn peste trecutul nostru pacatos

Am putea spune, intai de toate ca Isus este Domn peste trecutul nostru pacatos. El este Domn peste trecutul nostru. Nu stiu un gand, cand ma gandesc la trecut, mai linistitor decat gandul ca Isus Hristos acopera in domnia Sa, in puterea Sa, trecutul nostru. Toti oamenii au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. Dvs. ati pacatuit? Ce ne facem cu faptele care le-am facut in neascultare de Dumnezeu? Ce facem cu acea comoara de manie pe care ne-am adunat-o, comitand faradelege fata de Dumnezeu? Ne asteapta ziua judecatii. Ne vom infatisa inaintea Creatorului si Dumnezeu ne va cere socoteala, pana si pentru orice cuvant nefolositor pe care-l vom fii rostit vreodata. Ce facem cu acest trecut?

Luter era apasat de trecutul sau. Il mustra constiinta, simtea povara pacatelor. Tanjea dupa pace si dupa libertate. Si a gasit-o crezand in Isus, in jertfa Sa, in iertarea, in curatirea care vine din sangele Domnului Isus Hristos. Si dupa ce si-a linistit inima, duhul, bucranduse, odihninduse in acest dar a lui Dumnezeu, ispititorul, diavolul, a venit si l-a tulburat in constiinta, sugerandu-i cu indoiala ca nu-i asa. Luter a luat un petec de hartie si cu pana, era intr-o chilie, intr-un castel, in Germania,  si a scris pacatele pe foaia aceea asa cum ii veneau in minte. Din nou, le-a vazut in fata. Nu le putea controla. Le-a facut candva, acuma, erau in fata. Era trecutul sau pacatos, pe care a fost in stare sa-l infiinteze, dar nu mai in stare sa-l desfiinteze. Acuzatorul a zis: „Te duci in iad din cauza asta.” Luter a luat pana si in diagonala a tras peste foaie si a scris: Sangele lui Isus Hristos ma curateste de orice pacat. Luter marturiseste mai tarziu ca ispititorul a sugerat indoiala: „Nu-i asa!” Si atunci, suparat, omul lui Dumnezeu a luat calimara si a a dat cu calimara dupa gandul ala. Acolo ar fi o pata de cerneala care ar avea aceasta poveste, pe zid.

Isus este Domn peste trecutul nostru. El a murit pe cruce pentru pacatele noastre. Daca cineva ne intreaba ‘cine este Isus’, vom raspunde: Isus este acela care m-a iertat. Este acela care m-a curatit. E acela care m-a eliberat de puterea pacatului. Mi-a iertat vina, m-a izbavit de mania viitoare. E acela care m-a mantuit. E Domnul meu. Slavit sa fie numele Lui in veci!

Isus este Domn peste sufletele noastre

Cine este Domnul Isus? Cine este Domnul Isus pentru tine? Vom continua spunand ca: Isus este Domn peste sufletele noastre. El nu este Domn doar peste trecutul nostru. Acopera prin puterea si prin domnia Sa, prin autoritatea Sa trecutul nostru. Il asigura. Tine acoperite in temnita sau cum am zice, intr-o (nici nu stiu cum sa-mi inchipui mai bine), in uitare, pacatele noastre si sta acolo mijlocind pentru noi. El gireaza, e chezasul, cum scrie in epistola catre Evrei, a mantuirii noastre. El este Domn si peste fiintele noastre. Asta se leaga de prezent.

Am citit aici despre o persoana care era stapanita de duhuri rele, o fiinta nenorocita. Ce un om! Si cum o fi fost omul acesta, despre cae citim aici ca a fost legat cu lanturi, ca sa poata fi domolit si nu se putea. Facea ce facea si capata duhul, demonii aia din el, o forta asa de mare, fizica, incat rupea catusele. Sfarama obezile si nimeni nu-l putea domoli, spune acest text. Omul asta avea familie. Isus i-a zis, dupa ce l-a vindecat: „Du-te acasa la ai tai.” Cum a ajuns el in starea asta, nu stim. Nu-i scris. Demonii, duhurile au puterea de a patrunde corpurile. Cum am vorbit noi odata, asta-i natura lor. Natura a spiritului, a duhului. Patrunde materia, cum lumina patrunde aerul. Asa, duhurile patrund corpurile. Ce s-a intamplat, ca s-au adunat aici, ca-s o legiune. 6.000 daca sa ne gandim la legiunea romana, mai ales ca Evanghelia dupa Marcu foloseste terminologia aceasta. Sa vina un drac sa fie intr-un om, ce-ai face? Dar 6.000 sa fie intr-un om? O legiune. Omul acela, in celulele lui, in oasele lui, in venele lui, in neuronii lui, in tot ce era corpul lui, numai demoni, draci. Un om nenorocit. Isus se inatlneste cu asemenea om si-l face liber. Il dezleaga, goneste demonii. Ei pleaca, omul ramane si ce frumos cuvant. Este extraordinar, zice asa: „Au venit la Isus si iata pe cel ce fusese indracit si avusese legiunea de draci, sezand jos, imbracat si intreg la minte.”

Asta face Isus in viata aceluia in care se aseaza. Vindeca, elibereaza, reda demnitatea pierduta. Umple cu bucurie, da minte sanatoasa, judecata sanatoasa, comportament normal. Isus este Domn peste suflet.  Dar, da-mi voie sa intreb: Este Isus Domn in tine? Biblia ne invata ca Isus, inviat fiind, e prezent pretutindeni. Si El, Dumnezeu fiind, are puterea de-a intra in corpuri. Noi oamenii, nu putem, ne invecinam. Salutam, atat. Dar Isus intra. Duhul Sfant intra. Candva, la barbatul asta nenorocit, dracii erau in El. Acum se schimba treaba. Isus se face Domn peste fiinta lui. Si de aici, o schimbare  si un dor si o dorinta arzatoare la acest om. „Vreau si eu sa merg cu Tine,” adica dorea sa intre in scoala lui Isus. Sa fie ucenic a lui Isus impreuna cu cei care-L urmau zi de zi. Isus ia incredintat  o misiune. Isus nu-i refuza sa fie credincios. Nu asa sa inteleaga cineva. Isus, cand nu i-a dat voie sa vina dupa El, ii refuza tovarasia in anturajul Lui in scopul unei misiuni: „Du-te acasa la ai tai si povestestele tot ce ti-a facut Domnul si cum a avut mila de tine.” A ramas misionar, dar cu Isus.

Domnul Isus este Domn peste suflete. Acuma, da-mi voie sa intreb: este Isus Domn peste sufletul tau? Ascultati-ma bine, Isus nu se face Domn, nici intr-un suflet, daca sufletul acela  nu-L accepta in mod constient, nu se face Domn cu de-a sila, ca demonul despre care am citit. Gaseste o fisura, amageste, creeaza circumstanta, preseaza, vine si se face acolo sef si distruge viata aceea. Si mai cheama cu el si pe altii, ca soarta omului sa devina si mai nenorocita. L-au adus in aceasta situatie, ca omul dormea prin pesteri, prin morminte, se taia cu pietre, tipa. Se tara in pustie. Asa zice aici, tainduse cu pietre. Era in pustiu. Un om nenorocit. Isus, cand vine la cineva in inima, vine daca este invitat. Si atunci, daca punem intrebarea ‘locuieste Isus in inima ta’? Va trebuie sa gasesti, oare, ai avut un moment in care L-ai chemat? Ai avut un moment in care ai zis: „Doamne Isuse, primeste-ma si pe mine si vino in viata mea si locuieste in mine. Scapa-ma de rele, vindeca-ma de pacate, elibereaza-ma de rautatile lumii care cateodata se cuibaresc invizibil. Biblia ne arata ca sunt oameni normali, in viata de zi cu zi, dar in care locuiesc draci. Si numai in momente, in momente ciudate, in momente  de circumstanta se exprima. Altfel, par oameni normali. Dar Hitler, ce ziceti, a fost? Cine putea sa faca ce-a facut ala, daca nu era un duh demonic peste el? Si altfel, era un om foarte inteligent. Ce vreau sa subliniez  este ca Isus este Domn si trebuie sa fie Domn peste trecutul tau si sa devina Domn al sufletului tau. Dar, va fi Domn al sufletului tau cand Il vei chema in mod constient. In seara aceasta este o buna ocazie . El spune: „Iata, eu stau la usa si bat. Daca cineva aude glasul Meu si va deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el si el cu Mine.”

Isus Hristos este Domn peste familiile noastre

Photo credit

Mai trebuie sa bagam de seama  ca Isus Hristos este Domn si peste familiile noastre. Doreste sa fie Domn peste familiile noastre. Acestui barbat necajit, Isus i-a zis, dupa ce l-a tamaduit: „Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine.” 20 El a plecat şi a început să vestească prin Decapole tot ce-i făcuse Isus. Şi toţi se minunau. Permite-mi sa pun intrebarea: este Isus si Domn peste familia ta? Cheama-L! Daca Isus este Domn in tine, daca apartii Domnului Isus, in tine a venit o prezenta, o putere. In tine locuieste Dumnezeu, frate, sora. Si in momentul in care te-ai dus in casa ta, in familia ta, acea prezenta Dumnezeiasca din tine trebuie sa se reverse in familia ta, chiar daca nici unul din casa nu este intors la credinta.

Prezenta ta in casa aceea, in familia aceea, faptul ca esti parte, esti madular a acelei case, a familiei tale, esti mama, esti tata, fiu sau parinte, bunic- prezenta lui Dumnezeu din tine sa se reverse in casa ta. Cum a zis Pavel, cand a vorbit despre sotii credinciosi care au soti necredinciosi. Cei necredinciosi sunt sfintiti prin frati. Copiii lor sunt sfintiti prin frati. Adica, se intampla ceva acolo, spiritual. E o revarsare a prezentei lui Dumnezeu, a biencuvantarii lui Dumnezeu. E o revarsare a domniei, o exprimare a domniei lui Isus. Isus e Domn! Apoi, daca se intampla sa fii cap de familie si sa fii crestin, autoritatea este si mai mare. Si ea trebuie sa fie exprimata in numele Aceluia care a potolit furtuna si a scos demonii. Isus e Domn, slavit sa fie numele Lui!

Eu cunosc o intamplare pe care mi-a relatat-o un apropiat, un prieten pastor. In biserica in care slujeste s-a confruntat cu o situatie foarte complicata. Unul dintre copiii dintr-o familie, baiat la 16-17 ani, incet, incet, a alunecat, s-a dus in lume. Si a fost prins in cursa consumului de droguri si a comercializarii drogurilor. Era folosit de traficantii de droguri ca sa vanda droguri. Problema asta, frati si surori, in curand o sa fie si pe cararea noastra. Deja, in liceele si facultatile, scolile din Romania au aparut aceste probleme. Sa fim foarte atenti. In America, cine a fost si stie, e o problema mare de tot. Ei, baiaul, copilul drag, nascut din parinti credinciosi, adus la binecuvantare a fost smuls, facut traficant de droguri. Nu-l mai scapau, nu-l mai lasau. Fura din casa ca sa-si cumpere droguri. Si daca facea pret bun, primea doza pe gratis, daca vindea mai departe.

Familia necajita a venit la fratele pastor sa ceara sprijin. S-au rugat, au postit si i-a invatat sa faca ceva: „Invita pe acesti traficanti,” pe care-i stia, erau in anturajul, cercul copilului lor, „invita-i la o cina.” I-a invitat la o cina. Au fost cinci la numar: hotarati, ingamfati, stapani pe situatie si imposibil de a fi dovediti. Au venit la masa, au mancat, si dupa ce au mancat, tatal, asa cum a fost invatat din Cuvant, a spus: „Domnilor, v-am invitat cu o mare rugaminte. Lasati-l in pace pe baiatul nostru. Noi va respectam. Faceti ce vreti voi, este treaba voastra. Nu ne amestecam in problemele voastre, dar am rugaminte arzatoare: lasati-l in pace pe baiatul nostru.” Au ris: „Ce treaba avem noi cu baiatul tau..” Au ris asa, batojocoritor. La care, tatal le-a spus: „Eu totusi insist, lasati-l in pace pe baiatul nostru.” Si n-au vrut. Au batjocorit. Si, la despartire, cum a fost invatat, acel tata a spus: „Daca asa sta treaba, atunci, in numele Domnului Isus, care este Domnul familiei mele, se va intalni cu voi judecata lui Dumnezeu. Isus este Domnul copilului meu, daca nu vreti sa-l lasati in pace, Domnul meu imi va apara casa. Treaba voastra.” Au plecat razand: „Mai vedem noi,” au zis ei.  Peste doua luni, in aceeasi zi, toti 5 au fost impuscati. Sigur ca nu dorim moartea pacatosului, dar cateodata, Dumnezeu care-i Domn intervine si ia viata acelora care se intersecteaza cu interesele Imparatiei Sale.  Intr-o noapte, armata asiriana a omorat 185.000. Isus e Domn. Daca e Domn in inima ta, peste trecutul tau, se rasfrange Domnia Sa si peste casa ta. Nu mai sta, temandu-te de ziua de maine, de circumstante pe care nu le poti controla, de imprejurari napraznice care pot sa se abata asupra casei tale. Isus e cu tine in casa ta, e Domnul tau. Trebuie sa te bucuri de asta si sa te odihnesti in asta si sa lasi sa se reverse aceasta binecuvantare a prezentei lui Dumnezeu in casa ta, peste copiii tai. Si cand pleaca la scoala sau la munca, sau in calatorie, sa pui peste ei numele Domnului. Si oriunde se vor duce, cu ei e Dumnezeu. Amin!

Photo credit

Photo credit berrymeadchurch.com

Isus e Domn peste crizele vietii

Aici gasim, in urmatorul pasaj, sunt relatate doua crize teribile: boala si moartea. Moartea fiicei lui Iair. Boala femeii cu hemoragie. Doua imprejurari care au pus in evidenta doua tragedii, drame. Un tata si-a pierdut fiica. O femeie si-a pierdut averea pe la doctori. Nu mai avea ce sa cheltuie pentru a-si imbunatati sanatatea. Scrie in Biblie: „Ea suferise mult de la multi doctori, cheltuise tot ce avea si nu simtise nici o usurare. Ba, inca era si mai rau.” S-a apropiat de Isus. S-a strecurat prin multime, discre, sfioasa, s-a atins de haina Lui si hemoragia s-a sfarsit. A simit cum in corpul ei a intrat o putere. A simtit cum izvorul sangelui a secat. A simtit revigorare. Asa ne spune Cuvantul, ca a simtit in tot trupul ei ca s-a tamaduit de boala. Stiti de ce? Isus e Domn. E Domn. E Domn peste crizele vietii.

Frati si surori, e la fel de real ca si in vremea de atunci. Eu cred cu toata convingerea un adevar. Daca Domnul Isus a facut in trecut pentru cineva, ceva, El poate oricand in prezent sa faca acelasi lucru pentru oricine Il crede pe Cuvant. Daca El in trecut a facut cuiva un bine, El poate sa repete acel bine si sa-l dea mai departe  oricarui om, din orice generatie si din orice loc ar fi el. In orice tara ar trai el. Isus e Domn peste crizele vietii, peste painea noastra. Nu ne lasa, e cu noi. Slavit sa fie numele Lui cel sfant.

M-am uitat in dupa masa acestei zile la cateva texte din Biblie, mi-au placut asa de mult si m-au imbarbatat. Psalmul 37:23-27. Sa ne uitam la acest text, sa-l punem in inima. E asa incurajare in el-

3 Domnul întăreşte paşii omului, când Îi place calea lui;
24 dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână.
25 Am fost tânăr, şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea.
26 Ci el întotdeauna este milos şi dă cu împrumut; şi urmaşii lui sunt binecuvântaţi.

Oare de ce? Pentru ca omul acela neprehanit si-a pus viata in mana lui Dumnezeu, in mana lui Isus. Trecutul sau pacatos a fost acoperit, justificat in jertfa Domnului Isus. L-a chemat pe Isus si e Domn in viata lui. Si domnia lui Isus din viata lui a revarsat-o in casa lui, in familia lui, peste urmasii lui, peste copiii lui. Si de-acuma e un om binecuvantat si e Dumnezeu cu el.  Nu se teme nici de sageata care zzboara zilnic, nici de ciuma care bantuie noaptea. O mie sa cada alaturi de el, pe el nu-l va atinge. Este copilul lui Dumnezeu. Dumnezeu il protejeaza. Si daca va ingadui sa vina peste el necaz, el primeste necazul ala ca de la Domnul si se bucura ca este Dumnezeu cu el in necazurile lui. Stie ca in Imparatia lui Dumnezeu intram prin necazuri, dar nu se teme, pentru ca se stie protejat de Dumnezeu, pazit de puterea lui Dumnezeu. Isus este Domn

Daca este sa vorbim despre aceasta componenta- Cine este Isus? Este Domn in mijlocul crizelor vietii. El controleaza circumstantele, nu, nu, nu oamenii. Oamenii exprima. Pana la urma exista Dumnezeu, care are ultimul cuvant. Are ultimul cuvant. Si cand e vorba de paine, cand e vorba de locul de munca si cand este vorba de scoala, cand e vorba de calatorie, si cand e vorba de sanatate, cand e vorba de boala, cand e vorba de copii, de familie, de intelegere, Isus e DOMN. Si de-l chemi, lucreaza. E viu. Slavit sa fie numele Lui. Frati si surori, va chem sa avem aceasta credinta in el. Avem pe cine ne bizui. Slavit sa fie numele Sau.

  • Psalmul 125:2 -un cuvant asa de frumos –  Cum este înconjurat Ierusalimul de munţi, aşa înconjoară Domnul pe poporul Său, de acum şi până în veac. 
  • Proverbe 18:10 – Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost.
  • Psalmul 34:7 – Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. 

El e Domn peste circumstantele vietii, nu trebuie sa te temi. Isus este Domn. De n-ar fi fost Domnul de partea noastra, spunea Psalmistul, sa spuna acum Israelul. Cand s-au ridicat vrajmasii si ne-ar fi luat in dintii lor si ne-ar fi prapadit, de n-ar fi fost Domnul de partea noastra, nimic n-ar mai fi ramas. Dar, numele Lui sa fie slavit, ca a fost de partea noastra, este de partea noastra si ne insoteste. Dar ramane intrebarea: Cine este Isus pentru tine? Este El Domnul tau? Ti-ai predat viata in mana Lui? L-ai chemat sa locuiasca in sufletul tau, in casa ta? L-ai marturisit? Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare, sa ne binecuvanteze.

Isus este Domn peste viitorul nostru

Ultimul gand pe care l-as sublinia in seara aceasta, Isus este Domn peste viitorul nostru. El e Domn peste trecut. El e Domn peste prezent, cu tot ce inseamna prezentul: painea mea, sanatatea mea, familia mea, incercarile mele, temerile pe care le am, bucuriile, necazurile. E Domn in prezent, cu tot ce ar insemna prezentul. E Domn. Dar, e Domn si peste viitor. El, ne spune Scriptura, ca s-a gandit la noi si ne da un viitor si o nadejde. Profetul Ieremia anunata acest cuvant, valabil pentru toti cei care sunt tematori de Dumnezeu, Ieremia 29:11 – Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Un cuvant care te incarca de speranta. Asta-i speranta copiilor lui Dumnezeu. Isus este Domn.

Avem in fata zilele de maine. Se anunta vemuri grele, cum am auzit si prin cuvant profetic. Si ce daca? Sa vina. Noi ne bizuim pe Domnul nostru. Daca El vrea sa traim, traim. Daca El vrea sa murim, dar ce, peste 50 de ani nu o sa fim morti? Mare lucru daca murim mai de vreme. Isus e Domnul nostru. O sa vina razboi. Si ce daca vine razboi? Ne vom ruga pentru pace. Si daca va ingadui Dumnezeu sa fie razboi, e problema Lui. El este Domnul nostru si in vreme de razboi si protectorul nostru  si in vreme de restriste. Va fi binecuvantare, va fi paine, slavit sa fie Domnul! Va fi lipsa, va fi greu, o sa fie mai putina paine, va fi franta painea, nu ne place asta. Dar Isus, tot Domnul nostru va ramane. Si cuvantul ca El ne va purta de grija e valabil si-n vremuri grele, nu numai in vremuri bune. Este Domnul nostru.

Asa, am vazut pe la oameni un soi de ingrijorare, ca ce se intampla, cum o fi cu lumea, in grijorari de soiul acesta. Ce-o fii cu copiii astia? O mamica se pregatea sa nasca, in lumea asta vine copilul asta al meu; atata tulburare in Rusia, incolo, se aude nu stiu ce, tot soiul… Fii pe pace. Isus e Domn. E Domn, slavit sa fie numele Lui. Daca este sa vina nenorocirea, nu trebuie sa vina razboiul din Est pe noi. Pe noi, Dumnezeu ne-a tinut in fiinta oana acum. Si ne va tine si de aici inainte, cat va fi voia Lui. Cum spunea Filip D.  in misiune, vroia sa vorbeasca unui trib de africani, pusi pe rele si pe razunare. Auzise cum macelarise crud misionarii care au mers dinainte si a zis: „Ma duc si eu, poate pe mine ma primesc. Tovarasii lui au zis: „Nu te du, ca ti-au pregatit o ambuscada si o sa fie rau de tot. La care, omul lui Dumnezeu a raspuns: „Si, ce-mi pot ei face? Domnul meu este Isus si sunt nemuritor pana imi sfarsesc lucrarea.” Si s-a dus. A marturisit pe Domnul si Dumnezeu a schimbat inima unor oameni.

In final, copilul lui Dumnezeu traieste cu aceasta credinta in sufletul lui. Isus este Domn. In viata avem de alergat. Si maine ne asteapta o zi. Sa ne punem la inima acest cuvant, frati si surori. Si asa, daca ar fi sa reformulam toata invatatura acestei seri, as rezuma-o la un verset:

Şi cel neprihănit va trăi prin credinţă; Evrei 10:38

Isus este Domn! Slavit sa fie Numele Lui!

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

PAGINA Nelu Brie PREDICI

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: