Slujba speciala 8 Martie – Ema si Cristi Repede, Elim Harmony si pastorii Gabi Zagrean, Emanuel Dobrin, Nelu Brie Biserica Emanuel Sibiu 2015

11019417_1081734435175505_1260518328174387154_n

Programul de Duminica dimineata

Emanuel Sibiu – Slujba speciala 8 Martie –

Ema si Cristi Repede & pastorul Emanuel Dobrin

Domnul este Domn in fiecare domeniu al vietilor noastre, este Domn peste familiile noastre. Dumnezeu iubeste familia, Dumnezeu este preocupat  de familie. El a vorbit in Scriptura multe cuvinte despre familie. As dori sa citesc doua dintre ele. Primul este scris in cartea Exodul 20:1 & 12 –

1 Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte şi a zis:
12 Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău.

Dumnezeu sa-i binecuvanteze pe parintii nostri. Apoi, Efeseni 6:1-

1 Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept.
2 „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta” – este cea dintâi poruncă însoţită de o făgăduinţă –
3 „ca să fii fericit şi să trăieşti multă vreme pe pământ.”

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta. In aceasta zi de 8 martie, subliniem in mod deosebit si accentuam in mod deosebit cuvantul ‘mama’. Dumnezeu ne-a binecuvantat pe fiecare. Fiecare dintre noi are mama. Dumnezeu sa le binecuvanteze. Dumnezeu sa le dea sanatate. Dumnezeu sa le umple inima de bucurie si pace.

Vorbitor: Pastorul Emanuel Dobrin de la Biserica Crestina dupa Evanghelie Maranata Cisnadie.

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

Emanuel Sibiu – Slujba speciala 8 Martie –

Elim Harmony si pastorul Gabi Zagrean

Luca 8:49-56

49 Pe când vorbea El încă, vine unul din casa fruntaşului sinagogii şi-i spune: „Fiica ta a murit, nu mai supăra pe Învăţătorul.”
50 Dar Isus, când a auzit lucrul acesta, a zis fruntaşului sinagogii: „Nu te teme; crede numai, şi va fi tămăduită.”
51 Când a ajuns la casa fruntaşului, n-a lăsat pe niciunul să intre împreună cu El, decât pe Petru, pe Iacov, pe Ioan, pe tatăl şi mama fetei.
52 Toţi plângeau şi o boceau. Atunci Isus a zis: „Nu plângeţi; fetiţa n-a murit, ci doarme.”
53 Ei îşi băteau joc de El, căci ştiau că murise.
54 Dar El, după ce i-a scos pe toţi afară, a apucat-o de mână şi a strigat cu glas tare: „Fetiţo, scoală-te!”
55 Şi duhul ei s-a întors în ea, iar fata s-a sculat numaidecât. Isus a poruncit să-i dea să mănânce.
56 Părinţii ei au rămas uimiţi. Isus le-a poruncit să nu spună nimănui cele întâmplate.

Fiinta umana fara Dumnezeu este un munte de slabiciuni.Suntem de acord ca fiinta umana, barbati, femei, ce suntem noi, fara Dumnezeu suntem un mare munte sau morman de slabiciuni. Si totusi, este foarte complicat de multe ori, ca sa ne asumam in mod real povestea asta. Desi, adesea in viata mea si a dvs. ati auzit, am afirmat, ati auzit pe altii ca am spus de multe ori, am auzit o gramada de mame care au spus: „Stiti ceva? Nu mai stiu ce sa ma fac cu copilul asta.L-am luat cu buna. L-am luat cu raul. L-am disciplinat. Acuma e mare, e cat mine, nu mai pot sa-l bat. Dar, nu mai am solutii. Nu mai pot.” In momentul acesta, acea mama a cedat si a spus: „Nu mai pot.”

Am gasit sotii, care spun: „De atatia ani suport asta, dar am ajuns in punctul care nu mai pot sa suport.” Am auzit barbati care n-au facut fata unor momente de violenta verbala si si altfel cateodata, in care cand sotia sau altcineva l-a intrebat: ‘Cum ai putut sa vorbesti asa cu nevasta ta? Cum ai putut sa faci ceea ce ai facut acum cateva ore?’ Si el a raspuns foarte simplu: ‘Nu m-am putut controla.,’ aratand foarte clar un lucru simplu- neputinta. Am auzit barbati care au zis: ‘Niciodata nu mai beau.’ Si de fiecare data cand ii intrebai: ‘De ce ai facut-o din nou?’ ‘Pentru ca nu ma pot stapani,’ recunoscandusi neputinta. Mai nou, au aparut drogurile. Din nou, e o problema, faptul ca nu ma pot abtine. O, sunt si lucruri mai simple, mai usoare, dar tot grave, care arata neputinta. Sunt printre noi oameni mistocari, care te iau tot timpul in ironii si te batjocoresc si-l intrebi: ‘Dar, tu de ce nu poti sa fii odata serios? Pentru ca el spune: ‘Nu ma pot abtine, asa, imi vine deodata si-l iau peste picior in trei miscari. Si i-am intalnit, pentru ca m-au luat si pe mine.

Sunt persoane care au asa o pofta pentru barfa: ‘O, dar de ce tot imi spui despre femeia asta?’ „Mai, nu ma pot abtine, asta e si ultima data.’ O, asta daca ar fi asa, ar fi foarte bine. Am auzit persoane care spun in relationari: ‘Pe persoana asta eu nu o pot inghiti niciodata.’ Ba, chiar, nu este ideea ca trebuie sa o inghiti.Asta daca ai putea, ai inghiti-o de mult. Problema este ca trebuie sa o iubesti si sa o apreciezi. ‘Pe soacra mea, nu o pot inghiti niciodata.’ Stiu sau nu stiuDar va trebui sa faci ceva. ‘Nu pot! Nu-mi cere asta! Pot sa incerc sa merg pe jos pana in Berlin, dar sa nu ma pui niciodata sa vorbesc cu aia. Sa nu ma pui niciodata sa fac asta, sa nu ma pui niciodata sa fac aia. Domnul pastor, puteti sa imi spuneti ceva? Eu asta nu pot! Nu pot! Nu pot!’ Si prin toate astea, afirmam direct sau indirect ca suntem slabi. Si totusi, daca le spun la copilasii astia de langa mine, ca ei sunt mici si slabi, ei se vor supara pe mine definitiv. Dar nu le spun, le spun la ai mei. David are 4 ani si-i zic: ‘Ba, piticule..’ Imi place sa-i zic, e asa mic si foarte dragalas, ‘Tu esti pitic.’ ‘Tati, eu nu sunt pitic, eu sunt mare.’ La altu: ‘Esti slabanog.’ ‘Nu sunt slabanog, uite, muschii mei sunt tare.’

Desi toti recunoastem ca suntem slabi, cand suntem fata in fata, de multe ori, nu putem sa admitem ca suntem foarte slabi si suntem monument de slabiciuni. V-as jigni, daca v-as zice in aceasta seara ca suntem aici o gramada de slabanogi. Si totusi vreau sa va spun ceva foarte interesant. Una din actiunile dragostei lui Dumnezeu si a Bibliei si a Duhului Sfant in dreptul vietii mele si in dreptul vietii mele si a tale, este exact punctul asta: Cum sa ne convinga Duhul lui Dumnezeu si Evanghelia in aceasta seara ca noi suntem niste oameni slabi, limitati si ca dupa ce ne-a convins, sa ne ridicam ochii in sus, sa spunem: Doamne, avem nevoie de Tine sa intri in viata noastra, avem nevoie de Tine sa intri in familia noastra, avem nevoie de Tine sa intri in inima noastra, in mintea noastra. Avem nevoie de Tine in Sibiu, avem nevoie de Tine in Romania. Avem nevoie de Tine disperata. Si totusi, o gramada de oameni nu zic asta.

Exista un lucru ciudat aici, pe text si in tot contextul acestui Cuvant pe care l-am citit, ca omul nu vrea sa vina la Dumnezeu in majoritatea lui, pana nu ajunge la capat. Adica, in limbaj clar, ardelenesc, intindem coarda cat putem de tare, maxim. Va pun niste intrebari foarte simple. Cand a venit femeia la Isus, disperata, printre oameni, sa-si atinga haina Domnului Isus Hristos? Cand? Stiti, erau bani in portofelul ala, dupa ce i s-a depistat boala. Cat au fost banii in dunga, in portofel, n-au venit pe la Domnul sa-l caute cu credinta, cu rugaciune, cu vindecari, cu minuni, cu Dumnezeu. Banii-s aici, daca am bani, doctori gasesc. Si zic si eu ca gasesti. Cat au fost banii in portofel, a intins coarda 12 ani. Dupa ce s-au uitat in portofel, intr-o zi, imi imaginez: ‘Nu mai am nici un ban. Ne mai fiind bani in portofel, cred ca si doctorii au zis: ‘Sunt ocupat saptamana asta.’ Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar, poate nu, poate da. Dar si-a cheltuit toata averea la doctori, tot, tot, tot. Dupa ce n-a mai avut nimic in portofel, a cautat o solutie de care stia: ‘Cred in Isus.’

Am momente si eu, asa, umoristice, care cred ca toti predicatorii le au. Am zis: Daca venea cu 6 luni mai devreme la Isus?  Un an? Si zic asa: Cred ca mai avea bani in cont. Mai ramanea bani in portofel, mai putea sa ajute si pe altii. Dar, n-a vrut, pana tot a terminat. Aici, cand ma uit la imaginea asta, vad inca odata cu libertate de inima, cat de bun este Dumnezeu cu ea, dar, cat este de bun Dumnezeu cu mine si cu tine. Domnul sa te binecuvanteze. (Din primele 5 minute ale mesajului) Mesajul Pastorului Gabi Zagrean incepe la minutul 75:00 –  1:15:00)

VIDEO by Biserica Emanuel Sibiu

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: