Boicotarea Israelului se aseamana cu antisemitismul nazist

În Europa, tot mai multe orașe și regiuni încearcă să devină zone fără evrei, să scape de ceea ce criticii Israelului numesc: stat apartheid. În Anglia, Consiliul orașului Leicester a votat anul trecut pentru boicotarea bunurilor realizate în coloniile israeliene din Cisioradania.

E ca și cum orașul Leicester încearcă să scape de impuritatea israeliană. Acest lucru le amintește unora despre un capitol foarte întunecat din istoria Europei.

Naziștii au urmărit să curețe Germania de orice urmă de evrei. Conducerea orașului Leicester a refuzat să ne ofere un interviu afirmând: ”Consiliul orașului Leicester condamnă antisemitismul și orice formă de rasism sau discriminare. Ceea ce se întâmplă nu este un boicot la adresa Israelului. Mișcarea se referă în mod specific la produsele care provin din coloniile ilegale din Cisiordania.” Guvernul orașului Leicester nu consideră că e vorba de antisemitism, dar Jeffrey Kaufman, fostul președinte al Comunității progresive evreiești din Leicester nu este de acord cu aceasta.

”Consiliul orașului a ales să se ia de Israel și aici mi se pare că este vorba de antisemitism. Consiliul orașului s-a ocupat în mod special de situația palestiniano-israeliană, excluzând orice alte evenimente internaționale”, spunea Jeffrey Kaufman, fostul președinte al Comunității progresive evreiești.

Alte orașe din Europa au mers și mai departe decât orașul Leicester. Vara trecută, în timpul conflictului din Gaza, orașul irlandez Kinvara a renunțat complet la Israel: niciun produs din Israel în magazine și restaurante. Este parte din mișcarea BDS: boicot, descurajare și sancțiuni, care are loc împotriva Israelului. Muzicienii și actorii israelieni au fost întrerupți în timpul spectacolului, cum a fost și cazul acestui eveniment de la Teatrul Globe din Londra. Magazinul de cosmetice Ahava a fost pichetat până când s-a închis. Ahava este o companie israeliană, dar forțele BDS vor boicota orice companie care face afaceri cu Israelul.

Mișcarea de boicotare a Israelului spune că nu este vorba de antisemitism, dar aceasta nu boicotează nicio altă națiune. Israelul este un stat democrat. Există atât de multe dictaturi în lumea întreagă pe care ar putea să le boicoteze, dar nu o fac.

”Nu atacă nicio altă țară, numai Israelul”, a afirmat Richard Millet, activist pro-Israel.
Richard Millet urmărește activitatea mișcării BDS cu ajutorul site-ului său:
”Nu vor porni un boicot împotriva Americii, sau împotriva politicii guvernului britanic, cu care nu sunt de acord, înainte de a ajunge la China, Rusia, Siria, Arabia Saudită. Nu există niciun boicot în aceste țări. Găsiți dvs. un răspuns.”

Mișcarea BDS se răspândește în campusurile din Europa și America. Ronnie Fraser, lector și director fondator al organizației Academic Friends of Israel, avertizează că noii generații de lideri i se inoculează că Israelul este cea mai groaznică națiune de pe pământ.

”Studenților li se spune că Israelul este un stat rasist, zionist, că Israelul este la fel ca naziștii”, a afirmat Ronnie Fraser, fondator, Organizația Academic Friends of Israel.

Fraser a dat în judecată propria sa asociație pentru antisemitism instituțional, pentru că promovează un boicot academic la adresa Israelului:
”Scopul lor este delegitimizarea statului Israel. Vor să scape de Israel.”

În timp ce mișcarea de boicotare a Israelului afirmă că nu e antisemită, definiția dată de Uniunea Europeană spune contrariul. Uniunea Europeană spune că antisemitismul cuprinde: negarea evreilor, a dreptului lor la autodeterminare, de exemplu: susținând că existența statului Israel este o inițiativă rasistă și aplicând standarde duble pentru Israel. Probabil că nu e ceva surprinzător că tot mai mulți britanici preferă Iranul în locul Israelului. Mai mult de jumătate dintre evreii britanici spun că nu mai au niciun viitor în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Unul din patru evrei se gândesc să plece. Jonathan Sacerdoti se ocupă de campania împotriva antisemitismului care a realizat sondajul. Acesta spunea că evreii britanici încep să nu se mai simtă bineveniți.

”Una dintre întrebările sondajului nostru a fost: ”În ultimii doi ani ai fost martorul creșterii antisemitismului în comparație cu anii anteriori?” 56% dintre ei au oferit un răspuns pozitiv”, spunea Jonathan Sacerdoti, cordonatorul campaniei împotriva antisemitismului.

c

Evreii se intorc in Israel din cele 4 colturi ale pamantului Photo credit www.nowtheendbegins.com

~Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut  evreilor din Europa sa se stabileasca in Israel in urma atentatelor de la Copenhaga, intre care unul comis in apropierea principalei sinagogi din capitala daneza. „Catre toti evreii din Europa: Israelul va asteapta cu bratele deschise”, a adaugat premierul. Citeste mai mult aici – http://www.ziare.com/international/israel/atacuri-armate-la-copenhaga-netanyahu-le-cere-evreilor-din-europa-sa-imigreze-in-israel
~Citeste si – Evreii din toată lumea, dar mai ales din Europa Răsăriteană .. se întorc în Israel pentru a aștepta a doua venire a Domnului. Misiunea aliyah
~Stire difuzata in Mapamond crestin 554 – februarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/
Franța localizează sute de persoane care se pare că fac parte din celule teroriste. Ministrul pentru securitate națională spunea că au fost identificați 400 de suspecți. Una dintre preocupările majore ale autorităților este prevenirea provocării criminalilor și determinarea cetățenilor de a nu accepta radicalismul. Cel puțin doi dintre bărbații implicați în atacul terorist de la ”Charlie Hebdo” se crede că ar fi fost radicalizați în închisoare, la fel și bărbatul din spatele atacului
de weekendul trecut din Danemarca.
După atacul criminal, prim-ministrul Beniamin Netanyahu îi îndeamna pe evreii europeni să imigreze în Israel. Una dintre victimele atacului din Danemarca era un bărbat evreu ce făcea de pază în timpul ceremoniei Bar Mitzvah. Câteva ore mai târziu, sute de morminte evreiești au fost profanate în estul Franței.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: