Lazar Gog – Cinci Paradoxuri: Ce inseamna Intelepti in nebunie

God s law man s law scale Bible

Photo credit winnersharvest.com

Citeste –

  1. 1. Primul paradox: Traim prin a muri
  2. 2. Al doilea paradox: Ne odihnim in jug
  3. 3. Al treilea paradox: Suntem mari cand suntem mici

4. Al patrulea paradox: Intelepti in nebunie

Potrivit intelepciunii lui Dumnezeu si invataturii Sfintelor Scripturi, suntem intelepti atunci cand am inebunit. In 1 Corinteni 1:20-21  Duhul Domnului spune lui Pavel sa scrie urmatorul lucru –

Unde este înţeleptul? Unde este cărturarul? Unde este vorbăreţul veacului acestuia? N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii acesteiaCăci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii. 

Lazar Gog ParadoxuriUnde este carturarul? .. ala cu scoli multe. Nu, ca dispretuieste Dumnezeu scoala. Nu, doar fara Dumnezeu.
Apostolul Pavel spune: suferiti-mi putina nebunie. Atunci este intelept cand ai devenit nebun.
Adica, ce insemneaza Nebun?
Insemneaza ca tocmai in mijlocul unei lumi care se crede  super-civilizata, super-inteligenta, dispune de toate lucrurile, ale unei religii puternice, tu poti sa pastrezi credinta intr-un Dumnezeu viu. Lumea va spune: esti nebun.

Ma pregateam sa dau admitere la conservator, pentru ca eu am studiat liceul de muzica prima data, faceam pregatire pentru aceasta cu profesorul de la conservator si am primit un telefon de la pastorul meu judetean, fratele Pop Ioan din Dej. Pop Iona din Negreni ii spuneam. Si mi-a zis: „Mai Lazarica,” ca asa imi spunea el, „am o veste buna pentru tine, pe care ai asteptat-o tu de multi ani. ” „Ce veste aveti, frate Pop?” „S-a aprobat Seminarul Teologic Penticostal si este admitere la Seminarul Teologic Penticostal.” Am zburat in sus de bucurie.

M-am dus la profesorul cu care ma pregateam si care trebuia sa fie profesorul meu la conservator si am zis: „Domnule profesor, eu nu mai dau admitere la conservator, eu ma duc la seminar.” „Unde mergi, ma?” „La seminar.” „Dar, ce-i ala?” Ma duc sa studiez teologie, del profesor.” Si a zis: „Bai, Lazar, tu ai inebunit, bai. Te-ai prostit.” Asa mi-a zis: „Te-ai prostit. Tu ai sansa sa dai concerte la filarmonica, sa calatoresti in toata lumea…” cum era pe vremea aceea, sa iesi in lume cu filarmonica… „si-ai inebunit acuma!” Si i-am zis: „Dle profesor, nu stiu cum sa va spun eu dvs. acuma, dar am gasit un om in Biblie, il cheama Pavel, si a zis: „Suferiti-mi un pic de nebunie, ma bucur sa fiu nebun pentru Hristos.”

Intelepciunea lui Dumnezeu  Photo credit conggiao.info

Da, lumea nu intelege lucrul acesta, lumea nu intelege. Dar atunci devii intelept cand te rezimi pe Cuvantul Domnului, pe intelepciunea lui si cand nu mai este popular sa predici crucea- 1 Corinteni 1:18 spune ap. Pavel – Fiindcă propovăduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării; dar pentru noi, care suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu. Si sa spui ca Isus a inviat din morti este o nebunie. „A fost o persoana istorica,” asa se preda la multe facultati de teologie astazi, in multe universitati crestine, azi. „Ce inviat din morti? Asta, asa, a fost un crez pe la inceputul erei crestine. Dar acuma, avem documente arheologice. Avem tot ce ne trebuie ca sa credem ca acesta a fost un mit. ” Nu, frati si surori, Isus Hristos e viu! A murit pe cruce si a inviat din morti.

Daca pari nebun in ochii oamenilor, nebunia aceasta te face intelept, pentru ca salvezi sufletul. Te face intelept. Vedeti, ap. Pavel intreaba si vreau sa ilustrez, zice: „Unde este inteleptul veacului? Unde este carturar, unde sunt vorbaretii veacului, pentru ca cei fara de Dumnezeu, practic cum erau liderii comunisti, niste vorbareti. Vorbeau mult si nu spuneau nimic. Hai sa va dau un exemplu. Inteleptii veacului din secolul al XIX, 1959 de fapt, atunci s-a scris teoria evolutiei: Originea Speciilor de catre Darwin. Si inteleptii veacului, orice show daca urmaresti, la Discovery Channel, The Learning Channel, National Geographic, The Science Channel, auziti mereu aceasta expresie: „Asta s-a intamplat cu 65 de milioane de ani in urma… cu 120 de milioane de ani in urma. Stiti care este fundamentul invataturii Darwiniste a evolutiei? Fundamentul este acesta, din nefericire: Supravietuirea celui mai tare.  Si de-a lungul timpului, cine a fost slab a fost mancat de ala tare si in felul acesta s-au acumulat  tot mosteniri din acelea puternice si asa ca avem lei, si avem capre mai putine. No, ca e supravietuirea celui mai tare.

Mi-e draga stiinta. Sunt un om educat, multumesc Domnului. Insa pentru cei ce ne asculta la internet si la radio si la televiziune si vor auzi mesajul acesta, imi pare rau de dvs. domnii mei, pentru ca daca supravietuirea celui mai tare este fundamentul evolutiei, stiti ce naste acest concept? Mandrie. Ca eu sunt tare. Dispret pentru semen. Si apoi, s-a vazut in istorie, aceasta doctrina, supravietuirea celui mai tare naste dictatura intre oameni, naste nazism, naste comunism, naste canibalism. Asta este evolutie. Asta este evolutie. Suna simplist? Nu suna simplist. Este adevarul. A pus mana pe putere un dictator si daca a fost cizmar la viata lui si numai stia sa tina cuiele in gura. Si-a batut joc de un popor. A chinuit. A omorat. A inchis. A expulzat din tara inteligenta, crema, pentru ca este supravietuirea celui mai tare. Hitler – 50 de milioane de morti pe constiinta lui, supravietuirea celui mai tare. Stalin- 27 de milioane au fost recunoscute pe vremea lui Gorbachev, care inca era lider comunist. Gorbachev a avut curajul sa spuna: Istoria noastra arata ca Stalin a omorat27 de milioane- de compatrioti de-ai lui, infometandu-i, pentru ca era un idiot tovarasul Stalin, ca si Hitler si Ceausescu si Bonaparte si toti dictatorii. Asta este ‘inteleptul veacului’. Pe aceasta facem noi stiinta?

Dar intelepciunea prin nebunie totusi, e sa continui sa crezi intr-o lume de felul acesta. Sa fii impotriva avortului, cand toata lumea-i pentru avort? Pai, nu-i toata lumea, eu nu sunt pentru avort si cred ca numar si eu, macar cu unu. Dar, si tu esti, care ma asculti, pentru ca uitati, din ’73, de cand s-a votat dreptul la avort in America, peste 50 de milioane de copii au fost avortati. 50 de milioane !!! E o tara de 2 ori, de 3 ori mai mare. Asta este stiinta? Asta este intelepciune? Nebunia de a crede te face intelept.

Stiti de ce? Pentru ca atunci intri in posesia puterii lui Dumnezeu. 1 Corinteni 1:18 (partea finala) spune ca propovaduirea crucii este puterea lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a pus in posesia unei puteri pe care nu o are nimeni. Putere absoluta – este puterea lui Isus Hristos de care am auzit deja in seara aceasta si am mentionat deja din Matei 28:18 – Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. 

Nebunia de a crede cand altii nu credeste mantuire. 1 Corinteni 1:21 – Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii. Nebunia de-a crede este dainuire. Nu inteleptul veacului va dainui, daca intoarce spatele lui Dumnezeu.  Vei dainui tu, care esti un om simplu, dar care ti-ai pastrat credinta curata in Scriptura, in Fiul lui Dumnezeu. Toata lumea a spus, asa cum pocainta este acum batjocorita, venim dintr-o tara in care pocainta era batjocorita: „O, pocaitii, is aia care spune: Crede si nu cerceta.” Pai, comunistii sunt aia. Inteleptii veacului sunt aia. Ia cercetati si vedeti! Ca atunci cand cercetezi, vei vedea  ca ceea ce crezi este o idiotenie, este o prostie, pentru ca ceea ce este adevarat este Cuvantul lui Dumnezeu, este adevarul Scripturii. Este puterea lui Dumnezeu. Marit sa fie Domnul! 

PAGINA Lazar Gog PREDICI 

Lazar Gog – Perspectiva Profetica 2015 – Partea 3 – Aspectul Profetic Shemittah & Partea 4 – Aspectul profetic – Ioel si impartitorii lui Israel

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: