Ioan Burca: Recesiun​i, Razboaie, Calamitati, ​in Lumina Cuvantului Lui DUMNEZEU – Biblia

                                        TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                                    Toata Gloria in Veci !!!
 
       Recesiun​i, Razboaie, Calamitati,​in Lumina Cuvantului Lui DUMNEZEUBiblia

 „…in zilele din urma vor fi vremuri grele.” (2Timotei 3:1);

    Vesti rele pe toate caile: ziare, reviste, radio, televizor, din toata lumea! Nu pare sa fie ceva neobisnuit pentru ca, in general, daca vrei sa ai cititori, audienta sau telespectatori, trebuie sa le dai stiri rele. Vestile bune au in general o audienta mai mica, cu exceptia unora, probabil.
    Oamenii in general, si expertii din diferite domenii in principal, abordeaza problemele din diferite unghiuri: politic, financiar, economic, energetic, filozofic, etc. Cei mai multi insa nu stiu, sau evita sa analizeze fenomenul din SINGURUL punct de vedere care i-ar putea conduce la REZOLVAREA problemelor, si anume, cel BIBLIC.​ 

Acest lucru e valabil si cand e vorba de recesiune ​a care se pare ca a cam trecut, dar si de alte posibile recesiuni, sau prin unele locuri chiar razboaie​.

​       I. EFECTELE Recesiunii​
    Biblia include recesiunile moderne in expresia, „vremuri grele”. Cateva lucruri despre recesiuni pe care le gasim in Biblie, sunt urmatoarele:
   
   ​1.​Cuvantul lui Dumnezeu, ne-a avertizat despre ele cu mii de ani in urma:

„…in zilele din urma vor fi vremuri grele.” (2Timotei 3:1);   

​2.​ Recesiunile si relele care le urmeaza nu sunt dorite de oameni, si nici Dumnezeu nu le doreste;  
​3.​ Relele din lume, inclusiv recesiunile, se datoresc diavolului, ingerilor lui (cei cazuti) si oamenilor care se lasa influentati sau stapaniti de duhurile rautatii.
4.​ Recesiunea finala, care va fi la​ nivel mondial, va fi inceputul necazurilor care vor urma, pe care Biblia le prezinta astfel:

„In acele zile, oamenii vor cauta moartea, si n-o vor gasi; vor dori sa moara, si moartea va fugi de la ei” (Apocalipsa 9:6).

​      II.  CAUZA Recesiunii​
    Recesiunea, razboaiele​ si relele din lume sunt doar EFECT​UL,​ care adesigur​, are​ si o CAUZA, ​care​ a fost aratata cu mii de ani in urma, in Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia. Cauza oricarui rau se gaseste in alegerea gresita facuta de primii oameni, Adam si Eva, si totodata in alegerea rea facuta de oameni de-a lungul veacurilor.

Deci CAUZA e ALEGEREA facuta de om. Ce fel de alegere? De-a asculta, de-a se supune diavolului si de a face voia lui, si de-a nu asculta si a nu face voia lui Dumnezeu si a Cuvantului Sau. Aici intra, desigur, si alegerea pe care o fac eu si o faci tu. Asta-i tot „secretul”. L-am pus in ghilimele pentru ca nu e secret. E scris de foarte multe ori in Biblie ce sa alegem si ce sa nu alegem, dar foarte multi oameni nu citesc, si mai ales, nu asculta si nu se supun Cuvantului lui Dumnezeu.

​     Printre cauzele recesiunii ​care a trecut​, oamenii mentioneaza greseli in sistemul financiar si bancar, pretul ridicat al petrolului, coruptia, etc.
​      In ​lumina Bibliei, toate aceste greseli si altele ca ele, duc la cauza amintita mai sus, care e de ordin SPIRITUAL: legatura cu DUMNEZEU e RUPTA, la cei mai multi oameni.
    Relele care au venit si vor mai veni, sunt cauzate de alegerea gresita mentionata mai sus, si ele sunt aratate in Biblie. Cateva din​tre​ ele:​
    „Domnul a vazut ca rautatea omului era mare pe pamant si ca toate intocmirile gandurilor din inima lui erau indreptate in fiecare zi numai spre rau.” (Genesa 6:5)
   Asta a fost starea omului deja dinaintea potopului din timpul lui Noe. Omul era setos sa faca raul, nu binele.
    „Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gidila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invatatori dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.” (2Timotei 4:3-4)     ​

De exemplu, Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, s-a invatat in scoli, pentru ca de mici, copiii sa stie ce e bine si ce e rau si sa se teama si sa asculte de Facatorul lor. La un moment dat oamenii au scos BINELE, adica pe DUMNEZEU, ​si Cuvantul Sau​, si s-a ajuns in unele locuri ca astazi nu ai voie sa pronunti Numele Domnului ISUS HRISTOS in scoli sau la servici(lucru care mi s-a spus si mie) ca nu cumva sa-i jignesti pe cei din alte religii. Vedeti cat e de dibaci diavolul? Crestinii au interzis pentru ei insasi manifestarile crestine in propria tara​, adica in America!

Ca sa-ti dai seama de starea spirituala in care au ajuns oamenii, trebuie doar sa te uiti cum se imbraca, ce vorbesc, unde merg, ce cauta, la ce se uita pe internet sau televizor, la casete video, la DVD-uri, cati merg la Biserica si cu ce scop.

Astazi, majoritatea tinerilor au o stare spirituala de plans, pentru ca parintii lor au ignorat metodele biblice care i-ar fi ajutat sa evite acest rau; ei nu au mers pe Calea Domnului si nici n-au invatat pe copiii lor Calea Domnului. Biblia spune:

„Invata pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea.” (Proverbe 22:6)​. ​

Copiii care n-au fost invatati sa aleaga Calea Domnului, la randul lor, vor alege, de asemenea, raul, in loc sa aleaga binele, in loc sa-l aleaga pe DUMNEZEU si sa asculte de EL. De fapt, DUMNEZEU da posibilitate fiecarei persoane sa faca chiar azi alegerea buna:​

„Iata, iti pun azi inainte viata si binele, moartea si raul. … Iau azi cerul si pamantul martori impotriva voastra ca ti-am pus inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul. Alege viata, ca sa traiesti, tu si samanta ta” (Deuteronom 30:15;19)

    Dand binele afara, nu ramane gol, vid, ci intra raul. Starea in care ajung cei care se complac in acest rau poate deveni atat de decazuta incat sa li se potriveasca cuvintele pe care le-a spus proorocul din vechime: 
 
„Pe viata Mea, zice Domnul, Dumnezeu ca sora ta Sodoma, si fiicele ei n-au facut ce ati facut voi, tu si fiicele tale. Iata care a fost nelegiuirea sorei tale Sodoma: era ingimfata, traia in belsug si intr-o liniste nepasatoare, ea si fiicele ei, si nu sprijinea mana celui nenorocit si celui lipsit. Ele s-au semetit, si au facut uriciuni blestemate inaintea Mea; de aceea le-am si nimicit, cand am vazut lucrul acesta.” (Ezechiel 16:48-50)​.​
    In lumea de azi, foarte multe casatorii sfarsesc prin divort, iar homosexualitatea (sodomia) castiga tot mai multi adepti, printre care s-ar putea sa fie unii (poate multi), ​care zic ca sunt crestini. S-a ajuns pana acolo ca se da o lupta apriga pentru legiferarea acestui pacat. In ce priveste caracterul unor astfel de oameni, iata ce zice Cuvantul lui Dumnezeu:
„S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit; … De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile; … Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel si barbatii, au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase, si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite.”(Romani 1:22;24; 26-28)
 
    Daca oamenii calca in picioare legile si normele stabilite de Cel ce i-a creat, inseamna ca legatura dintre ei si Dumnezeu e RUPTA si nu e de mirare ca la asa cauza apar efectele descrise mai sus. Este si un proverb care zice: „Dupa fapta si rasplata”.    Deci cauza tuturor relelor de pe Pamant este NEASCULTAREA OMULUI de DUMNEZEU, adica PACATUL, care cuprinde un numar considerabil de oameni si se intinde pe o arie foarte mare.
 
​      III. SOLUTIA pentru Recesiune
    Am vazut CAUZA, am vazut care-i EFECTUL. Este vreo SOLUTIE? Care-i aceasta, si cine o are?

    Sa nu cautam solutia la nici un om de pe  ​P​amant si in nici o tara, ca nu o vom gasi.

    SINGURUL care are SOLUTIA e DUMNEZEU! Cu o conditie: ca OMUL sa o accepte! Dumnezeu nu-i da omului solutia cu forta, ci numai daca vrea; El zice: 
„…​Caci Domnul are o judecata cu locuitorii tarii, pentru ca nu este adevar, nu este indurare, nu este cunostinta de Dumnezeu in tara. … Din vremea parintilor vostri voi v-ati abatut de la poruncile Mele, si nu le-ati pazit. Intoarceti-va la Mine, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul ostirilor.(Osea 4:1; Maleahi 3:7)​.​
    Acestea nu sunt cuvintele si promisiunile unui om, ci ale DOMNULUI OSTIRILOR!
 
    Acest subiect este vast (ca si altele) dar as vrea sa ma opresc aici. Cred ca atat cat am scris e suficient pentru a intelege ca Dumnezeu nu l-a creat pe om si nu l-a asezat pe Pamant sa-i fie rau, ci sa-i fie bine: fara moarte, boli, necazuri, suferinta, si fara lipsuri. Noi, oamenii, n-am vrea sa duca lipsa sau sa fie bolnavi copiii nostri, ci muncim din greu, cheltuim si facem tot ce depinde de noi sa le fie lor bine, chiar mai bine decat ne-a fost noua. De ce? Pentru ca-i iubim foarte mult. 

Cu cat mai mult ne iubeste Dumnezeu, Creatorul nostru si al copiilor nostri!​

El a dat pe Singurul lui Fiu, pe Domnul Isus Hristos sa moara pentru pacatele noastre, nu numai sa ne scape de recesiune ​(criza de orice fel)​, razboaie​ si sa ne fie bine aici pe Pamant, ci sa ne scape de IAD si sa ne duca la El in RAI, sa fim cu El si sa ne fie nespus de bine in VECI!

​       Iata si promisiunea Lui DUMNEZEU:

14. dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate dela căile lui rele,îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara.  ​(2 Cronici 7:14).​

S​a ascultam de DUMNEZEU, facand ce ne spune El in Biblie, adica BINELE ca astfel sa ne fie bine si pe Pamant si in veci cu El! Doamne, ajuta-ne la toti! Amin!

                            Ioan Burca – robul DOMNULUI,  
                                      Doctor în Teologie
 
​Evanghelizari pe stadioane in Romania​:Dr. Luis Pallau – S.U.A.​
Translatori: Dr. Paul Negrut si Titi Bulzan

Canta: Daniel Blaj si Linda; Orga: Theodor Caciora

Cantarea: 
CAND Vrei sa Vii, CAND Vrei Sa-ntorci, 
CAND Vrei sa Vii la DUMNEZEU?
CAND Vrei Sa-ntorci din calea Rea? 
DE CE tot mai amai mereu?
​O, VINO, O, VINO, Intoarce sa Scapi de la Pierzare!

NU Amana, NU Amana, e poate ULTIMA Chemare!!!​”

     Oradea

http://www.perlesicomori.net/index.php?option=com_avreloaded&view=popup&Itemid=3&divid=292

​    Suceava
   Bucuresti
  
   Constanta

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 
 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

 
               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
 
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
 
 
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                   
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
 
      “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

Photo credit www.eaec.org

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: