Egiptul contraataca dupa uciderea brutala a 21 de crestini egipteni de către ”macelarii” SIIL

Photo credit datjoblessboi.com

Egiptul se afla in prima linie in lupta impotriva SIIL

Egiptul se află acum în prima linie în lupta împotriva SIIL, iar unii dintre lideri fac noi acuzații vizavi de războiul împotriva terorismului al Administrației Obama. Ei spun despre campania SUA că ar fi un joc dublu luptând cu teroriștii peste hotare, dar totuși întâlnindu-se cu ei acasă.

Întâlnire de la Casa Albă dintre președintele Obama și liderii musulmani a stârnit agitație în Orientul Mijlociu, în special în Israel și în Egipt. Cauza revoltei este faptul că dintre cei 14 lideri care au participat, cel puțin trei reprezintă grupuri fondate de către Frăția Musulmană sau care au legături cu aceasta. Una este un lobby activ ce încearcă să convingă SUA să șteargă Hamas și Hezbollah de pe lista grupărilor teroriste și să pună Israelul pe listă.

”Președintele Obama are o slăbiciune pentru Frăția Musulmană”, spunea Zvi Mazel, fostul ambasador al Israelului în Egipt.

Fondată în 1928, în Egipt, Frăția Musulmană a dus la crearea multor organizații teroriste, printre care Al-Qaida și Hamas. Organizația este acum interzisă în Egipt, însă Casa Albă refuză să numească grupul ca fiind terorist.

”Organizații precum Al-Qaida, SIIL, Boko Haram și altele, își bazează comportamentul pe învățăturile Frăției Musulmane”, a afirmat fostul ambasador al Israelului în Egipt.
Între întâlnirea de la Casa Albă și cea de la Departamentul de Stat, Frăția Musulmană a publicat următoarea declarație: ”Este necesar ca toată lumea să fie conștientă că ne aflăm într-o nouă fază, când observăm lucrurile care ne slăbesc puterea, când înțelegem sensul jihadului și ne pregătim soțiile, fiii, fiicele și pe toți care au urmat calea noastră, pentru o luptă lungă și fermă, îndemnându-i la martiraj.”
Fostul ambasador al Israelului în Egipt, Zvi Mazel, spunea că îndemnul la jihad indică spre Occident, în special spre SUA:
”Se refereau la America, fiindcă, pentru Frăția Musulmană, America este dușmanul suprem. De ce ? Nu pentru că ea este America, ci pentru că America este simbolul democrației, iar democrația este o contradicție totală pentru Islam.” Egiptul, un aliat strategic al SUA, condamna întâlnirile de la Washington.

”Frăția Musulmană se află în relații ostile cu Egiptul și cu celelalte țări, cum ar fi Arabia Saudită”, spunea fostul ambasador al Israelului în Egipt.

Comentatorii egipteni învinuiau SUA că ar face un joc dublu, împiedicând războiul împotriva terorismului:
”Administrația SUA continuă să își pericliteze relațiile cu Egiptul domolind Frăția Musulmană. Frăția Musulmană încearcă să se întoarcă pe scena politică prin intermediul Americii și prin atacuri teroriste. Politica Americii pare să fie necinstită și nesigură. Administrația SUA spune că luptă împotriva acestor grupuri acasă, dar le susține peste hotare. Această întâlnire dovedește faptul că Washingtonul nu a renunțat la politica jocului dublu față de terorismul islamic.”

Deși acea întâlnire s-ar putea să nu fi fost în centrul atenției, efectele de peste hotare sunt evidente. Orientul Mijlociu a observat legătura dintre terorism și Frăția Musulmană, o revelație pe care trebuie să o aibă și liderii occidentali.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 65 – februarie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Egiptul contraataca

După uciderea brutală a 21 de creștini egipteni de către ”măcelarii” SIIL, Egiptul a răspuns rapid declanșând un atac aerian asupra teroriștilor islamiști în Libia. În acest timp, Congresul Americii caută să găsească o modalitate prin care SUA să se ocupe de islamiștii radicali.

Avioanele de război egiptene au lovit luni mai multe obiective SIIL din Libia, la doar câteva ore după ce gruparea extremistă a postat filmarea înspăimântătoare cu decapitarea a 21 de creștini ostatici. Guvernul egiptean și Biserica Coptă au spus că filmarea este autentică. Militanții au susținut loialitate față de SIIL și s-au identificat ca fiind Provincia Tropoli a grupării Statul Islamic.

Creșterea uciderilor îi îngrijorează pe teroriștii islamici, care controlează aproape o treime din Siria și din Irak, stabilindu-și astfel o filială directă în Africa de Nord, la mai puțin de 800 km de granița de sud a Italiei.

În filmare, unul dintre jihadiști, care vorbea engleză, făcea referire directă la această posibilitate, spunând că grupul plănuiește ca acum să cucerească Roma. Rudeniile și prietenii ostaticilor spuneau că aceștia au fost uciși pentru că erau creștini și au votat cu președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi, un fost șef al armatei.

Abanoub Ishaq a fost coleg cu creștinii egipteni copți duși ca ostatici în Libia.
El spune: ”Ne urmăresc pentru că am votat cu el-Sisi și pentru că suntem creștini. În Libia, creștinii sunt considerați fiii lui el-Sisi și de aceea sunt pe urmele noastre. Dacă doar creștinii l-ar fi votat pe el-Sisi, acesta nu ar fi câștigat alegerile.”

Președintele egiptean El-Sisi declara: ”Egiptul are dreptul de a răspunde la timpul potrivit și în mod adecvat pentru a se răzbuna pe acei criminali inumani.”

Grupările precum SIIL, Al-Shabaab în Somalia, Boko Haram în Nigeria, Al-Qaida în Maghreb, caută zone neguvernate. Așa reușesc să prospere.

Ultima atrocitate a SIIL vine într-un moment în care Congresul dezbate cererea președintelui Obama de a ataca militar SIIL. Mulți republicani sunt de părere că mișcarea președintelui nu este suficientă pentru a învinge SIIL, care își extinde influențele dincolo de Irak și Siria.

Fostul ministru al apărării al președintelui Obama, Leon Panetta, avertiza că SIIL este o amenințare nu doar pentru Orientul Mijlociu:
”Ne confruntăm cu un dușman cu o mare putere de comandă și control. Ne confruntăm cu un dușman bine înarmat. SIIL reprezintă un nou capitol în termeni de amenințare teroristă pentru acea zonă și pentru țara noastră.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 65 – februarie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: