Siria Confirma Ca Doua Sute De Crestini Au Fost Rapiti De ISIS

UPDATE nr. 2 – (26 feb. ) 220 de crestini au fost rapiti, in total ISIS a luat 250 de ostateci in Februarie. – http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/02/26/syria-christians-abducted-isil/24043301/

Update nr. 3 (27 feb. 10 EST) – Mission News Network raporteaza ca sunt 350 de crestini asirieni rapiti de ISIS! https://www.mnnonline.org/news/isis-attacks-scores-of-christians-held-hostage/

Siria biserica persecutata

Biserica frecventata de cateva dintre familiile rapite de ISIS. Photo credit Open Doors

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii – Efeseni 6:18

Traducere Agnus Dei, articol Open Doors – Syria: Confirmed – hundreds of Christians abducted by IS si Mission News Network

Citeste primul articol/raport aici – Statul Islamic A Rapit Peste 150 De Crestini din Nord-Estul Siriei

Cel putin 90 de familii asiriene crestine – in total in jur de 200 de persoane – au fost rapite din trei sate de gruparea terorista care se auto-proclama Statul Islamic. Surse din provincia asediata, Hassaka, au raportat ca familii din satele Tel Gouran, Tel Jazira si Tel Hormizd au fost luate si duse in satul Um Al-Masamier, un sat de sunni arabi. Numarul exact de ostatici crestini ramane necunoscut.

Pe langa aceasta, un numar de alte 50, sau mai multe familii, sunt inca sub asediu in satul Tel Shamiram, care este inconjurat de militanti islamici ce apartin gruparii ISIS. Desi luptatorii kurzi conduc un atac de ofensiva impotriva lui ISIS, lupta pentru satul Tel Shamiram continua.

Potrivit spuselor Arhiepiscopului Mar Aprem Nathniel, care slujeste in orasul Hassaka, numai 200 de familii au mai ramas in regiunea Khabour. El estimeaza ca peste 1 000 de familii au fugit din Khabour in orasele Hassaka la Sud si Qamishli, situat in apropierea frontierei cu Turcia.

O Agenda Clara Anti-Crestina

100,000 de sirieni au murit, peste 200 de propietati crestine distruse in Egipt, 2 milioane refugiati dintre care 1 million sunt copii Photo mnnonline.orgMission

Numerele de telefoane a unor sateni asirieni  la care s-a sunat din afara tarii la telefoanele mobile in data de 23 Februarie, au fost raspunse de membri ISIS, a anuntat un grup sustinator al minoritatilor crestine din Orientul Mijlociu numit A Demand For Action (O Solicitare La Actiune). ,,Ei ne-au spus ca sa nu mai sunam din moment ce oricum nu putem face nimic despre situatia lor,” a spus George Kasten, un suedez care incerca sa-si sune familia.

,,Membri gruparii islamice teroriste ISIS au fost foarte clari cu pretentiile lor ,” a spus el. ,,Ei cer ca militia siriana Kurda sa elibereze toti ostaticii ISIS pe care-i retin in momentul de fata. Militantii islamici au amenintat ca daca nu vor da drumul acestor prisonieri, toti oamenii din sat vor muri.”

ISIS a mai facut un astfel de schimb anul trecut cand au retinut diplomati turci si soferi de camioane, dupa ce i-au tinut ostatici timp de cateva luni. Dar propaganda infioratoare cu acel video transmis din Libia ceva mai devreme luna aceasta, care a aratat decapitarea a 21 de crestini egipteni, a accentuat inca odata agenda clara anti-crestina a grupului jihadist. Lunea trecuta, in timpul atacului, o agentie regionala de kurzi, Radaw, a raportat ca a interceptat semnale de radio in care ISIS s-a referit la capturarea a „56 de cruciati.”

Camapanie impotriva bisericilor crestine in orasul Hasakah Photo credit www.cnn.com

Indeparta-ti crucile”

Exista rapoarte neconfirmate ca bisericile din Tel Hormizd si Tel Shamiram au fost incendiate. La inceputul lunii februarie, militantii islamici ISIS au ordorat crestinilor din regiunea Hassaka sa dea jos crucile de pe bisericile lor si sa fie pregatiti sa plateasca o taxa, cunoscuta sub numele de jizya.

Refugiati asirieni, cel putin 1.000 familii cu 600 copii – Photo www.ecuadortimes.net

Orasul Hassaka este la numai la 55 de kilometri de frontiera de Est cu Irakul. Provincia este un punct strategic in particular pentru coalitia care lupta impotriva lui ISIS, fiind situata intre Turcia si Irak, regiuni care sunt sub controlul jihadistilor.

Crestinii asirieni au venit in aceasta regiune dupa anul 1933, fugind de masacrul Simele din Regatul Irakului, care era indreptat impotriva etnicitatii asiriene. Ei s-au asezat in satele de-a lungul raului Khabour. Inainte ca razboiul sa inceapa (cu patru ani in urma), in regiune erau peste 400 de mii de crestini asirieni, adica 5 la suta din populatia nationala.

Harta – Ocupatia ISIS din Siria si Irak min 1:20

VIDEO by LSUDVM

VIDEO by CNN

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Statul Islamic A Rapit Peste 150 De Crestini din Nord-Estul Siriei | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: Un Luptator Din Organizatia Islamica Terorista ISIS S-a Convertit La Crestinism Dupa Ce I-a Aparut Isus Intr-un Vis De Noapte | agnus dei - english + romanian blog
 3. octavpelin
  aug. 14, 2016 @ 01:50:43

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. Ioan
  aug. 14, 2016 @ 07:54:06

  Germanii obligati sa-si ascunda BIBLIILE, francezii darama mosheile, Erdogan in Turcia darama Biserici Crestine si terorizeaza crestinii, musulmanii din Orientul Mijlociu omoara crestinii, si cu toate astea conducatorii Romaniei vor sa le costruiasca MEGA (!) moscheea, iar Poporul Roman tace …deocamdata! Cand se va trezi, sa nu fie PREA TARZIU!

  16. Atunci împăratul a poruncit să aducă pe Daniel, şi să-l arunce în groapa cu lei. (Daniel 6)

  Dupa cum se vede, Daniel nu si-a adus leii in casa si nici nu a intrat de buna voie in groapa cu lei , ci a fost aruncat! Leii erau hraniti de la distanta, nu le dadeau mancarea din mana!

  Doamna Merkel a facut altfel, spre nenorocirea multora si fizic si spiritual! Se pare ca nu a citit cartea „Daniel” din BIBLIE, cu toate ca parca pretinde a fi crestina. Nu cumva sa fie si ea nevoita sa se ascunda de …lei, nu numai BIBLIILE!

  Mare lucru si Intelepciunea venita de sus, scrisa in…BIBLIE, pe care ea nu o are, spre nenorocirea multora din Europa!

  Ce sa mai zicem si de Romania si conducatorii ei, care o iau pe urmele lui Merkel cu MEGA (!) moscheea, pe care francezii s-au convins ca trebuie …daramate, NU construite, cum vor Nastase, Ponta, Iohannis si alti …interesati financiar de comisioane grase, adica mita mare, spre nenorocirea poporului Roman!! Toti cei enumerati si alti sustinatori ca ei, pretind a fi crestini, care „crestini” sunt interesati de profituri persinale, chiar daca dupa ei vine…potopul de nenorociri!

  Iata ce zice Cuvantul Lui DUMNEZEU – BIBLIA: 3. Omul chibzuit vede nenorocirea şi se ascunde, dar cei proşti merg înainte şi sînt pedepsiţi. (Proverbe 22).

  DUMNEZEU sa aiba mila de Romania, Europa, America si Lume, ca de la oameni nu sunt sperante!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: