Gheorghe Aurel – „Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor!” – Ieremia 10:2

Astazi, vom vorbi despre al doilea mesaj a lui Ieremia catre poporul Israel.

Aşa vorbeşte Domnul: „Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele.Ieremia 10:2

Dragii mei, poporul lui Dumnezeu dupa ce se cunostea, in mod clar fata de toate celelalte popoare de pe fata pamantului? El era un popor sfant. Si noi credem ca daca este har astazi, gata, am terminat cu sfintenia. Fiindca e har, putem sa traim cum vrem. Cam asta este ceea ce se invata in multe din bisericile crestine in mod eronat. Dumnezeu vrea un popor sfant, nu „Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor..” Si am mai zis si mai zic: Care dintre lucrurile pe care le fac neamurile, nu le fac si crestinii de astazi si nu le-ai facut si tu? Haideti sa ne uitam in detaliu, in Romani 12:2 apostolul Pavel completeaza si zice asa-

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.

VIDEO by Gheorghe Aurel

7 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  mart. 12, 2015 @ 13:57:52

  Traim vremuri grele .E seceta si foamete de ADEVAR. Adunarile sint reci,lipsite de PUTERE,avind doar o „forma de evlavie”,deoarece,influentele lumii au patruns „pe furis” in locasurile de inchinare,iar sunetul trimbitelor,putinilor strajeri ce nu au adormit ,e ignorat,ori nu se mai aude din pricina forfotei din cetate.
  „Sunati din trimbita in Sion! Sunati in gura mare pe muntele Meu cel sfint,ca sa tremure toti locuitorii tarii. Caci vine ziua Domnului,este aproape !(Ioel2;1)
  „Sunati cu trimbita in Sion !Vestiti un post,chemati o adunare de sarbatoare !Stringeti poporul,tineti o adunare sfinta! Aduceti pe batrini,stringeti copiii,si chiar pruncii de la tita !Sa iasa mirele din camara lui,si mireasa din odaia ei !
  Preotii,slujitorii Domnului ,sa plinga intre tinda si altar,si sa zica:”Doamne,indura-Te de poporul Tau !Nu da de ocara mostenirea Ta,n’o face de batjocura popoarelor !Pentru ce sa se zica printre neamuri: „Unde este Dumnezeul lor ?”(Ioel 2:15-17)
  Fiti binecuvintati.

 2. Marius M
  mart. 12, 2015 @ 16:44:12

  Am luat citeva notote de la ce sa predicat ca sa invat ceva:

  A inceput cu un singur verset si asta e baza predicii: Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentru că neamurile se tem de ele. – Ieremia 10:2

  Interseant ca nu a dat nici o explicatie despre contextul in care vorbeste Ieremia, putea macar sa mai citeasca citeva versete si atunci se punea totul in context. Dar, Pastoru sa gindit sa spune el ce crede ca e problema (nu ce explica Biblia), si anume idol din viata noastra a pocaitiilor. Si anume:

  Haine scumpe

  Televisor

  Billard

  Piscine

  Marea Neagra

  Futbol

  Jocuri electronice

  Facebook

  Macar daca a fii zis ca lucuriii astea poate sa ne stapineasca, dar NU a zis, a zis ca le facem……parca astea au ceva de facut cu pocainta sau lipsa de pocainta???? Sunt neutrale

  Acuma orice lucru poate sa stapinasca un om, dar el nu a zis asta, si a zis ca asta facem noi si nu ne deosebim fata de neamuri……(se intoarce la primul verset din predica)………pacat ca daca ari explica ce a facut neamuri mai merjea ce vrea sa spune, dar fara explicatie lea dat pe toate ca niste lucuri pacate sau ne-crestine (fiindca neamurile le fac???) .

  Si a mai continuat sa aduaga la lista pacatoasa:

  La pescuit

  La gratar

  Si a zis ca asta fac chiar pastorii in ziua de astazi………..ok…..(?).

  Apoi critic ape pastori din tara ca nu stau linga Domnul, a zis ca se predica despre Socrate si Plato (spunem si mie cine in Romania face asta, eu nu cunosc??)
  ……….

  Biserica Romana are nevoie de o reforma , fiindca oamenii vin si predica ce vor ei din biblie in loc sa invata ce zice biblia si sa aplica ce ne invata biblia , dar nu, astazi inca se predica o evangelie bazat pe fapte facute de oamenii si fariseii modern si se mire ca oamenii din biserica ajung in lume si nu se pocaiesc.
  Totul a inceput de la primul verset care e baza predicii, si de citi oamenii nu am auzit eu vorba asta “trebuie sa ne deosebim fata de oamenii ne-crestin”……… NU inteleg aplicatia versetul-lui cind vorbesc cum sa vorbit in predica. E vorba de altceva mai profund……….

  • rodi
   mart. 12, 2015 @ 21:00:50

   Marius,
   o intrebare si pentru tine, cum interpretezi tu versetul:
   Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.
   …daca poti sa explici daca ni se aplica si noua si cum se aplica.
   si la punctul asta, am considerat caci Cuvantul a fost citat din capitolele din Ieremia, ca si un contrast al vremurilor noastre.

   Orice lucru poate sa te duca la pacat. De exemplu, daca mergi la plaja, nu e pacat sa te relaxezi la apa, la nisip. Dar, daca la plaja aia e plin de femei dezbracate, te poate duce la pacat, te poate face sa poftesti si sa mergi inapoi tot timpul, ca sa poftesti cu ochii. Si Domnul Isus are un remediu dur pentru pofta ochilor?
   In primul rand, Domnul Isus ne zice ca:
   Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui. – Matei 5:28
   Si remediul Domnului Isus este in versetul urmator, vers. 29 din Matei 5 –
   29 Dacă deci ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă.

   Deci, interpretam ca daca mergem undeva sa poftim cu ochii, mai bine taiem sursa aceea, ca sa nu mai avem ocazie sa poftim cu ochii. Asta poate fi la pescuit, la lac, la gratare, la servici… Dar, remediul Domnului Isus este acelasi: scoate ochiul -sau nu te mai du acolo.

   E radical ce zice Domnul Isus, nu-i asa? Fratele Aurel Gheorghe semnaleaza ce poate deveni idol si ne indeamna sa ne ferim de ce ne poate duce la pacat. In cazul pastorilor, cred ca argumentul este impotriva felului in care se pregateste un slujitor pentru turma in timpul saptamanii.

   Fratele Aurel Gheorghe ne da un exemplu excelent cand spune, ca daca ar veni Luter printre Luterani sau Wesley printre Metodisti s-ar ingrozi. FOARTE MARE ADEVAR. Si ce ne opreste pe noi Evanghelicii sa ajungem tot acolo dupa o generatie sau doua? Semnalul asta de alarma este unul necesar mai ales cand fratele zice, si este socant cand zice, ca stie pastori care merg la piscina duminica dupa masa dupa serviciul divin de dimineata si inainte de serviciul divin de seara si apoi vorbesc poporului Domnului.

   Stim foarte bine in America, caci un procentaj mare de lideri crestini americani sunt consumatori de pornografie, asa ca problema este reala si mai mult ignorata, pentru ca rezultatele sondajelor nu se schimba prea mult de la an la an. Cuvintele lui Ieremia din aceasta predica se potrivesc prea bine nu numai liderilor, ci noua tuturor, dar liderilor li se va cere socoteala mai mare si ei influenteaza viitorul nostru al tuturor, caci Dumnezeu poate sa isi retraga slava de la noi cand nu mai umblam pe caile Lui, care sunt foarte clare in Scriptura.

 3. Marius M
  mart. 13, 2015 @ 15:48:38

  Daca sa fii explicat asa , mai merje, dar a pus toate in accelasi oala; toate sunt pacate……..adica facebook, pescuit, fotbol, gratar, etc….. Si de fapt trebuia sa zica nu litoral e pacat si preacurvia este, dar nu a zis asta. Facebook nu e pacat, dar cind insel pe partenerul pe facebook aia e pacat. Oamenii cred pe cuvint ce zice predicatorul, si se duc acasa si spun “am invatat ca facebook si pescuit e pacat fiindca pot sa ajung la pacate cu ele”……..si de la vorbele astea se face datine bisericesci si ne catalogam cine e sfint si cine nu e sfint dupa felul asta. Asa a ajuns Fariseii sa faca din lege. Ma mir ca nu vedeti ce usor omul ajunje la legalismul la pocaitii Romani cu stilul asta de invatatura.

  Pocainta nu sta in lucurilie astea care am zis prima data…..toate au nimic de aface cu pocainta. Pocainta sta la inima si la suflet, acolo a cazut Israelites despre care le vorbea Ieremia, si sau dus la Idol si la horoscop, si astrologie pentru ajutor si izbavirea. A incalcat primele doua porunci cu asta . Cu alte cuvinte nu au crezut pe Dumnezeu. Nu au crezut.

  La prima intrebare cititi mai mult de un verset , cititi macar primele 10 versete,
  si vedeti cum scrie in alta traducere- This is what the LORD says: „Do not act like the other nations, who try to read their future in the stars. Do not be afraid of their predictions, even though other nations are terrified by them.”…

  ……care e contextul?…..unde se gaseste popurul in capitol 10?, ce faceau ei?, ce faceau popoare din jurul lor?…au avut credinta Israel in Dumnezeul lor?

  Putea Israel sa practica horoscop, astrologie sau citit in stele cita vreme nu lasa ca obicieurile astea sa le duca la pofta sau pacat cum ai zis de celelalte? ………………..NU , nici un pic , e pacat din start, sa nici nu te amesteci cu ele sau sa te apropii de ele.

  Am voie sa ma duc la plaja? Pescuit? Sa fac gratar la un picnic? ………..pai stai, astea fac neamurile, nu asa?

  Nu vezi ce usor se duce la confuzie si la parerii indolelnice? Si apoi mai si auzi o predica de asta care te face sa te simti pacatosi si ne-sfint. Mai bine sa predice absolute biblice si nu parerii

  “ Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă.”

 4. elisa
  apr. 07, 2015 @ 09:10:33

  Am trims predica mai mulor pastori,
  unul mi a multumit ca i a fost de folos a doua zi la predica;
  acesta e tot un om\deosebit, ca pastor si ca si om a lui
  Dumnezeu.
  Cine a ascultat/o a fost cercetat,
  o sora mi a spus ca o pune neincetat, iar si iar, pt ca Domnul
  ii vorbeste prin aceasta predica,
  care nu e a omului, ci inspirata de Duhul Sfant;
  dar nu oricine poate face diferenta.
  Trist dar adevarat.

 5. Daniela
  nov. 16, 2015 @ 10:06:22

  Pace tuturor…..
  Adevarul doare pe unii dar pe Dumnezeu nu il putem pacali.el nu se lasa batjocorit…..eu una ascult cu ff mare interes toate mesajele lui Aurel gheorghe si este in conformitate cu Scripturile….Apostolul Pavel a spus daca unul dintre voi traieste in pacat mustra-l fara partinire–Pe cei ce pacatuiesc mustra-i inaintea tuturor, ca si ceilalti sa aiba frica. (1Tim.5:20)

 6. Livia Capusan
  sept. 26, 2016 @ 12:27:12

  eu,de la prima preica a luiA.G,am cautat sa-l cunosc–marturia lui–si sincer nu am gasit nici unul AZI pe media ,care sa predice ca il doare situatia fratilorPENTRU AUREL credinta e ,,totul sau nimic,,–si eu de asta aveam nevoie..MULTUMESC frA.G. PENTRU CURAJUL SI DARUIREA d-voastra.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: