= Impacati-va cu DUMNEZEU ! = Ioan Burca

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                                    Toata Gloria in Veci !!!

„Impacati-va cu DUMNEZEU!”

                     „Noi, deci, suntem trimesi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: Impacati-va cu Dumnezeu!”  ( 2 ​Corinteni ​5:20 )

Mi-am amintit marturia unui fost puscarias facuta ininchisoarea din Arad, fiind acolo impreuna cu un grup de frati in Hristos la evanghelizare. El le-a adus celor inchisi Evanghelia, adica vestea buna din partea Domnului Isus Hristos, vestea ca exista scapare nu numai din puscaria din Romania, dar si din inchisoarea pacatului. Fostul puscarias a primit vestea buna pe cand era inchis, s-a pocait de pacatele lui si a fost botezat, si de atunci a transmis mai departe aceasta veste buna, Evanghelia Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Dupa cum imi amintesc, marturia lui suna cam asa:

1.  MARTURIA unui puscarias – Cornel Sandu; viata lui fara DUMNEZEU​:

    “Nu cu mult timp in urma ma aflam pe o banca, asa cum sunteti voi acum, si-i ascultam pe niste pocaiti cum ne predicau din Biblie si ma gandeam: ce tot vor oamenii astia cu pocainta lor; de asta-mi arde mie acum cand eu de-abia astept sa ies afara si sa merg prin alte tari sa fac bani?” ​   ​

Ce facea cu banii? Dupa spusele lui, petreceri, betii si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Cum a reusit el sa faca rost de bani pana atunci? Dupa marturisirea lui, furand gaini, vaci, etc. El spunea ca ne-avand incotro, i-a ascultat pe pocaiti, care, dupa incheierea serviciului de acolo, i-au lasat si lui, ca si celorlalti, un Nou Testament, adica Cuvantul lui Dumnezeu. 

2. INTOARCEREA lui la DUMNEZEU​​    ​

Citind in Testament, el a remarcat ca Dumnezeu, Tatal ceresc, a dat ce-a avut mai scump, pe singurul Sau Fiu, sa moara pe cruce in locul oricarui om care crede in jertfa Sa si se pocaieste de relele pe care le-a facut. El si-a dat seama ca acest lucru i se potrivea si lui. S-a hotarat sa se pocaiasca chiar atunci, acolo in inchisoare, dar n-a fost deloc usor. In el a inceput o lupta pe viata si pe moarte care a durat catva timp.

​3. LUPTA diavolului pentru sufletul lui; framantarile lui​ ​ 

Diavolul nu voia sa-l scape din mana, si de aceea il indemna sa se sinucida. Gandul sinuciderii il urmarea mereu, pentru ca diavolul, prin ceilalti puscariasi, il speria ca va primi vreo 10-15 ani de inchisoare pentru cele 13-15 procese pe care le avea pe rol.​   ​

Pentru ca era tanar inalt si solid, ca sa nu poata face ce si-a pus in gand, a fost necesar ca 2 politisti sa stea langa el o perioada de timp. Ori de cate ori ii venea gandul ca va primi o condamnare atat de lunga, incepea sa planga si sa se roage lui Dumnezeu, asa simplu cum stia el, dar sincer si din toata inima, zicand:

 “Doamne, fa sa-mi dea o pedeapsa mai mica, si-am sa ma pocaiesc!” Dumnezeu s-a indurat de el, i-a ascultat rugaciunea si a fost condamnat la numai un an si vreo sase luni! S-a tinut de cuvant si s-a botezat acolo in inchisoare, dar imediat dupa eliberare a avut o ispita venita chiar prin sotia lui, care i-a zis ca se bucura ca a scapat, dar ii cere sa nu-i faca de ras pe ea si pe ai ei, spunand ca s-a pocait. El insa a ramas langa Dumnezeu, care-i ascultase rugaciunea.

​ 4. ISPITELE din partea sotiei​

Dupa cum se intelege, sotia lui considera ca el se face de ras pe el, pe ea, familia, rudele, acum cand s-a lasat de rele, nu cand facea relele in urma carora a ajuns in puscarie. Vedeti cum reuseste diavolul sa suceasca mintile multora, zicand binelui, rau si raului, bine?! 

    Iubite cititor (cititoare), primeste Evanghelia, pentru ca ea este cea mai buna veste pe care o poti primi in viata! Exista salvare de la iad, oricat de multe si grele pacate ai fi facut, dar numai prin jertfa Domnului Isus Hristos. Poate ca n-ai facut pacate atat de mari, ca cel din pilda pe care am dat-o, si poate ca ai mers, mai rar sau mai des, si la biserica si chiar ai daruit saracilor. Vreau sa-ti spun, pe baza Cuvantului Sfant, ca nu te poti salva prin merite proprii, ci numai prin meritele Fiului lui Dumnezeu, care a venit din cer, a trait fara pacat si a murit in locul nostru.

5.  MESAGERII – Misiunea si Motivatia lor​

Revin acum la versetul citat la inceput, pentru ca ei nu fac asta de capul lor:​  ​Unii zic:“Ce au pocaitii astia de fac atata propaganda ?” (termenul e imprumutat de la alte ideologii). 

​     Mesagerii au porunca de la DOMNUL ISUS:

15. Apoi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.
16. Cine va crede şi se va boteza, va fi mîntuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit. ​(Marcu 16:15-16).​   ​

Altii baga de vina ca nu toti care predica Evanghelia, sau aduc vestea buna, au pregatire intr-un institut teologic, sau ca nu sunt imbracati cu un anumit fel de imbracaminte.
    Asa cum un presedinte de tara, numeste si imputerniceste ambasadorii care sa reprezinte tara respectiva; ei nu fac ce vor si nu vorbesc ce vor, ci ceea ce le porunceste presedintele.

 As vrea sa gandesti serios la exemplul urmator. Daca cineva este bolnav de cancer si se apropie de moarte, auzind ca undeva este un medic, sau un medicament care trateaza aceasta boala, nu se uita la cel ce aduce vestea daca e imbracat cu o anumita imbracaminte si nici nu-l examineaza sa vada cata medicina stie, sau daca are terminata facultatea de medicina ori farmacie, ci il intreaba numele doctorului, adresa, telefonul, si cauta degraba sa intre in legatura cu medicul respectiv. Nu-l intereseaza nici ce zic rudele, vecinii, prietenii. Nici macar banii nu conteaza. Vinde casa, masina, tot ce are, numai sa-si scape viata!

6.  MESAGERII- pregatirea lor teologica, imbracamintea ​

Oamenii ar da totul ca sa-si scape viata asta care e trecatoare, dar cand e vorba de viata vesnica, fac tot felul de calcule, intreaba, sau tin cont de parerile oamenilor, nu de parerea Medicului Suprem, Domnul Isus Hristos, care poate tamadui si trupul si sufletul. In ce priveste pregatirea, citez ce se spunea despre apostolii Petru si Ioan: 

“Cand au vazut ei indrazneala lui Petru si a lui Ioan, s-au mirat, intrucat stiau ca erau oameni necarturari si de rand;…” (Faptele Apostolilor 4:13);​ ​adica oameni fara scoala teologica si cu preocupari comune, obisnuite, pescari.​     ​Deci pocaitii nu pot sa nu spuna si la altii ca au fost vindecati de cancerul pacatului de catre Medicul Suprem, ba mai mult, Cel ce i-a vindecat ii imputerniceste si-i trimite sa spuna si la altii, si e foarte bine asa, pentru ca multi s-au intors la Dumnezeu tocmai pentru ca a fost cineva care le-a spus.

​   ​Daca apostolii Petru, Ioan si ceilalti taceau, vestea buna nu ajungea pana la noi. Glorie lui Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, ca vestea salvarii a ajuns pana la noi. Rugaciunea mea este ca Duhul Sfant sa lucreze la inimile multor pacatosi pentru ca ei sa se intoarca la Dumnezeu ca sa fie iertati si salvati de la iad.

    Nu-i important postasul care-ti aduce scrisoarea cu vestea buna, ci scrisoarea, vestea buna din scrisoare si mai ales EXPEDITORUL care-ti trimite vestea buna, si care-ti si poate garanta implinirea a ceea ce spune, adica DUMNEZEU.

​       In ceea ce priveste imbracamintea, ea era una obisnuita, nu una speciala, pentru a-i deosebi pe apostoli de ceilalati oameni. Nu scrie nicaieri ca ei ar fi avut imbracaminte de preoti.
     Nici de DOMNUL ISUS HRISTOS nu scrie nicaieri ca ar fi purtat imbracaminte de preot, cum purtau preotii randuiti de DUMNEZEU prin Legea data prin Moise. EL nu a adus nici jertfe de animale la Templu, cum faceau preotii de atunci.
Iata imbracamintea DOMNULUI ISUS:
23. Ostaşii, dupăce au răstignit pe Isus, I-au luat hainele, şi le-au făcut patru părţi, cîte o parte pentru fiecare ostaş. I-au luat şi cămaşa, care n-avea nici o cusătură, ci era dintr-o singură ţesătură de sus pînă jos. (Ioan 19:23).​
     Preotii de atunci aveau imbracamintea speciala pe care trebuiau s-o poarte. Ce pacat insa ca ei cei care cunosteau Legea si ce era scris ca urma sa vina MESIA, cand a venit, in loc sa-l recunoasca si sa-L aprecieze, L-au rastignit! Asta cu toate ca purtau si imbracaminte de preot (pe langa cunostintele pe care le aveau din Lege).

    Am avut pe inima sa scriu despre acest subiect, pentru ca multi oameni nu primesc Evanghelia Domnului Isus Hristos deoarece au anumite prejudecati fata de cei ce le-o prezinta, considerandu-i insuficient de bine pregatiti pentru a face lucrarea asta. Problema mare si grava este ca, respingand Evanghelia, se duc in iad, si pierzarea lor este sigura!

    Aducatorii vestii bune sunt imputerniciti ai lui Hristos si fac asta “in Numele lui Hristos.” Ei nu se prezinta pe ei a fi ceva sau cineva. Sunt tot oameni supusi greselilor, dar salvati de la iad, iertati de pacate prin credinta in Domnul Isus si prin pocainta de pacatele lor. Ei mai pot marturisi ca viata lor a schimbat-o Dumnezeu prin Duhul Sfant si ca Stapanul lor e acum Cel ce i-a scapat de la iad.

 Dupa cum se vede, mesajul nu e unul care ar necesita o pregatire teologica deosebita si oricare cititor care primeste vestea buna, poate deveni dupa aceea aducator de veste buna pentru altii. Domnul sa va ajute pe toti care cititi aceste randuri,sa ajungeti sa faceti asta.

​  7.  RELATIA omului cu DUMNEZEU​

    “Impacati-va cu Dumnezeu!”    ​

O sa zici ca nu esti certat cu Dumnezeu, sau ca nu L-ai suparat, si n-ai de ce sa te impaci. Poate ca tu nu esti suparat pe El, dar s-ar putea sa fie El suparat pe tine. Ca sa verifici asta trebuie sa deschizi Biblia sa vezi ce-L supara pe El. Am sa-ti spun eu, bazat tot pe Biblie, ca ceea ce-L supara pe Dumnezeu e pacatul.    ​

La modul general, pacatul e neascultarea de Dumnezeu, adica daca El iti spune sa faci un lucru, si nu-l faci, sau il faci cum vrei tu si cand vrei tu, ori daca faci anumite lucruri pe care El iti spune in Cuvantul Lui sa nu le faci. ​   ​

Poate zici ca n-ai dat in cap la nimeni, si n-ai spart casa nimanui. Dumnezeu zice ca cine uraste pe cineva este un ucigas, si ca oamenii vor da socoteala pentru orice cuvant nefolositor, deci nu numai pentru cuvinte urate, jignitoare.    ​

As putea continua cu multe alte exemple, dar ma opresc aici si inchei, spunandu-ti ca cel mai grav lucru pe care ai putea sa-l faci ar fi sa respingi vestea buna adica Evanghelia, Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, posibilitatea salvarii de la iad prin jertfa Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, Cel care a murit pentru mine, pentru tine si pentru intreaga omenire pe cruce. Ma rog lui Dumnezeu ca sa te feresti sa faci o asa greseala si fie ca Duhul Sfant sa te convinga sa te impaci cu Dumnezeu. 

     Acel puscarias si multi alti oameni, s-au intors la DUMNEZEU, pentru ca a fost CINEVA care le-a dus VESTEA BUNA, EVANGHELIA​!
​      Tot asa cei de azi care cunosc Cuvantul Lui DUMNEZEU, BIBLIA, s-au intors la DUMNEZEU, pentru ca au fost apostolii DOMNULUI ISUS, care au  transmis asta mai departe, prin viu grai, prin scris, dar si riscandu-si sau dandu-si viata pentru a-l transmite!​

 in Numele lui Hristos: Impacati-va cu Dumnezeu!”Acuma! ​Amin

       Ioan Burca – robul DOMNULUI,

                            Doctor in Teologie

 Iata marturia acelui puscarias, Cornel Sandu, care s-a intors la DUMNEZEU acolo in inchisoare, pentru ca a fost cineva trimis de DUMNEZEU, care i-a dat Cuvantul Lui DUMNEZEU, pe care l-a citit si apoi l-a aplicat in viata lui.

Cornel Sandu – Marturie in inchisoarea din Arad:
​   Misionarii sunt cei care merg in toata lumea sa duca Evanghelia, adica vestea buna, Biblia​, de salvare a omului de la iad si care de multe ori isi risca viata, sau unii chiar si-au dat viata!
​ Mai jos sunt doua marturii in acest sens:​
  Prof. Dr. Ivan Vikovan – Pastor Evanghelist, Misionar, cu Biblia in Nicaragua, Australia, Germania.
    Sebastian Tirtirau cu Biblia la Polul Nord!
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!

Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 
           Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 
 
               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
 
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
  Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: