Marturia fetelor care au scapat din captivitatea gruparii Boko Haram

Photo credit dailymail.co.uk

Citeste si –

Peste 60 de Femei răpite au Scăpat din Mâinile Grupului Terorist Boko Haram 2014/07/07

 

Abigail John, în vârstă de 15 ani, a fost ținută captivă de Boko Haram mai mult de patru săptămâni. Nu i se vede fața din motive de protecție.

”Ne-au spus că dacă nu ne convertim la islam, ne vor tăia capul. Celor care erau sănătoase li se cerea să îndeplinească ritualurile islamice, în timp ce noi, cele bolnave, nu făceam asta”, mărturisea Abigail John, victimă a grupării Boko Haram.

Abigail a fost una dintre cele trei fete care au scăpat recent din captivitatea Boko Haram:
”Din ce ne spuneau știam că nu voiau să ne elibereze. Spuneau că o să fim forțate să ne căsătorim imediat ce ne făceam bine cu unii dintre ei, care nu erau căsătoriți. Niciodată nu am crezut că vom fi libere din nou.”

Dorcas Aiden, în vârstă de 21 de ani, a fost ținută în captivitate timp de două săptămâni anul trecut în septembrie. A recunoscut că și-a negat credința creștină și s-a prefăcut că a devenit musulmană pentru a rămâne în viață.

”Le învață despre islamism. Unii spun că se vor căsători cu ele și spun că le învață ca să lupte. În fiecare zi ne arătau pe laptop filmulețe în care omorau oameni, soldați. Aceștia spuneau că atunci când capturează femei se căsătoresc cu ele, iar când capturează bărbați îi omoară”, mărturisea Dorcas Aiden, victimă a grupării Boko Haram.

Părintele Maurice Kwairanga este preotul din localitate:
”Unora dintre ele le este foarte greu să treacă prin acest proces, chiar și atunci când povestesc ce li s-a întâmplat. Încetul cu încetul reușesc să vorbească liber, să se simtă acceptate și să înțeleagă că lumea nu le-a întors spatele.”

Încă lipsesc 219 fete. Experții spun că în lupta cu Boko Haram au murit anul trecut peste 6 000 de civili.
Stire difuzata in Mapamond crestin 554 – februarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: