Statul Islamic A Rapit Peste 150 De Crestini din Nord-Estul Siriei

Update 27 februarie 2015

Statul Islamic A Rapit Peste 350 De Crestini

si numarul tot creste…

Siria crestini rapiti

Dintre cei 3,000 de crestini care au scapat cu viata din Nord-Estul Siriei. Photo credit www.independent.com.mt

Citeste un update – Siria Confirma Ca Doua Sute De Crestini Au Fost Rapiti De ISIS

UPDATE nr. 2 – (26 feb. ) 220 de crestini au fost rapiti, in total ISIS a luat 250 de ostateci in Februarie. – http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/02/26/syria-christians-abducted-isil/24043301/

Update nr. 3 (27 feb. 10 EST) – Mission News Network raporteaza ca sunt 350 de crestini asirieni rapiti de ISIS! https://www.mnnonline.org/news/isis-attacks-scores-of-christians-held-hostage/

ISIS captura youtube

ISIS captura youtube

Nota ed. – Ne rugam ca Dumnezeu, in mila Sa, sa fie alaturi de acesti credinciosi care inca vorbesc in limba Aramaica, limba antica, care a vorbit-o si Domnul Isus, cu mai bine de 2,000 de ani in urma. ISIS nu a confirmat inca rapirile acestea si nu se stie daca cei aprox 150 de crestini mai sunt in viata sau scopul pentru care au fost rapiti, mai ales ca printre cei 150 este raportat ca Luni dimineata, in niste raiduri, crestinii au fost tarati din paturile si casele lor de ISIS. Dumnezeu sa-i intareasca si sa fie cu ei in fiecare clipa si sa ne daruiasca si noua o inima pentru rugaciuni fierbinti, inaltate Lui zilnic, pentru fratii nostri GREU incercati din aceasta zona.

Traducere Agnus Dei – Articole de la Vocea Americii – http://www.voanews.com/content/activists-islamic-state-militants-kidnap-90-assyrian-christians/ si Reutershttp://www.reuters.com/article/2015/02/24/us-mideast-crisis-christians

Militantii Statului Islamic au rapit cel putin 150 de persoane din sate de crestini asirieni din nord estul Siriei pe care le-au atacat, au spus marti activisti sirieni crestini.  Un grup crestin sirian care reprezinta mai multe organizatii neguvernamentale (ONG), dinlauntrul si dinafara tarii au spus ca au verificat si au constatat ca sunt cel putin 150 de persoane disparute, inclusiv femei si batrani, care au fost rapite de militanti.

,,Noi am verificat cu surse de la fata locului si sunt peste 150 de persoane care au fost rapite,” a spus agentiei Reuters din Aman, Bassam Ishak, care este presedintele Consiliului National Siriac din Siria, a carui familie este din Hasaka.

Localitatile si satele intre Tall Hamis si Al Hasakah, Siria, locul de unde au fost rapiti cei 150 de crestini. Photo syriahr.com

Ceva mai devreme, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului din Marea Britanie, a spus ca 90 de persoane au fost rapite in timp ce militantii au efectuat raiduri in satele locuite din vechime de minoritati de crestini asirieni la vest de Hasaka, un oras care este in cea mai mare parte in posesia kurzilor.

Militia de kurzi sirieni a lansat duminica trecuta doua atacuri ofensive impotriva militantilor islamici din nord estul Siriei, sprijiniti de atacurile aeriene americane si irakieni pesmerga.

Aceasta parte a Siriei este la frontiera cu teritoriul controlat de Statul Islamic in Irak, unde anul trecut sau comis atrocitati impotriva minoritatii religioase Yazidi.

A fost raportat ca aprox. 3000 de crestini au fugit si au scapat din acest atac din 23 februarie 2015. Photo Wall Street Journal

Multi crestini asirieni au emigrat in cei aproape patru ani de conflict in care peste doua sute de mii au fost ucisi. Inainte de venirea kurzilor si a triburilor nomade arabe la sfarsitul secololui al nouasprezecelea, crestinii au format majoritatea locuitorilor in zona Jazeera din Siria, care include si Hasaka.

Atacul de luni al militantilor islamici apartinand Statului Islamic, este al doilea din luna aceasta asupra crestinilor din acea regiune.

ISIS : Dozens of Assyrian Christians reported abducted by ISIS in Northern Syria (Feb 24, 2015)

SYRIA – Dozens of Assyrian Christians

kidnapped by Islamic State

VIDEO by FRANCE 24 English

8 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  feb. 25, 2015 @ 07:24:56

  „Caci sintem in clipa cind judecata sta sa inceapa de la casa lui Dumnezeu. Si daca incepe cu noi,care va fi sfirsitul celor ce nu asculta de Evanghelia lui Dumnezeu ?
  Si daca cel neprihanit scapa cu greu,ce se va face cel nelegiuit si cel pacatos?
  Asa ca cei ce sufera dupa voia lui Dumnezeu,sa-si incredinteze sufletele credinciosului Ziditor,si sa faca ce este bine.”(1Petru 4:17-19)
  Fiti binecuvintati.

 2. Trackback: Din Presa Internationala | agnus dei - english + romanian blog
 3. titelmaghiar
  feb. 25, 2015 @ 17:22:59

  Reblogged this on isus sau nimic.

 4. Trackback: Siria Confirma Ca Doua Sute De Crestini Au Fost Rapiti De ISIS | agnus dei - english + romanian blog
 5. dininimapentrutine
  feb. 25, 2015 @ 23:16:31

  Reblogged this on pastor ciprian barsan .

 6. Trackback: Un Luptator Din Organizatia Islamica Terorista ISIS S-a Convertit La Crestinism Dupa Ce I-a Aparut Isus Intr-un Vis De Noapte | agnus dei - english + romanian blog
 7. octavpelin
  aug. 14, 2016 @ 01:50:05

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 8. Ioan
  aug. 14, 2016 @ 07:53:14

  Germanii obligati sa-si ascunda BIBLIILE, francezii darama mosheile, Erdogan in Turcia darama Biserici Crestine si terorizeaza crestinii, musulmanii din Orientul Mijlociu omoara crestinii, si cu toate astea conducatorii Romaniei vor sa le costruiasca MEGA (!) moscheea, iar Poporul Roman tace …deocamdata! Cand se va trezi, sa nu fie PREA TARZIU!

  16. Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, şi să-l arunce în groapa cu lei. (Daniel 6)

  Dupa cum se vede, Daniel nu si-a adus leii in casa si nici nu a intrat de buna voie in groapa cu lei , ci a fost aruncat! Leii erau hraniti de la distanta, nu le dadeau mancarea din mana!

  Doamna Merkel a facut altfel, spre nenorocirea multora si fizic si spiritual! Se pare ca nu a citit cartea „Daniel” din BIBLIE, cu toate ca parca pretinde a fi crestina. Nu cumva sa fie si ea nevoita sa se ascunda de …lei, nu numai BIBLIILE!

  Mare lucru si Intelepciunea venita de sus, scrisa in…BIBLIE, pe care ea nu o are, spre nenorocirea multora din Europa!

  Ce sa mai zicem si de Romania si conducatorii ei, care o iau pe urmele lui Merkel cu MEGA (!) moscheea, pe care francezii s-au convins ca trebuie …daramate, NU construite, cum vor Nastase, Ponta, Iohannis si alti …interesati financiar de comisioane grase, adica mita mare, spre nenorocirea poporului Roman!! Toti cei enumerati si alti sustinatori ca ei, pretind a fi crestini, care „crestini” sunt interesati de profituri persinale, chiar daca dupa ei vine…potopul de nenorociri!

  Iata ce zice Cuvantul Lui DUMNEZEU – BIBLIA: 3. Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sînt pedepsiţi. (Proverbe 22).

  DUMNEZEU sa aiba mila de Romania, Europa, America si Lume, ca de la oameni nu sunt sperante!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: