Ce ucide cel mai mult prezenta Duhului Sfant in biserica – Florin Ianovici

Photo credit www.godisreal.today

In aceasta seara, vreau sa va spun a treia parte. Fiti atenti, un lucru care pe mine ma deranjeaza enorm si as vrea din toata inima, Dumnezeu sa ne ajute sa  sa ne schimbam adanc.

Florin Ianovici De multe ori, eu vad asta si cred ca asta ucide cel mai mult prezenta Duhului Sfant in biserica, pentru ca noi nu-L putem aduce pe Duhul Sfant, dar putem impiedica pe Duhul Sfant sa coboare. Dar, de adus, noi nu putem sa-L aducem. El vine ca vrea. Vine intr-o inima curata. Dar putem sa-L impiedicam sa vina, asta putem s-o facem.

La un moment dat, zic asa ei (din pilda vierilor): Hai sa-l omoram pe mostenitor, dar sa-l scoatem din vie. Sa-l omoram un pic mai incolo din vie, sa nu patam frumoasa noastra mostenire. Sa nu patam vita de vie, sa fie sange pe frunze, ca noi tre sa pastram totul curat, sa fie totul bine.

Adica, venim la biserica si cu Biblia subsuoara si cand ajungem in curtea bisericii ne aplecam putin de spate, ca sa mergem evlaviosi. In biserica, toti spune: Pace, pace.., pace.., pace.., pace.. frate. Toti suntem asa de evlaviosi unii cu altii si incercam sa respectam ceea ce ar insemna acel mod de a fi al omului, care din nefericire se minte.

Avem acest formalism. Si ascultati-ma: sa nu spuneti amin, daca n-ati rumegat ceea ce ati gandit. Sa nu cantati, daca nu cantati din toata inima. Nici macar sa nu indrazniti sa deschidei gura, daca n-o faceti ca pentru Domnul. Caci stiti ce s-ar putea intampla? S-ar putea intampla sa atipesti si sa nu-ti dai seama.

Ce inseamna sa atipesti? Sa faci lucrurile ca-n somn, mecanic. Canti si nu-ti dai seama ce canti. Te rogi si nici nu-ti dai seama ce te rogi. Stai in biserica si nici macar nu stii unde esti si nici macar nu stii de unde ai iesit.

De ce? Pentru ca de multe ori incercam sa aparam frumoasele noastre  frunze, sa nu fie cumva patate de vreun sange in fata oamenilor. Si facem de multe ori, te rog in numele Domnului Liviu (ordinat in aceas seara), cat traiesti sa traiesti traind, sa arzi pentru Domnul Dumnezeu.

Sa fie zile, cum sunt zile in care ma rog lui Dumnezeu si spun: „Doamne, nici nu cred ca in dimineata asta voi urca sa spun un cuvant, pana nu lucrezi in inima mea, pana nu ma aprinzi.”

N-am indraznit, de 11 ani de cand sunt pastor si m-am dus sa fac slujba dimineata, n-am indraznit odata sa ma trezesc mai tarziu de ora cinci. Stiti de ce? Pentru ca daca eu nu vin la biserica incalzit de Dumnezeu, pe cine am pretentia ca voi gasi incalzit? Daca eu nu stau in rugaciune cu Domnul, sa vin plin de Dumnezeu la rugaciune, pe cine as putea convinge?

Cuvintele nu conving pe nimeni. Dar, ungerea ta vine peste saracia lor. Ungerea ta vine peste ungerea lor. De aceea, atat de important este, ce facem, sa facem ca pentru Dumnezeu. Si Dumnezeu sa ne ajute. Amin!

Extras din Predica – FLORIN IANOVICI – CE VOI FACE VIEI MELE ? Ludesti 

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

3 comentarii (+add yours?)

 1. Rodica Burtic
  mart. 11, 2015 @ 02:58:58

  PAI CRESTINUL PENTRU A SE REVARSA DUHUL SFINT IN ADUNARE AR TREBUI SA FIE CONSTIIENTI DE FAPTUL CA DUHUL SFINT ESTE IN EI ..DECI DOAR TREBUIE SA SE LASE CONDUSI DE EL DIN INTERIORUL LOR CA EL ASTFEL SE POATE MANIFESTA ..ALTFEL DESPRE CE VORBIM ..DACA DUHUL SFINT NU SE MANIFESTA DIN INTERIOR IN EXTERIOR ..DESPRE CE PREZENTA A SA VORBIM ..INAFARA SUNT MULTE PREZENTE ..SI DUHUL SFINT NICIODATA NU SE MANIFESTA IN ORDINEA DIN EXTERIOR IN INTERIOR CI INVERS SI ASTA ESTE O REALA MANIFESTARE A SA .
  CU O PRECIZARE CRESTINUL ACELA ARE DUHUL SFINT ..LA CERUT DE LA DUMNEZEU PRIN CREDINTA ,ESTE INTII NASCUT DIN NOU ..ACESTI SUNT PASI PREMERGATORI ,,DACA A FACUT ACEST ACT AL CREDINTEI ,CEA CE NU INSEAMNA SI NU SE REZUMA LA BOTEZUL IN APA ,BOTEZUL IN APA NU TE NASTE DIN NOU SI NU PRIMESTE DUHUL ..ACESTA SE FACE PRINTR-O ACTIUNE A CREDINTEI =CREZI +CERI+DECLARI (marturiesti)..!

  • rodi
   mart. 11, 2015 @ 05:55:43

   Spune fratele Ianovici: „Dar, de adus, noi nu putem sa-L aducem. El vine ca vrea. Vine intr-o inima curata. Dar putem sa-L impiedicam sa vina, asta putem s-o facem.”

   Cel mai mult prin formalism si prin lipsa de rugaciune in viata personala, de acasa…

 2. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: