S-a decis: Se vor naște primii copii cu ADN din 3 surse

Omul face pe Dumnezeu cu adn-ul. Photo credit www.npr.org

Marea Britanie va deveni prima țară-gazdă a acestor copii, după ce Camera Lorzilor a urmat exemplul Camerei Comunelor și a votat, cu 280 de voturi pentru și 48 împotrivă, aprobarea modificării anumitor legi, pentru a permite clinicilor de fertilitate să deruleze noua procedură de fertilizare in vitro, scrie The Guardian.

Procedura le va permite femeilor purtătoare de gene pentru anumite boli mitocondriale – boli genetice și incurabile – să aibă copii fără să îi expună la acest risc. Se pare că, la nivel mondial, 1 din 6.500 de copii are o formă de boală mitocondrială, care nu se poate transmite decât de la mamă la copil, scrie The Atlantic.

Photo credit reason.com

[…]

Unul dintre lorzi, romano-catolic, a cerut ca votul să se anuleze, nefiind clar dacă amendamentul este legal sau nu. Intervenția sa a venit în urma unei scrisori deschise a 50 de parlamentari europeni care au cerut Comisiei Europene să verifice dacă Marea Britanie este în concordanță cu legea UE. Aceștia consideră că un amendament la legislația actuală ar „viola standardele fundamentale ale demnității umane și ale integrității unei persoane”. Separat, un alt grup de parlamentari, de data aceasta italieni, le-au cerut lorzilor englezi să pice propunerea, spunând că donarea mitocondrială ar putea avea consecințe „neprevăzute și incontrolabile” și că inevitabil „va afecta întreaga specie umană”, citează The Guardian.

Printre cei care și-au mai exprimat opinia în față Camerei Lorzilor se numără și lordul Winston, care este și expert în fertilitate și care a admis că tratarea primilor pacienți va însemna „un pas în întuneric”….

Citeste mai mult aici –

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: