Nelu Brie – Patru principii fundamentale ale unei casnicii fericite

O casnicie fericita este compusa din doi soti buni iertatori. Rutha, Sotia lui Billy Graham. Photo www.dennisselisseth.com

Nelu Brie – Patru principii fundamentale

ale unei casnicii fericite 

Efeseni 5:19-31

19 Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului.
20 Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.
21 Supuneţi-vă unii altora în frica lui Hristos.
22 Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului;
23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este Capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului.
24 Şi după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.
25 Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,
26 ca s-o sfinţească, după ce a curăţat-o prin botezul cu apă prin Cuvânt,
27 ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană.
28 Tot aşa trebuie să-şi iubească şi bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine îşi iubeşte nevasta se iubeşte pe sine însuşi.
29 Căci nimeni nu şi-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrăneşte, îl îngrijeşte cu drag, ca şi Hristos Biserica;
30 pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui şi os din oasele Lui.
31 „De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi cei doi vor fi un singur trup.”

As vrea sa subliniez din Cuvantul lui Dumnezeu ca Dumnezeu a facut familia  pentru ca sa ofere omului cadrul in care sa fie fericit. Voia lui Dumnezeu cu privire la casniciile noastre  este sa fim fericiti in familie. Cuvantul casa sau casnicie nu vine de la verbul de a casni, ci vine de la cuvantul casa. Voia lui Dumnezeu este sa fim fericiti. As vrea insa sa subliniez pentru toate familiile, fericirea in viata de familie nu este un cadou care il primesti in ziua nuntii. Fericirea este o realizarela care ajungi prin efort, pe parcursul unei vieti. Fericirea nu este un cadou care ti se da, l-ai primit, multumesti frumos si te duci mai departe bucuros de ce ai primit. Nu. Nu. Fericirea este o realizare. Dumnezeu asigura toate conditiile necesare ca noi sa fim fericiti, ca noi sa asezam samanta primita, in pamantul potrivit. Si s-o ingrijim si ingrijind-o, ne vom bucura de rodul pe care-l vom culege si se vor uita altii inspre casnicia noastra si vor zice: „Iata niste oameni fericiti.”

Dumnezeu din cer sa ne calauzeasca, sa intelegem ca fericirea, in viata de familie, nu este un cadou, desi ea este un dar care vine de la Dumnezeu. Dar acest dar a lui Dumnezeu trebuie sa fie ingrijit. Fericirea nu creste, nu vine de la sine. Buruienele pe marginea drumului cresc singure. Dar, intr-o casnicie, fericirea nu vine singura. Ea vine daca este cautata, daca este ingrijita, daca este cultivata. Intreb: Este Dumnezeu de partea tuturor familiilor credinciosilor? Dar, ati vazut dvs. familii de credinciosi nefericiti? Faptul ca a fost Dumnezeu de partea lor nu i-a ajutat prea mult, daca n-au fost si gata sa faca sacrificiile si sa duca lupta care Dumnezeu le-a asezat-o ca responsabilitate.

Privitor la viata de familie, as vrea sa subliniez ca Dumnezeu este Creatorul familiei. Familia vine de la Dumnezeu. Singurul lucru pe care oamenii l-au putut lua din Eden a fost familia. In acelasi timp, Dumnezeu a randuit niste principii si niste reguli pe baza caruia familia sa functioneze. Dumnezeu a facut familia, dar, Dumnezeu n-a facut familia fara reguli. El a facut si familia si regulile, nu doar familia. Dumnezeu este cel care a construit, a gandit familia si i-a gandit structurile, mecanismele in baza carora ea sa functioneze. Acest aspect este foarte important. Dumnezeu a dat familia, dar n-a dat doar familia, ci a dat si niste reguli dupa care functioneaza familia. Nu poti primi familia si sa respingi regulile si in acelasi timp sa te astepti sa fie bine in familie. Familia este darul lui Dumnezeu. Dar. acest dar este servit impreuna cu regulile. Si regulile sunt asezate intr-un manual de instructiuni, Biblia. In Sfanta Scriptura sunt puse.

Descoperim 3 adevaruri foarte simple:

  1. Dumnezeu a creat familia
  2. Dumnezeu a gandit reguli dupa care functioneaza familia
  3. si cu intelepciunea lui nemarginita a asezat regulile intr-o carte, in Sfanta Scriptura.

Acum, noi, cei ce ne-am casatorit, trebuie sa stim, ca primind de la Dumnezeu casnicia, am primit si regulile.  (Mesajul scris pana la minutul 10, mai sunt aprox 39 de min din mesaj)

VIDEO by  abiel mony

PAGINA Nelu Brie PREDICI

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: