FLORIN IANOVICI – CE VOI FACE VIEI MELE ? Ludesti 12 Februarie 2015

Photo credit Dan Busioc La biserica Alfa si Omega din Potocelu.

  • Suntem dispusi sa ascultam adevarul lui Dumnezeu, care s-ar putea sa deranjeze. S-ar putea sa te tulbure. Dar Dumnezeu, spre deosebire de cel rau, Dumnezeu nu te tulbura ca sa te incurce. Dumnezeu te tulbura ca sa-ti aduca limpezenie.
  • Credinta nu inseamna o cale amestecata, ni se spunea in seara aceasta. Credinta nu inseamna ambiguitate, nu inseamna sa te impaci cu toti. Credinta inseamna ca daca iubesc adevarul, ma voi desparti de minciuna. Credinta inseamna ca cel ce vrea sa faca voia lui Dumnezeu, va avea din partea lumii tot felul de necazuri, tot felul de greutati. Hristos, pe care noi Il propovaduim este un Hristos al luminii, al simplitatii. Si credinta noastra trebuie sa fie o credinta in care sa se vada ca noi traim cu un Dumnezeu care la un moment dat inseamna: stii sa te rupi de paganatate, inseamna sa te desparti de neadevar. Este un Dumnezeu care iti cere un sacrificiu. Este un Dumnezeu care iti spune in viata: nu poti sa le ai pe toate. Ori ma ai pe Mine, cerul, raiul lui Dumnezeu, ori, daca vrei sa le ai pe toate, n-ai din niciuna.

TEXT Luca 20:9-19

9 Apoi a început să spună norodului pilda aceasta: „Un om a sădit o vie, a arendat-o unor vieri şi a plecat într-o altă ţară, pentru o vreme îndelungată.
10 La vremea roadelor, a trimis la vieri un rob, ca să-i dea partea lui din rodul viei. Vierii l-au bătut şi l-au trimis înapoi cu mâinile goale.
11 A mai trimis un alt rob; ei l-au bătut şi pe acela, l-au batjocorit şi l-au trimis înapoi cu mâinile goale.
12 A mai trimis un al treilea rob; ei l-au rănit şi pe acela şi l-au scos afară.
13 Stăpânul viei a zis: „Ce să fac? Am să trimit pe fiul meu preaiubit; poate că îl vor primi cu cinste.”
14 Dar vierii, când l-au văzut, s-au sfătuit între ei şi au zis: „Iată moştenitorul; veniţi să-l ucidem, ca moştenirea să fie a noastră.”
15 Şi l-au scos afară din vie şi l-au omorât. Acum, ce le va face stăpânul viei?
16 Va veni, va pierde pe vierii aceia, şi via o va da altora.” Când au auzit ei cuvintele acestea, au zis: „Nicidecum!”
17 Dar Isus i-a privit drept în faţă şi a zis: „Ce înseamnă cuvintele acestea care au fost scrise: „Piatra pe care au lepădat-o zidarii a ajuns să fie pusă în capul unghiului”?
18 Oricine va cădea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea: şi pe acela peste care va cădea ea, îl va spulbera”.
19 Preoţii cei mai de seamă şi cărturarii căutau să pună mâna pe El chiar în ceasul acela, dar se temeau de norod. Pricepuseră că Isus spusese pilda aceasta împotriva lor.

In aceasta seara, iubitii Domnului, vreau sa va spun un lucru. Eu n-am predici pentru ordinare, dupa cum n-am predici pentru nunti, dupa cum n-am predici pentru inmormantare. Eu il predic mereu pe Isus Hristos. Asta stiu si asta fac. N-am dus lipsa in viata mea de sfaturi si stiu foarte bine ca nici fratele Nicu nu duce lipsa de sfaturi. In viata mea am dus lipsa de model, de oameni spre care sa pot privi si dincolo de care sa spun: As vrea sa fac si eu asa cum face el. Dumnezeu sa ne ajute in aceasta seara sa privim la singurul model pe care-L arata Biblia si anume Domnul Isus Hristos. El este modelul nostru si exemplul nostru.

Iubitii Domnului, la un moment dat spune Biblia, caci Carturarii si Fariseii au venit in fata Domnului Isus Hristos si au pus o intrebare: „Cu ce putere faci Tu aceste lucrari, aceste lucruri pe care le faci?” Domnul Isus Hristos s-a uitat la ei si-a zis: „Oameni buni, voi veniti la biserica si gandul vostru e in alta parte. Stati inaintea Cuvantului lui Dumnezeu dar nu va concentrati pe el.” Cu alte cuvinte, ‘puneti intrebari la care n-aveti nevoie de raspuns, puneti intrebari la care nu va intereseaza raspunsul. Si voi puneti aceste intrebari ca sa va indreptatiti in caile voastre si in alegerile voastre si in felul vostru de a fi.” Si in aceasta seara, eu vreau sa va intreb, iubitii Domnului, credeti ca Dumnezeu, in aceasta seara, va binecuvanta pe cel ce a venit cu o  inima deschisa, sincera, flamanda, cel care a venit inaintea lui Dumnezeu cu un foc launtric? Sau v-a binecuvanta pe cel care sta plictisit pe aici, pe acolo, nestiind nici el de ce a venit, putin curios. Cum credeti dvs.? Eu va spun un lucru, dupa cum e foamea noastra, va fi si felul in care ne satura Dumnezeu. Dupa cum este asteptarea noastra, dupa cum am plecat sau nu, sa fim cu Domnul, asa in aceasta seara Dumnezeu va lucra cu mine si cu tine. Dumnezeu este un Dumnezeu care face sa ploua din cer ploaia binecuvantarii si pot fii cinci laolalta si numai unul sa fie udat. Credeti asta? Iar daca in seara aceasta sunteti sinceri cu Dumnezeu si ati venit pentru ca in inima dvs. exista o intrebare sincera, Dumnezeu din cer va va da raspuns.  Aleluia!

S-a uitat Isus Hristos la el si a raspuns dupa tipicul? evreiesc. Am sa va pun si eu o intrebare. Stiti caci evreii, cand le pui o intrebare raspund cu o intrebare. Le-a spus Domnul Isus: „Va pun si Eu o intrebare.  Botezul lui Ioan de unde venea? Venea din cer, de la Dumnezeu, sau venea de la oameni?” Atunci ei au stat si au reflectat si au zis: „Daca vom spune ca venea din cer, de la Dumnezeu, ne va intreba: De ce n-ati crezut in el? Si daca vom zice ca nu venea din cer de la Dumnezeu, ci venea de la oameni, iata, suntem inconjurati de un norod care crede ca Ioan e un prooroc si atunci norodul se va intoarce impotriva noastra si poate ne va ucide.” Si atunci, ei au raspuns asa cum raspundem de cele mai multe ori in viata cand suntem chemati, sa dam un raspuns sincer si direct. „Nu stiu.” De aia viata nu ne iese, prietene. Viata nu ne iese atunci cand suntem in ceea ce trebuie sa insemne un raspuns categoric, suntem evazivi. Vrem sa fim asa, intr-un fel, sa nu suparam nici pe cel din stanga, nici pe cel din dreapta. Eu nu stiu un Hristos care sa-i impace pe toti. Eu cunosc un Dumnezeu al dreptatii, un Dumnezeu care rosteste da si nu, un Dumnezeu care este intotdeauna clar si vorbeste limpede.

Credinta nu inseamna o cale amestecata, ni se spunea in seara aceasta. Credinta nu inseamna ambiguitate, nu inseamna sa te impaci cu toti. Credinta inseamna ca daca iubesc adevarul, ma voi desparti de minciuna. Credinta inseamna ca cel ce vrea sa faca voia lui Dumnezeu, va avea din partea lumii tot felul de necazuri, tot felul de greutati. Hristos, pe care noi Il propovaduim este un Hristos al luminii, al simplitatii. Si credinta noastra trebuie sa fie o credinta in care sa se vada ca noi traim cu un Dumnezeu care la un moment dat inseamna: stii sa te rupi de paganatate, inseamna sa te desparti de neadevar. Este un Dumnezeu care iti cere un sacrificiu. Este un Dumnezeu care iti spune in viata: nu poti sa le ai pe toate. Ori ma ai pe Mine, cerul, raiul lui Dumnezeu, ori, daca vrei sa le ai pe toate, n-ai din niciuna. De aceea, Dumnezeu in aceasta seara ne intreaba pe noi, pe fiecare in parte, sa stam dispusi sa acceptam adevarul lui Dumnezeu. Suntem dispusi sa ascultam adevarul lui Dumnezeu, care s-ar putea sa deranjeze. S-ar putea sa te tulbure.

Dar Dumnezeu, spre deosebire de cel rau, Dumnezeu nu te tulbura ca sa te incurce. Dumnezeu te tulbura ca sa-ti aduca limpezenie. Cel rau te tulbura si te lasa tulburat. Dumnezeu te tulbura, ca mai apoi sa-ti duca solutia. Binecuvatat sa fie numele Lui in veci. „Atunci, nici Eu n-am sa va spun cu ce putere fac lucrurile acestea.” Si aici este mirarea, ca oamenii simpli Il urmau pe Domnul Isus Hristos fara sa-si puna intrebari filosofice. Oamenii simpli nu-si puneau intrebari complicate. Stiti de ce? Pentru ca oamenii simpli au vazut un lucru: ca veneau surzi si plecau auzind, ca veneau schiopi si plecau vindecati. Ca veneau flamanzi si plecau saturati. Si ei n-aveau intrebari existentiale. N-aveau intrebari filosofice. N-aveau intrebari complicate . Insa stiau un lucru, ca Dumnezeu este cu acela in care este puterea lui Dumnezeu. Atunci, oamenii n-aveau intrebari atat de complicate. Avem un Dumnezeu al vietii, un Dumnezeu al vindecarii, un Dumnezeu al dreptatii, un Dumnezeu al neprihanirii. Un Dumnezeu, care daca traiesti cu El cinstit, Dumnezeu din cer va trai  in asa fel incat iti va da vietii tale puterea de care ai nevoie. Aleluia! Laudat sa fie Domnul.

Le-a dat raspuns. Dar, stiti cum le-a dat raspuns? In felul urmator: „De ma intrebati pe fata, cinstiti si deschisi, v-as fi spus pe fata deschis si cinstit. Daca voi veneati si spuneati: „Suntem derutati de Tine pentru ca pe de o parte faci semne pe care numai un om a lui Dumnezeu poate face.  Dar, pe de alta parte, nu-Ti intelegem invatatura. Parca rastorni tot ce am stiut noi de o viata.” Hristos i-ar fi luat ca si pe cei doi pe drumul Emausului si le-a explicat de la Isaia pana in prezent, tot ce avea sa fie. Dar, pentru ca ei n-au intrebat cinstit, atunci si Hristos le-a raspuns in pilde. De ce? Pentru ca cel ce aude sa auda si chiar daca aude, sa nu inteleaga. Ca acel ce vede, macar ca vede, sa nu aiba ochii deschisi incat sa inteleaga. Si acuma, in aceasta seara, eu vreau sa va intreb: Ati vrea, iubitii Domnului, ca Dumnezeu  din cer, in aceasta seara, sa lucreze cu noi inainte sa plecam de aici lamuriti?

E cineva care se simte incurcat de viata? Este cineva care se afla in fata unor lucruri de care spune: Nici nu stiu, Doamne, cum sa le rezolv. E cineva care sta poate in fata unei usi incuiate si se intreaba: Doamne, cata vreme ma mai tii asa? Sunt oameni in aceasta seara, care au acest sentiment  ca numai Dumnezeu din cer le poate da un raspuns la lucrurile cu care se confrunta ei? E cineva aici? Daca nu-i nimeni, sa plecam acasa si nu trebuie sa mai deranjam pe Dumnezeu cu nimic. Dar, daca sunteti in situatia asta, ramaneti, ascultati din partea lui Dumnezeu un raspuns pe care ni-l da. Mirel, nu se pare ca uneori ca viata-i complicata? Cand ai 11 copii, nu poate sa fie simpla si o biserica de dus in spate. Nu cred ca este atat de simpla viata. Nu stiu, sunteti tineri, nu vi se pare uneori ca privind in fata, va apuca asa o spaima de neliniste, oare ce va fi cu mine? Oare Dumnezeu are sa ne dea un raspuns? Oare ce ne spune Dumnezeu prin aceasta pilda, iubitii Domnului? Cateva lucruri care ar putea sa duca un raspuns vietii noastre. Pentru toti aceia care asteapta din partea lui Dumnezeu un raspuns, iata ce ne vorbeste Domnul in aceasta seara.

Photo credit plus.google.com

Domnul, in aceasta seara, vine si spune: „Veti ramane incurcati si veti ramane fara raspuns la intrebare daca mai intai de toate nu intelegeti acest prim lucru. Spune Biblia asa, ca arata o pilda in care erau niste oameni care n-aveau de lucru, niste oameni care propriu zis erau intr-un moment cand nu-i lua nimeni si nimeni nu-i baga in seama, si vine un stapan care le-a zis in felul urmator: „Eu am de gand sa sadesc o vie si eu vreau sa deveniti arendasi sau vieri in via mea. Cine stie cam cat timp ii ia unei vii sa creasca? Trei-patru ani pana la maturitatea unei vii. Vine stapanul viei si le spune in felul urmator: „Mai baieti, voi aveti ceva de mancare? Aveti ceva sa va imbracati? Aveti un rost in viata?” „Nu, dle, nimeni n-a venit, n-am gasit nimic. Stam aici, asteptam de pe o zi pe alta sa se intample ceva cu viata noastra. Nimeni nu ne-a bagat in seama. Altii isi fac un rost, pe langa noi trece viata si cam nimic nu se alege.” Si atunci, acest om a zis: Uite ce va ofer eu: „Trei, patru ani de zile va tin pe socoteala mea. Mancati pe cheltuiala mea. Nu faceti altceva decat sa ingrijiti de  o vie care creste si abia atunci cand va ajunge via la maturitate, abia atunci cand via va da rod, vom veni se ne vom socoti si ceea ce este al meu imi veti da mie si ceea ce este al vostru va veti pastra voi. N-am sa va cer de unde eu n-am pus. N-am sa va pretind de unde eu n-am investit. N-am sa am nici o pretentie de la voi, sa cer ceva ce eu nu v-am dat.”

Si acuma, eu va intreb in aceasta seara, iubitii Domnului, isi mai aminteste cineva de viata care a avut-o? Cate persoane sunt de peste 45 de ani? Va amintiti cum era cand erati pe la 20 de ani? Ce va fi, Doamne, cu viata mea? Ce paine voi manca? Ce casa voi avea? Incotro ma voi duce? Cati dintre voi n-ati stat in felul acesta in fata vietii: incotro sa o iau? Si vreau sa va spun, iubitii Domnului, ceea ce eu am invatat de la viata. Cand absolut nimeni din jurul meu si vreau sa va spun ca mama mea si tatal meu mi-au spus de mic copil: „Mai baiete, cand te vei casatori, la nunta ta va canta Irina Loghin.” Tata mi-a zis: „Uite, iti dau cheile de la masina.” Totdeauna mi-a aratat Tata cheile de la masina. Parintii mei au fost niste oameni bogati. Mi-au zis: „Tu vei avea apartamentul tau.” Mi-au zis de mic copil: „Tu vei fii un om care te vei duce la drept. Vei fii procuror si vei lucra in felul acesta.” Si, de mic copil am crescut cu acest vis.

Tatal meu, mama mea, imi vorbeau o casa, cheile de la masina. Ma si gandeam: la nunta mea canta Irina Loghin. La nunta mea au cantat privighetorile din parc. La nunta mea n-a fost nici macar o masa, pentru ca parintii mei, cand au aflat ca eu m-am pocait, mi-au inchis usa cu totul. Am iubit o fata care a fost credincioasa si de dragul ei am facut pasul acesta si datorita ei si marturia ei sunt astazi ceea ce sunt. Si daca sunt un om intors la Dumnezeu este pentru ca o fata credincioasa  mi-a vorbit despre Dumnezeu si m-am indragostit de ea si de Dumnezeul ei. In clipa in care eu m-am casatorit, parintii mei mi-au inchis usa. In momentul acela, toate visele mele au devenit un balon de sapun. Nici tu masina de la Dacia, am luat tramvaiul cand m-am dus in parc. Nu mi-a cantat Irina Loghin, mi-au cantat vrabiutele si pasarelele si tot ce a fost prin parc. Este adevarat, nici n-a fost zgomot, n-am deranjat pe nimeni. N-am avut nici probleme cu boxele (de muzica). N-am avut nici probleme cu servirea, ca am avut o punga cu mancarea. Am luat, m-am servit dupa cum am vrut. Nici daruri la sfarsit, nimeni nu s-a suparat. Tata socru, mama soacra n-au avut nici un ban. Cum am venit, asa ne-a dus si acasa.

In schimb, mi-am pus haina pe o creanga, intr-un mai in care erau copacii in floare. Si m-am gandit in felul urmator. Am zis: Doamne, singurul lucru pe care-l am in clipa aceasta este un vis. Dar nu era un vis oarecare, ci, m-am gandit asa: numai Dumnezeu din cer ma mai poate scoate la liman. Casa inchiriata, nici un ban, seara cand am ajuns, exact la ora 4:30 am ajuns in chirie. In ziua casatoriei noastre ne-a dat afara din casa gazda. Si pana seara la 11, m-am mutat undeva la capatul Bucurestiului. Asta am facut in ziua nuntii mele. Mi-am carat lucrurile in spate si m-am dus ca sa incep viata. Astazi, daca eu stau in picioare este pentru ca cineva intr-o zi, la rascrucea vietii mele, a venit si m-a intrebat: „Tu ai vreun rost? Exista ceva pe care tu sa poti pune mana si sa-ti apartina tie?” O Doamne, eu am ramas numai cu cenusa unor amintiri, cu cenusa unor vise pe care altii mi le-au intretinut. Sunt un om sarac, n-am pe nimeni, nu stiu care va fi viitorul meu.

Si atunci, Hristos Domnul, Isus, Dumnezeul vietii a venit si mi-a zis: „De azi incolo pe socoteala Mea traiesti. Eu iti pun painea pe masa. Eu sunt Acela care ingrijesc de tine.” Si vreau sa va spun si sa va marturisesc inaintea lui Dumnezeu: Dumnezeul nostru hraneste! Dumnezeul nostru da odihna. Dumnezeul nostru poarta de grija. Dumnezeul nostru nu vine la cei fuduli. Nu vine la cei care sunt imbogatiti. Nu vine la cei care sunt saturati. Nu vine la cei mandri, nu vine la cei care se dau mari. Dumnezeul nostru vine la acela care sta si spune: Nu mai am pe nimeni. Nu stiu incotro sa ma duc. Doar Tu mi-ai mai ramas. Atat. Si atunci vine Dumnezeul nostru si ne spune: „Daca voi vreti sa aveti o viata, daca voi vreti sa aveti un viitor, lasati-Ma pe Mine sa lucrez.” M-a luat Dumnezeu si m-a ingrijit. Pe cheltuiala lui Dumnezeu am trait. Dumnezeu mi-a zis: „Din nimicul vietii tale, te chem sa ingrijesti de via Mea,” cum il cheama astazi si pe Nicu (ordinat in acea seara) sa ingrijeasca de via Lui. Nu-i via mea, e via Lui. Si Dumnezeu va lua din nimic, n-a gasit Dumnezeu nimic valoros in mine. Dumnezeu nu m-a ales sa fiu slujitor pentru ca am fost avocat. Dumnezeu nu m-a ales sa-i fiu slujitor pentru ca am una sau doua sau trei facultati. Ci pentru ca intr-o zi am stat prabusit inaintea Lui si am zis: „Nu, Doamne, n-am viitor. N-am prezent. N-am nimic si pe nimeni in afara de Tine.”

Iar suntem confuzi, de aceea de multe ori mintea ni se intuneca. De aceea viata noastra se opreste in loc. De aceea, de cele mai multe ori nu avem inaintare. De aceea, de multe ori, se inchide izvorul de paine, pentru ca am uitat ai cui suntem. Am uitat cine este Acela care ne-a scos din gaura si vagauna. Am uitat pe mainile cui suntem sapati. Un Dumnezeu caruia sa-I spunem in aceasta seara: Sarutam picioarele Tale, Doamne, ca esti Dumnezeul care m-ai scos, Dumnezeul care m-ai ridicat, Dumnezeul care m-ai chemat. Nimeni nu-i ca Tine. Asta este Dumnezeul nostru. De aia, pentru ca noi crestinii venim la biserica, ma uit in seara aceasta  si vreau sa va spun ca unii dintre voi mi-ati rupt inima. Ca in timp ce se canta aici si copiii astia se trudeau, stateati si vorbeati o multime de vorbe intre voi. Ce este atat de important sa vorbiti, in loc sa va inchinati lui Dumnezeu? Sa stati cu ochii inchisi, sa va aduceti aminte ca Dumnezeu va scapat de moarte? Sa va aduceti aminte ca Dumnezeu va pazit viata si saptamana aceasta. Sa stati poate cu privirea in jos, dar cu privirea la Domnul si sa spuneti: Fara Dumnezeu nu eram nimic si nu sunt nimic fara Dumnezeu.

Vine Dumnezeu si ne spune: „De aceea viata voastra n-are raspuns.” De aceea viata mea n-are raspuns, pentru ca am uitat  cui sunt dator. Spuneti impreuna cu mine: Lui Dumnezeu ii datorez totul. Spune Domnul Dumnezeu ca atunci cand i-a gasit pe acesti oameni si ia luat in via lui, nu numai ca Dumnezeu i-a luat si le-a dat de munca, nu numai ca le-a dat o paine, nu numai ca i-a imbracat. Ascultati iubitii Domnului, mai intai de toate, ca sa intelegeti, Dumnezeu din cer, in via aceea a pus un gard de jur imprejur, pentru ca viata cu Dumnezeu este protectie, pentru ca viata cu Dumnezeu este ocrotire. Dumnezeu nu ma cheama sa ma lase de izbeliste. Nimic nu ma poate apara. Sa stiti ca nu camerele de luat vederi ne pazesc pe noi, nu un caine antrenat ne pazeste pe noi. Nici bodyguards nu ne pazesc pe noi. Nimeni nu ne poate pazi. Peste suflarea noastra n-are nimeni puterea  in afara de Dumnezeu. Dumnezeu a inconjurat viata ta cu gard de protectie. Dumnezeu a inconjurat viata ta cu ocrotirea Celui prea inalt. Eu stau la umbra Celui prea inalt si zic despre Domnul: El este adapostul meu, El este taria mea, cetatuia mea, stanca in care ma incred. Binecuvantat sa fie numele Lui.

Sa stiti, iubitii Domnului, ca n-avem putere. Eu pot sa le spun fetelor mele: Imbracati-va asa. Luati pe voi ceva mai gros ca afara este rece. Atata am putere sa fac. Sau, sa le spun: Veniti in casa la ora 3, cand terminati scoala la ora 2. Dar numai Dumnezeu din cer le proteejaza. Eu nu le pot conduce, ca mana mea e mana de carne. Nici pe mine nu ma pot ocroti. Dumnezeu m-a scos dintre fiarele unei masini. Dumnezeu m-a scos dintr-un avion care a luat foc. Stiti de ce? Pentru ca Dumnezeu a pus un gard in jurul vietii mele. Si oricine si orice ar incerca, Dumnezeu din cer este ocrotirea noastra. Un Dumnezeu care ne spune in aceasta seara: De aia aveti intrebari fara raspuns. De aceea priceperea va e groaie. De aceea, inima de multe ori este neostoita, pentru ca ati uitat cui datorati ce datorati. Voi nu datorati pamantului si lumii, ci datorati lui Dumnezeu din cer. Si Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care duce totul la bun sfarsit. Glorie lui Dumnezeu in vecii vecilor. Sa ne aducem aminte in aceasta seara a cui mana ne-a condus.

Mereu le spunea Dumnezeu Israelitilor aceleasi vorbe: Aduceti-va aminte, uitucilor. Aduceti-va aminte ca daca a fost ceva ce ne-a lovit in viata, este amnezia. Uitam atat de repede de binele pe care Dumnezeu ni l-a facut. Si tinem minte numai problemele si necazurile. Dar, eu zic in aceasta seara ca Duhul Sfant a lui Dumnezeu sa lucreze la mintea noastra, Dumnezeu din cer sa ne aduca aminte si Duhul Sfant sa ne aduc aminte  ce datoram lui Dumnezeu. E cineva ina ceasta seara sa spuna ca Dumnezeu i-a scapat viata? Marturisiti inaintea lui Dumnezeu. E cineva care a scapat din accident prin harul lui Dumnezeu? E cineva care a fost bolnav si a fos vindecat de Dumnezeu, sa ridica mana sus ca un steag. Atunci, in aceasta seara, sa spunem cu totii: Laudat si glorificat sa fie Hristos! Preamarit sa fie Dumnezeul izbavirilor noastre. Si strig: „Traiasca Domnul!” Cata vreme vei avea pe buze untdelemnul multumirii, cata vreme multumirea te va insoti, spune Biblia, ca un ospat necurmat va fi inaintea ta.

Dumnezeu mai face un lucru. Spune Biblia: Am zidit un turn in vie. Pentru ca lucru care ma sperie in viata e ca sa traiesc de la o zi la alta, fara ca sa-mi dau seama ce fac. Daca este ceva in viata care ma sperie, este sa traiesc de-a valma, de la o zi la alta. Satana vrea sa ne inghesuie in viata, in asa fel incat toate hartuielile vietii sa ne lase fara ochi spirituali. Dumnezeu spune: Ti-am pus un turn in vie. Dar, de ce mi-a pus stapanul un turn? Sa te urci in turn si sa vezi ce dusmani vor sa vina impotriva ta. Cand Dumnezeu mi-a pus in mana Scriptura, Dumnezeu m-a urcat la cea mai deplina inaltime a trairii. Oridecateori deschid Biblia, mi se lumineaza mintea. Cand privesc Scriptura, Il privesc pe Domnul in suflet. Cand citesc Cuvintele Lui, mi se lumineaza drumul pe care merg. Cand citesc Cuvintele lui Dumnezeu, mi se pare ca stau la cea mai inalta inaltime a vietii mele.

Dumnezeul nostru ne-a pus in viata o viziune. Vreau sa spun un lucru pentru care sunt extrem de bucuros. Fratii mei, surorile mele, eu nu stiu ce va fi cu tara aceasta, Dumnezeu stie. Nu stiu ce va fi cu guvernul acesta. Nu stiu ce va fi cu Potocel. Nu stiu ce va zona Bucurestiului. Habar n-am sa va spun. Nu stiu ce va fi si n-a sputea sa va dau raspuns, ca maine va fi intr-un fel, ca maine va fi intr-altul. Dar un lucru stiu. Vreti sa va spun ce stiu? Intr-o zi se va inchide cartea vietii mele si se va deschide in cer o poarta. Si pe poarta aceea voi merge sa ma intalnesc cu Cel ce L-am iubit o viata intreaga.

Nu stiu cum va fi pe pamantul acesta, dar stiu ca viitorul meu este in mana Domnului. Ca Dumnezeu m-a urcat in turn si mi-a aratat sfarsitul vietii mele. Dumnezeu mi-a aratat si mi-a zis: Numai carnea va muri, trupul se duce in tarana dupa cum este scris, ca se intoarce in tarana. Dar sufletul si duhul, spune Cuvantul lui Dumnezeu in cartea Evrei, merg la Dumnezeu. Va spun un lucru, dragii mei, de cand Dumnezeu mi-a deschis ochii, nu ma mai framant atat de mult ce va fi luni sau marti sau miercuri. Nu pentru ca mi-ar fi indiferent, dar mi se pare ne-esential, cata vreme stiu ca numele meu este scris in Cartea Vietii, ca Dumnezeu din cer m-asteapta acasa. tu ce stii despre viata asta? Ca esti o intamplare nefericita din luna mai? Tu ce stii despre tine in viata asta, ca te tragi din maimuta? Tu ce stii despre tine in viata aceasta, ca viata este o intamplare? Ca cel mai tare trebuie sa supravietuiasca?

Orice om ce deschide Biblia se urca! Orice om o tine inchisa, coboara! Cel rau ar vrea ca niciodata sa nu citim Biblia, ca sa ramanem coborati mereu in tarana. Sa ramanem mereu in nestiinta. Sa ramanem mereu in desertaciunea gandurilor. Si eu va spun in aceasta seara: Deschide-ti Biblia, urcati in turn si priviti viata asa cum vrea Dumnezeu.

(Din primele 25 de minute, mai sunt aproc 15 min din mesaj)

LA LUDESTI 12-02-2015 VIDEO by marian din moara
ORDINAREA FRATELUI OPREA LIVIU CA PASTOR

Stiti dvs. ca am fost, o buna bucata de vreme, avocat. Haideti sa va spun un aspect interesant. Spune Biblia, in pilda vierilor, ca a trimis stapanul viei, dupa 3-4 ani, cel mai probabil, atunci cand via era in rod, a trimis un rob, doi, trei, Au fost batuti. Au fost mai mult decat batuti. Si la un moment dat, Biblia spune ca stapanul viei  a zis: „Voi trimite pe Fiul Meu preaiubit.” Stiti de ce a trimis pe fiul sau preaiubit? Pentru ca s-a gandit asa: Robu-i rob. Cand robul este trimis de stapan, nu-si pune prea multa inima in a-si face lucrarea. Stiti cum e, ca atunci cand conduci o masina care nu-i a ta. Dai cu ea in toate gropile. Dar, cand e a ta, te doare sufletul, le eviti. Si s-a gandit, robii astia cand s-au dus, au facut cum au facut, poate n-au vorbit cum a trebuit. Dar, acuma trimit pe fiul meu preaiubit. Este via lui, in mod egal, cum este si via mea. Si atunci, sigur, lucrurile vor fii diferite. Noi stim imediat unde vrea sa ajunga Domnul Isus. Si cand l-au vazut pe mostenitorul viei, ce au zis? „Haideti, sa-l omoram, ca via sa fie a noastra.”

Si acuma, eu veau sa va intreb pe dvs. Iubitii Domnului, daca noi omoram mostenitorul unei case, ce devenim? Criminali. Niciodata nu vei deveni mostenitorul a ceva, cand tu il iei, ucigand pe cel de drept este mostenitor.

Aici este totdeauna in viata ceea ce ne incurca si ne lasa fara raspunsuri. Intotdeauna, cineva este in spatele vietii noastre si ne minte la greu. Cineva intotdeauna va sta si ma rog lui Dumnezeu, voua, carora viata va sta inainte, sa auziti mai puternic glasul Aceluia care va iubeste, decat glasul aceluia care va uraste. Numai ca, glasul Aceluia care va iubeste vorbeste aspru scurt. Pe cand, glasul celui ce va uraste vorbeste mieros si ademenitor. Si aici este marele secret al vietii, sa distingi intre cele doua glasuri.

Satana nu va veni niciodata sa-ti spuna: eu sunt Satana, am venit sa-ti distrug viata. Eu praf te fac pe tine. Niciodata nu se va prezenta asa. El se va prezenta si va spune. Dar, ia si tu lucrul asta, ca toti o fac. Nu ai decat sa complectezi formularul acesta  si sa pui o semnatura si atata tot. Vin din Suedia. Sunt vreo 2.000 de oameni care sunt pe strazile Suediei, care cersesc. Printre ei m-am intalnit cu oameni care vin din biserica, oameni care sunt in adunarile noastre si i-am intrebat: „Voi cititi Biblia?” „Da.” Si ce spune Biblia, iesiti pe strazi si cersiti? Asa spune Biblia? Sau vorbeste despre urmasii celui neprihanit, care nu-si vor cersi niciodata painea.

Vine cel rau si spune: Vino si tu, fa si tu lucrul asta. Fa si tu, ca o fac toti. Si ascultati ce va spun, dragii mei. Unul dintre lucrurile care in viata ne intuneca mintea este faptul ca ne lasam mintiti de cel rau. Cel rau vine cu o gramada de minciuni si spune in felul urmator: Bea si tu doua guri din paharul asta, sa-ti mai uiti din necazuri si cand te trezesti, esti si fara bani, esti si mahmur si esti si nervos pe tine ca nu mai ai nici un ban. Si dupa aceea, ce spune Satana? „Esti praf si pulbere, tu nu esti bun de nimic. Numai streangul e bun de tine.”

Ne duce in ispita, ne face sa cadem in pacat, ca mai apoi ne arata laturile slabe, sa cadem in deznadejde, ca sa ne arunce la gunoi. Satana nu ne iubeste, Satana ne uraste. Tot timpul ne va minti. Fa si tu, ca o fac toti. Ce daca altii fac intr-un fel? Tu fa asa cum face toata lumea. Cum zicea predicatorul in seara asta. S-a dus la nunta de credinciosi si l-au intampinat cu paharul. Cu paharul de bautura. De ce? Pentru ca asa fac oamenii si asa va fi presiunea, din ce in ce mai mare. Si din ce in ce mai mare, presiunea va fi mai mare peste oamenii credinciosi: „Fa si tu lucrul acesta.” Si diavolul te va sfatui sa faci niste lucruri ca sa alegi calea cea scurta. Si eu va zic voua in aceasta seara: Ascultati de Dumnezeu si impliniti ce a-ti fagaduit lui Dumnezeu. Daca i-ai zis lui Dumnezeu ca-I vei fii credincios, sa-I fii credincios!Si sa nu te abati nici in stanga, nici in dreapta.

Traiesc oamenii iluzii, traiesc intr-o perdea de fum, in minciuni. Oamenii cred ca pot tine banii care-i castigacu necinste. Vreti sa va spun un lucru? Am avut prieteni, o gramada, mai ales in avocatura. Vreti sa va spun cum arata viata unui avocat sau a unui om care are foarte multi bani? Vreti sa va spun cum este la el in casa? Un vaismar. Stiti cum este casa lor? Un permanent ospiciu de nebuni. Dincolo de hainele aratoase, dincolo de casele luxoase, nu e pace, nu e liniste. Este de cele mai multe ori cearta, lucruri urate. Nimeni nu vrea o asemenea viata. Mai degraba prefer sa mananc o paine cu ce de langa mine, dar sa stau in liniste si odihna, decat  sa alerg ca un nebun, sa te amageasca Satana, sa te faca sa nu-ti mai ridici capul din tarana asta. Pan la 80 de ani, sa muncesti ca un rob si la 80 de ani sa-ti puna in fata adevarul. Care adevar? Ca ai pierdut totul. Fiindca cine are radacinile infipte doar in pamant si inima lui nu-i apartine lui Dumnezeu in cer, inseamna ca inima lui s-a legat de bogatia, de pamant. Unde este inima voastra va fi si comoara voastra. Si daca inima mea e la Domnul, atunci comoara mea e Domnul.

In aceasa seara, vreau sa va spun iubitii Domnului, nu va lasati inselati de Satana. Va veni si va spune: Esti frumoasa, nimeni nu-i ca tine. Asa o fata frumoasa, eu n-am intalnit. Si va incerca sa te ademeneasca si va incerca sa te traga in capcana. Tu sa-i spui in felul urmator: Sunt un copil de Dumnezeu. Eu nu voi face decat ceea ce Dumnezeu imi spune sa fac. Vor fii oameni care te vor trage in noroiul lor. Tu sa le spui curat si limpede: eu nu te cred pe tine, mincinosule. Eu nu te cred pe tine, Satana. Cu minciuna, nu castig bani. Cu ticalosia, niciodata nu voi merge in fata. Nu pot tine nimic din ce dai tu. Eu vreau ce este de la Domnul si nici un capat de ata nu vreua din mana celui rau, pentru ca face ghem dupa aia, din viata mea. Dupa aceea, ma trage in jocurile lui. De aceea, in aceasta seara, va spun: traiti cinstit, traiti corect, traiti drept, traiti frumos. Credeti-L pe Dumnezeu. Impliniti Cuvantul lui Dumnezeu. N-acceptati minciuna celi rau, oricat de glazurata ar fi ea, oricat de bine ar fi pusa ea in pacet, oricat de bine ar fi prezentata. Si ma rog in numele lui Isus Hristos, El sa ne ajute, El sa ne binecuvanteze. Glorie lui Dumnezeu!

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: