Boko Haram Cheama Pe Musulmanii Din Intrega Lume La Un Legamant De Supunere Fata De ISIS

Nigeria, in partile de culoare portocalie Boko Haram detine control, in partile de culoare galbena se da inca lupta pentru teritoriu. Photo credit Reuters via www.businessinsider.com

Traducere in Limba Romana Agnus Dei Sursa: Christian News

ABUJA, Nigeria – Seful grupului islamic terorist Boko Haram a facut o chemare catre musulmanii din intreaga lume de a-si lua un angajament de supunere (credinciosie) grupului barbaric terorist musulman ISIS, care se autoidentifica sub numele de Statul Islamic al Irakului si Siriei.

,,Ne anuntam apartenenta la Califul Musulmanilor … si vom auzi si asculta in vremuri dificile sau de prosperitate, la bine si la rau, si vom indura cand suntem descriminati, si nu vom contesta regulile puse de cei ce sunt la putere, cu exceptia cand sunt cauze clare de infidelitate si exista o dovada de la Alah,” a spus liderul Abubakar Shekau intr-o inregistrare audio postata sambata pe Twiter. ,,Noi chemam pe musulmanii de pretutindeni sa-si dea legamantul de supunere Califului.”

Shekau s-a referit la califat sau Statul Islamic pe care ISIS incearca sa-l infiinteze in partile Irakului si Siriei. Unele parti ale acestor doua tari au ajuns sub controlul acestui grup care si-a asezat cartierul general in Rakka, Siria – desi in Irak fortele locale incearca sa scoata afara pe ISIS.

Boko Haram, care tradus insemneaza: ,,Educatia din Vest este pacatoasa,” a incercat sa-si stabileasca propriul califat in Nordul Africii, parte din continent care este predominant crestin. Grupul a ucis mii de oameni, din anul 2009, de cand si-a intensificat atacurile, de cele mai multe ori atacand bisericile si pe cei ce nu sunt musulmani.

Asa dupa cum a fost raportat in luna August, dupa ce Boko Haram a cucerit un oras nigerian care este locuit in cea mai mare parte de crestini, Shekau a publicat un video in care declara ca musulmanii au comanda de la Alah ca sa conduca lumea.

,, Multumiri fie aduse lui Alah care a dat victorie fratilor nostri in orasul Gwoza si l-a facut parte din califatul islamic,” a declarat el. „Prin mila lui Alah noi nu vom pleca din acest oras. Am venit aici ca sa ramanem.”

,,Alah ne comanda sa carmuim Gwoza prin legea islamica,” a continuat Shekau. ,,De fapt el ne comanda sa carmuim restul lumii, nu numai Nigeria. Si acum am inceput.”

A fost raportat ca Boko Haram a trimis o scrisoare in luna Iulie, in care a amenintat cu violenta impotriva crestinilor din regiune.

,,Voi ati fugit din casele voastre, dar noi totusi va vom da de urma, deoarece soldatii care sunt cu voi nu va pot apara,” a aratat raportul. ,,Vietile voastre, pamanturile voastre si alte proprietati sunt deasemenea de neprotejat. Cu voia lui Alah, noi nu vom esua cand vom ataca comunitatile voastre si bisericile enumerate in aceasta scrisoare.”

Dar acum, dupa ce Shekau a chemat musulmanii din toata lumea ca sa se alature lui ISIS, se semnaleaza o crestere a colaborarii si unitatii intre aceste grupuri.

,,Faptul ca Boko Haram se alatura lui ISIS are sens pentru ambele grupari,” a spus Jacob Zenn de la Fundatia Jamestown, canalului de stiri CNN. ,,Boko Haram va primi legitimitate, care-i va ajuta la recrutare, finantare si logistica in timp ce se extinde in zona din Vestul Africii unde se vorbeste limba franceza. Va primi de asemenea indrumari de la ISIS in razboiul mass-media si propaganda. Inainte, Boko Haram a fost o grupare nebagata in seama de comunitatea jihadista globala. Acum probabil ca este cel mai mare  afiliat a lui ISIS.”

,,ISIS primeste o legitimitate internationala mai mare de un califat global,” a spus el.

Potrivit Centrului de Inteligenta, sunt 31 de grupuri care si-au exprimat suport pentru ISIS.

Sfera de influenta a militantilor islamici, partile gri sunt desert si semi desert si sunt aproape nelocuibile. Photo credit www.vox.com  

Articole cu acelasi subiect

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: