Care este viitorul crestinismului in Irak si Siria?

Irak si Siria Matei 5:11 persecution

Photo via SAVE Christians in IRAQ and SyriaFerice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră!Matei 5:11 

Care este viitorul crestinismului in Irak si Siria?
~~~…femeile plângeau și spuneau: ‘Cu ce am greșit ? De ce nu spune nimic Occidentul ?
~~~ De ce Biserica nu vorbește despre persecutarea noastră?’ ~~~~de ce nu există niciun plan în acest sens, de ce nu se face nimic pentru a opri persecuțiile din Orientul Mijlociu.

Militanții SIIL răpesc creștini în Siria. Organizația ADO spunea că SIIL a invadat 33 de sate asiriene, răpind aproximativ 300 de persoane în drumul lor. Deocamdată, oficialii nu pot confirma numărul exact de ostatici, însă organizațiile umanitare au spus că SIIL a luat pe sus creștinii asirieni din mai multe sate, în ultimele câteva zile. Totul a început după ce militanții Statului Islamic au suferit două contralovituri pe terenul de luptă.

Armata irakiană a obținut o victorie importantă, săptămâna trecută împotriva Statului Islamic. Forțele SIIL au fost scoase din Al Baghdadi, un oraș din vestul Bagdadului pe care îl ocupaseră din luna iunie a anului trecut. Al-Baghdadi nu a fost singura înfrângere pentru forțele SIIL. În nord-estul Siriei, trupele Peshmerga, cunoscute ca YPG, i-au scos pe militanții Statului Islamic din orașul kurd Tal Tamr. Însă, în timp ce se retrăgeau, jihadiștii SIIL au răpit cel puțin 90 de creștini asirieni. Bărbații au fost duși într-un loc secret, iar femeile pe muntele din apropiere. Pe baza acțiunilor lor trecute, s-ar putea ca SIIL să îi decapiteze pe bărbați și să le folosească pe femei ca sclave sexuale.

Juliana Taimoorazy face parte din programul Philos Project:
”Aceste femei plângeau și spuneau: ‘Cu ce am greșit ? De ce nu spune nimic Occidentul ? De ce Biserica nu vorbește despre persecutarea noastră?’ Îi întreabă pe cei care se ocupă de politica externă a Americii, dar și pe celelalte puteri ale lumii și Europa de ce nu există niciun plan în acest sens, de ce nu se face nimic pentru a opri persecuțiile din Orientul Mijlociu.”

Un grup de egipteni americani copți s-au adunat marți în fața Casei Albe cerând Administrației Obama să facă mai mult pentru a-i proteja pe creștinii egipteni, sirieni și irakieni.

”Administrația Obama nu a spus clar că acești oameni au fost uciși din cauza credinței lor. De fapt, în declarația de la Casa Albă, vorbea despre ei ca fiind cetățeni egipteni. Este un lucru foarte dezamăgitor pentru comunitatea coptă. ”, spunea Lindsay Vessey, directoarea ”Coptic Solidarity”.
”Aș vrea să se ia măsuri împotriva Frăției Musulmane, SIIL, Boko Haram, nu să fie susținuți”, spunea Aiad Sharoud, Filadelfia.

Președintele El-Sisi chema la o unire a forțelor militare arabe pentru a lupta împotriva SIIL. El spunea că Iordania și Emiratele Arabe Unite s-au oferit deja să ajute Egiptul pe câmpul de luptă.
Tom Doyle, vicepreședinte al E3Partners. Este autorul noii cărți ”Killing Christians: Living the Faith Where It’s Not Safe to Believe”.

Acesta a fost întrebat ce a mai aflat despre răpirea creștinilor din Siria:
”Au fost răpiți și dintre membrii familiilor unor lideri din Siria. Am primit o scrisoare în care ni s-a spus că SIIL va incendia 30 de sate. Nu știm ce se va întâmpla în continuare. Știm că au loc și ucideri. Ne rugăm ca Biserica și lumea să strige pentru aceste vieți. Sunt răpite peste 200 de persoane. Este o situație foarte tragică.”

Acesta a mai fost întrebat de ce a scris cartea ”Killing Christians”:
”Am vrut să spun povestea oamenilor care se confruntă cu aceste pericole.

Dacă Evrei 11 ar fi fost scris în zilele noastre, multe dintre acestea s-ar fi regăsit în el. Sunt oameni care stau fermi, Îl slujesc pe Hristos și propovăduiesc Evanghelia în ciuda amenințării SIIL. Ei sunt slujitorii lui Hristos din prima linie și sunt sigur că viețile lor vă vor inspira.”
Cum ar trebui să ne rugăm pentru ei, nu doar gândindu-ne la SIIL, pentru cei nemântuiți, dar și pentru creștinii din Orientul Mijlociu:

”Satana nu e prost. El știe că în ultimii 10 ani au venit la Hristos mult mai mulți musulmani decât în ultimele 14 secole de Islam. El nu doar încearcă să provoace haos la nivel global. El încearcă să îi oprească pe credincioși să răspândească lumină în mijlocul întunericului. În primul rând, vrem ca toți creștinii să înceapă să se roage. Odată ce începem să ne rugăm, schimbarea se produce și Dumnezeu începe să ne spună ce trebuie să facem pentru credincioșii de acolo, cât și pentru cei încă nemântuiți.”
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 66 – martie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

2 comentarii (+add yours?)

 1. mareabritanieevanghelica
  mart. 14, 2015 @ 06:55:42

  Reblogged this on Marea Britanie Evanghelica.

 2. Iosif
  mart. 14, 2015 @ 11:42:07

  Aceasta situatie anarhica mondiala,face parte din planul „omului faradelegii”,omului care se opune Legii Creatorului, omului firesc(adamic),care a respins dragostea lui Dumnezeu si jertfa lui Hristos,si care,prefera sa ramina asociat cu „inselatorul din Eden”,continuind sa se aprovizioneze cu”roadele pomului cunostintei binelui si raului” ,refuzind categoric „Pomul Vietii”, pus la dispozitie de Dumnezeu,tuturor celor ce vor sa manince din El, pentru a obtine adevarata viata printr-o noua abordare si perceptie spirituala a existentei,printr-o gindire duhovniceasca ,a nasterii din apa si Duh,a unei noi existente,la o viata noua,”ascunsa cu Hristos in Dumnezeu. (
  Asistam la agonia „stapinitorului acestei lumi”,care in urma cu doua milenii,a primit o lovitura mortala prin jertfa Fiului lui Dumnezeu,prin sacrificiul de la Golgota,iar acum ,la sfirsitul timpului,stiind ca urmeaza sa piarda controlul lumii,utilizeaza toate mijloacele si fortele intunericului,inselaciunii ,minciunii si complotului,semanind teroare si amenintari,inducind sentimente de panica si frica,provocind neamurile sa ridice sabia unii impotriva altora ,prin obscurantismul religiilor,folosindu-se de oamenii necunoscatori ai Legii lui Dumnezeu .
  „Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta”(Osea 4;6)
  „Pentru ca oricine va vrea sa-si scape viata,o va pierde;dar oricine isi va pierde viata pentru Mine,o va cistiga.
  Si ce ar folosi unui om sa cistige toata lumea,daca si-ar pierde sufletul? Sau,ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau?”(Matei 16:25,26)
  Fiti binecuvintati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: